0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 63
« Отговор #200 -: Юни 13, 2010, 17:05:18 pm »
Анизка  :),ако имаш възможност и това е вариант в другата стая.Аз така мисля и аз да направя,макар че съм много зле с климатиците веднага ме хваща гърлото и затова не съм и сложила още но няма да стане то е кошмарно горещо.За витамините всеки лекар изписва  различно аз пих Центрум матерна само 1 месец и това ми беше.
Veri77 леко раждане и здраво бебче ти желая :)а каквото такова ще търпим.
geri28 ,що на дясно да спиш ме мила на ляво препоръчват да се спи.Виш назад в темата че да не се повтаряме,някое от момичетата го бе обяснила с подробности. :)А за лекарствата утрогестана се пие до 13седмица ,а фолиева може да я пиеш и до края няма да ти навреди това имам предвид.
Ще чакаме хубави новини утре след ФМ и не се притеснявай :).
*
« Отговор #201 -: Юни 13, 2010, 17:09:21 pm »
ООО :oops: Бубе, сгрешила съм пак посоките :oops:
*
« Отговор #202 -: Юни 13, 2010, 17:12:06 pm »
Нормално е  :) ще свикнеш то и самото бебче че те ориетира после :wink:
*
« Отговор #203 -: Юни 13, 2010, 17:16:34 pm »
Боби, моето раждане беше предизвикано и родих нормално. Единственият недостатък беше, че бебето не беше слязло достатъчно и раждането продължи доста време. Направиха ми епизиотомия, но тя е по-скоро стандартна при бебета над 3-3,5 кг, а и накрая бях много изтощена. Лекарят каза, че щяло да продължи още повече, ако не бил направил епизиотомията. Беше ми първо раждане. Иначе и аз какво ли не направих, за да почна да раждам, но безуспешно.

« Отговор #204 -: Юни 13, 2010, 17:19:26 pm »
Аз спрях Утрогестана в 15 г.с., а все още пия фолиева к-на, смятам да я пия до края.
Продължавам с нош-па и Магнерич и желязо, тъй като хемоглобина ми е нисък.
Спрях за малко Фраксипарина, но може да се наложи да го бия отново. при мен е превантивно, но Колева ми назначи Генетични при Алекс Савов и не знам кога и тях да направя. А витамини не пия, защото и моите лекари са против. Аз доста домати, авокадо, магданоз, защото не обичам плодове.

Аз спя на ляво и на дясно и понякога за да с опъна и по гръб. Но много пишкам все още и през 2ч съм в тоалетната.
« Последна редакция: Юни 13, 2010, 17:52:35 pm от nikolina-pikolina »

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #205 -: Юни 13, 2010, 19:32:53 pm »
blue_sky , мерси за успокоението. Аз наистина много съм се шашнала, ако се наложи да ме предизвикват. Нямам против окситоцина, ако се дава за да подпомогне вече започнало раждане, но така изведнъж малко ме е страх. От епизиотомията не ме е страх. Ако се наложи нека да я направят, нямам проблем с това. Моето бебе сега е доста ниско - на всеки преглед правят коментар, че е ниско и му пипат главичката. Определят положението му  като позиция -2.

veri77 , не разбирам какво общо има стерилитетът с това как ще раждаш. Стерилтиетът е преди да забременееш, не би трябвало да има отношение към типа раждане. Аз не съм против секциото, просто аз самата не желая да го правя, ако не е необходимо. Ако имаше причина, бих го направила естествено.

anizi , моето бебе ще е непрекъснато на климатик, както всъщност са всички тук. Аз живея в субтропичен климат и тук всички бебета са на климатик още от както се родят, защото просто място без климатик няма.  Какъв е проблема, след като е топло, да го държиш на нормална температура? Така и самото бебе ще се чувства по-добре. Не е необходимо да го сложиш директно да му духа, ама пък след като имаш възможност, по-добре на климатик, от колкото на 40 градуса.

Б.

« Отговор #206 -: Юни 13, 2010, 19:50:06 pm »
Боби, когато едно бебе е заченато ин-витро, пекарите предпочитат секцио, за да е най-сигурно и за да няма риск за бебето. Понеже това са дълго желани бебета, има двойки, които се борят с години, за това уж да не се поемат рискове.

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #207 -: Юни 13, 2010, 20:01:51 pm »
Боби, когато едно бебе е заченато ин-витро, пекарите предпочитат секцио, за да е най-сигурно и за да няма риск за бебето. Понеже това са дълго желани бебета, има двойки, които се борят с години, за това уж да не се поемат рискове.
Мила,това няма никакво значение и не се сърди, но звучи чак грозно. Да не искат да кажат, че ако не е заченато ин-витро би било по-поносимо, ако стане нещо с бебето?

Всяко бебе е желано, независимо колко дълго време са се опитвали и за никое не трябва да се поема риск. Ако все пак това смяташ, че е критерий, моля  погледни лентичката ми и виж от кога съм омъжена. Първото го загубих една година след като се омъжих. След известно прекъсване, борбата ни за бебе започна пак и е от 6-7 години. Освен няколко загуби и самото забременяване беше проблем. Но пак повтарям, това не означава, че моето бебе е по-желано от на някой, който не е имал проблем и е ок нещо да се случи с тяхното.

