0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
БТ и фуликолярни кисти
« -: Май 12, 2006, 09:38:06 am »
Здравеите както си личи от заглавието правя фуликолярни кистии до ден днешен не знам защо и как повишавам БТ-то след като няма ову.Също ми е странно защо имам фертилна ( белтъкообразна) слуз и след като веднъж съм повишила бт-то защо продължава да е втечнена.Този месец съм в шаш с тази слуз 8O  би трябвало вече да съм с ТРИ кисти.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: БТ и фуликолярни кисти
« Отговор #1 -: Май 12, 2006, 10:47:15 am »
Цитат на: naha
Здравеите както си личи от заглавието правя фуликолярни кистии до ден днешен не знам защо и как повишавам БТ-то след като няма ову.Също ми е странно защо имам фертилна ( белтъкообразна) слуз и след като веднъж съм повишила бт-то защо продължава да е втечнена.Този месец съм в шаш с тази слуз 8O  би трябвало вече да съм с ТРИ кисти.

naha това е често срещано при СПЯ. Защото пика на ЛХ все пак достига необходимите граници за да се отчете положителен тест за овулация или да се повиши БТ. Но фоликула не се пука. Не помня изследвала ли си хормони, но ако не си трябва да го направиш. Затова и при такива случаи меренето на БТ, губи смисъл. В този случай най-добрият вариант е фоликулометрията. При мен случаят е същият.  :balk_21:  
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

naha

• 1474
БТ и фуликолярни кисти
« Отговор #2 -: Май 12, 2006, 11:53:08 am »
старлет как е при тебе? ние правихме фуликометрия този месец установи се задържан от миналия месец хубав 18мм опит да се спука с прегнил неуспешен и още един 22мм които и тои е вече киста( сигорно) имам си цервикална слуз дори днес ми изтече такава втечнена не за този период в които съм вече  8O  странна работа. при тебе как е
*

naha

• 1474
БТ и фуликолярни кисти
« Отговор #3 -: Май 12, 2006, 11:57:49 am »
малко неразбираемо съм го написъла задържания ф-л от миналия месец беше киста с р-ри 40мм имаше ф-л 18мм и другото си е така:) е 40мм-вата беше намаляла на 35мм ф-ла беше станал 34мм и другия беше 22мм повече не сме гледали.не съм правила хормони другия месец ще пусна а толкова исках да сипочина от всичко....
*

Starlet

• 1937
БТ и фуликолярни кисти
« Отговор #4 -: Май 16, 2006, 18:06:40 pm »
малко неразбираемо съм го написъла задържания ф-л от миналия месец беше киста с р-ри 40мм имаше ф-л 18мм и другото си е така:) е 40мм-вата беше намаляла на 35мм ф-ла беше станал 34мм и другия беше 22мм повече не сме гледали.не съм правила хормони другия месец ще пусна а толкова исках да сипочина от всичко....

При мен фоликулярната киста се спука с идването на цикъла. Наистина е добре да си направиш хормонални изследвания. Съжалявам че толкова късно отговарям, но ме нямаше няколко дни.
?
« Отговор #5 -: Май 17, 2006, 09:14:21 am »
здравейте, аз имах + тест за ову на 11 ден с спад на темп до 36,6 от 36,8, днес и вчера обаче темп ми не се дига над 36,8
вчера при прегледа на 13 ден фоликул 20мм
това значи ли че имам задържан фоликул?
*

naha

• 1474
БТ и фуликолярни кисти
« Отговор #6 -: Май 17, 2006, 09:38:37 am »
starlet мерси мила за отговора ами ужкими при мене трябва да се спукат с цикъла но от предния месец не се беше спукала сега чакам новия цикъл да видим след това какво става.инъче си получавам добра цс дори и след констатирана киста  8O  за бт-то вече ясно другия месец ще пусна хормони и един естрадиол като видя че ръсте фуликола да видим дали е узрял и ще се пробвам пак с прегнила  :roll: нищо сигорно няма но няма да се откажа да опитвам все някои някога ще се излъже и ще се спука :wink:  :kiss:  
Според мен по повод дали ти е задържан фуликола ако след няколко дена не се е спукал значи е задържан а за бт-то винаги може да не си я премерила както трябва така че изчакаи работете си там с мъжа ти  :wink: и след време пак го виж дали е там.Успех
*

Starlet

• 1937
Re: ?
« Отговор #7 -: Май 17, 2006, 10:02:58 am »
Цитат на: ruriana
здравейте, аз имах + тест за ову на 11 ден с спад на темп до 36,6 от 36,8, днес и вчера обаче темп ми не се дига над 36,8
вчера при прегледа на 13 ден фоликул 20мм
това значи ли че имам задържан фоликул?