Боби

« Отговор #208 -: Юни 13, 2010, 22:02:42 pm »
Здравейте.
Не познавам много от вас, но се надявам да ме приемете във вашите редици :)
Вече ми се иска да се запиша в темичката, тъй като на втория преглед видяхме пулсиращата точица...голяма 5,5 мм., отговаряща на 6,2 г.с.Това беше в четвъртък.На първия преглед се видя само точицата, а пулсчето на втория.
Сега се надявам всичко да е наред до края, за всички ни, когато ще гушнем мечтите си, и ще се наслаждаваме на сладки детски усмивки.
Брех , май много лирично го докарах, ама така ми иде отвътре. :D

Без значение какво ти се случва и колко лошо ти изглежда днес, живота продължава и утрешния ден е по-добър !
« Отговор #209 -: Юни 13, 2010, 22:37:11 pm »
... Няколко пъти подчерта, че мога по принцип да родя и нормално но предвид стерилитета и това, че е запознат с медицинската ми история не иска да рискува.

Момичето казва, че предвид стерилитета, а не че защото е заченато ин витро.
Просто уточнявам. Иначе за мен няма абсолютно никакво значение вида раждане, стига всичко да мине ОК и да си имам живо и здраво бебе! Според мен лекарите са тези, които могат да преценят най-добре кое е за предпочитане в случая!
Както и да е - пожелавам на тези, на които им предстои раждане на скоро - най-страхотното изживяване, най-здравите бебоци и най-лесното възстановяване :lol:

На Сиска81 - добре дошла тук в най-красивата тема! Дано всичко до края бъде нормално и завърши точно когато трябва със здрав, ревлив бебок  :wink:
*
« Отговор #210 -: Юни 13, 2010, 23:40:39 pm »
Боби, няма смисъл да се спори по тази тема. Вече сме я дискутирали. В Германия също забременяване с АРТ не води автоматично до секцио. Но в крайна сметка, най-важното е децата да се родят здрави.

сиска81, лека бременност ти желая!

*
« Отговор #211 -: Юни 14, 2010, 07:47:53 am »
siska81 :) добре дошла в тази хубава темичка.Желая ти лека бременност до края и здрав бебешок на финал :)
*
« Отговор #212 -: Юни 14, 2010, 08:54:10 am »
сиска81, :welcome_1: при нас :)!

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #213 -: Юни 14, 2010, 09:10:12 am »
siska81 , честита пулсираща точица и добре дошла в тази темичка.

« Отговор #214 -: Юни 14, 2010, 09:11:23 am »
Ихаааа браво Сисе добре дошла в тази темичка  :D

На мене ми става все по лошо сутрин и вечер,ужасно е ( сладък ужас ;) ) ,сеедно ще повърна всеки момент ,а накрая нее ,дано по бързо преминава това гадене :)
« Последна редакция: Юни 14, 2010, 09:13:05 am от Мonkey :) »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #215 -: Юни 14, 2010, 09:40:39 am »
Благодаря ви момичета за топлото посрещане и хубавите пожелания!

*
« Отговор #216 -: Юни 14, 2010, 09:40:53 am »
Сиска, честита ти точица, желая ти лека и безпроблемна бременност! :D
*
« Отговор #217 -: Юни 14, 2010, 10:10:06 am »
Здрасти Сиска, добре дошла в темата и успех :)

Мънки, това гадене минава като влезеш в 4тия месец. Важното е, че поне не повръщаш. А пък като спре гаденето, пък ще почне да ти расте пупата и да ти тежи - хихих, готино а! :)

Аз си имам и киселинки всяка вечер - те не изчезнаха при мен. Ама като ви чета, някои си има киселини чак до края! Та като се прибера се почва, мазане и вдигане на краката, които вечер са като две буци, и после борба с киселините. ;)

« Отговор #218 -: Юни 14, 2010, 10:19:02 am »
Сиска добре дошла и лека и красива бременност до заветния финал.

Мonkey :) и аз бях така, само гадене, без повръщане и като се има предвид, че ми се ядеше през 1-2ч ми се гадеше още повече.

За раждането и желаните бебета няма смисъл да спорим, вярно, че всичко е доскутирано хиляди пъти. Аз само казвам тук как се оправдават лекарите.

Хубав ден и успешна седмица.

п.с. Да ви питам вие как си махате космите - епилация, кола маска или с бръснача  :D

9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
« Отговор #219 -: Юни 14, 2010, 10:31:27 am »
nikolina-pikolina откакто съм бременна основно се бръсна колкото и да ми е неприятно, защото от началото съм с контракции, а четох че епилатора не се препоръчва, може да доведе до контракции.При момичета без проблемна бременност сигурно няма да има проблем, но аз така реших за себе си.
Е отидох един път на кола маска на ръце нямах проблем., но за краката не смея, ще си трая още няколко месеца с бръснене. :(