Руриана за задържан фоликул се говори когато размерът му надвиши 22 мм и продължава да расте. Това трябва да се проследи на УЗ. Започни през ден УЗ за да се проследи, дали ще е задържан или ще се спука. Въобще какво става!!! Успех!!!!
*

Starlet

• 1937
БТ и фуликолярни кисти
« Отговор #8 -: Май 17, 2006, 10:07:24 am »
starlet мерси мила за отговора ами ужкими при мене трябва да се спукат с цикъла но от предния месец не се беше спукала сега чакам новия цикъл да видим след това какво става.инъче си получавам добра цс дори и след констатирана киста  8O  за бт-то вече ясно другия месец ще пусна хормони и един естрадиол като видя че ръсте фуликола да видим дали е узрял и ще се пробвам пак с прегнила  :roll: нищо сигорно няма но няма да се откажа да опитвам все някои някога ще се излъже и ще се спука :wink:  :kiss:  

Наха аз не разбрах нещо? Последно фоликулярната киста изчезна ли? Изчисти ли се? Ако не е ще трябва да се помисли по въпроса първо да се изчисти. Защото е възможно при това положение ако не се е изчистила да се получи временно повишаване на ФСХ и ЛХ. Но така или иначе хормоните е най-добре да се проследят няколко поредни цикала. Успех ти желая и на теб!!!! :)  
*

naha

• 1474
БТ и фуликолярни кисти
« Отговор #9 -: Май 17, 2006, 17:07:16 pm »
Старлет не се махна кистата бихме прегнила и се фуликола се превърна и тои в киста така че този месец съм с една киста от миналия месец една от този и последно се видя един ф-л 22мм между тях и тои сигорно е станал киста така че общо три броя.тази от миналия месец намаля от 40мм на 35мм фуликола стана на 34мм а този от 22мм не сме го гледали повече чак след м-то което трябва да оиде скоро.мерси за успеха :wink: и на тебе да ти се връща двоино :) мисля да пробвам с 15 000 прегнил?!? :roll:
БТ и фуликолярни кисти
« Отговор #10 -: Май 18, 2006, 08:04:21 am »
Наха, а менструация имаш ли при това положение. Подозирам че при мен се случва нещо подобно и за пръв път имам голямо менструално закъснение.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

naha

• 1474
БТ и фуликолярни кисти
« Отговор #11 -: Май 18, 2006, 09:19:33 am »
здравеи ами значи имам си менструация не ми закъснява даже преди лапарото няколко пъти през няколко месеца ми закъсняваше и се налагаше да пия дуфастон за да доиде заради кисти но сега не ми закъснява ето на пример сега съм с три кисти и ми доиде.т.е. чакам го утре но два дена на мен винаги ми зацапва така че се пиша неразположена вече.при тебе как е?
БТ и фуликолярни кисти
« Отговор #12 -: Май 18, 2006, 11:00:25 am »
При мен закъснението е доста необичайно като продължителност, обикновено цикълът ми варира между 28 и 32 ден, днес ми е 38 ден, пък и графиката ми е много шантава този месец. Наха, не виждам температурната графика от твоята лентичка, при теб подобно ли е положението с покачванията и спаданията на БТ? Утре съм си записала час за преглед, дано да няма много отклонения. Нямам никакъв опит с такава ситуация, добре че го има този форум, повод да благодаря на теб, Наха, и на всички останали :balk_21:  :balk_21:  :balk_21:

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Re: ?
« Отговор #13 -: Май 18, 2006, 13:44:09 pm »
Добре при положение, че имам + тест за ову може ли да има задържан фоликул?

Руриана за задържан фоликул се говори когато размерът му надвиши 22 мм и продължава да расте. Това трябва да се проследи на УЗ. Започни през ден УЗ за да се проследи, дали ще е задържан или ще се спука. Въобще какво става!!! Успех!!!![/quote]
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
БТ и фуликолярни кисти
« Отговор #14 -: Май 18, 2006, 14:16:11 pm »
Да, възможно е при СПКЯ
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

naha

• 1474
БТ и фуликолярни кисти
« Отговор #15 -: Май 18, 2006, 15:41:48 pm »
значи аз не съм мерила бт-то защото правихме фуликометрия но я покачвам температурата и моието си е типично пкя  :cry: за съжаление добре си решила да се консултираш с лекар дано закъснението ти да е от друго  :wink:
БТ и фуликолярни кисти
« Отговор #16 -: Май 18, 2006, 16:47:36 pm »
Наха, от твоята уста в божиите уши!
Уви не и този път, при 4% нормокинеза на мъжа и 4 отрицателни теста за бременност шансът е от 0,004% :lol:  Проблем има, дано да е малък :(

*

naha

• 1474
БТ и фуликолярни кисти
« Отговор #17 -: Май 18, 2006, 18:23:40 pm »
абе все може някои запасняк от твоя да е събрал сили да преплува до заветното яице  :wink:  но си права дано да е малък проблема и ако не се е получило сега поне другия път да стане проблемите трябва да се решават макар и малки на мен моя проблем не ми дава мира и не знам как ще мога да си почина ( бях решила да си дам почивка ) а и все пак като го искаш не можеш да мирясъш.Успех и пиши какво става .пробвахте ли инсе при тоз мъжки фактор?
БТ и фуликолярни кисти
« Отговор #18 -: Май 18, 2006, 18:27:09 pm »
Инсе не се препоръчва засега :(

*

naha

• 1474
БТ и фуликолярни кисти
« Отговор #19 -: Май 19, 2006, 09:42:36 am »
какво ства с тебе абе ти пуснала ли си кръвни ако не си при тва закъснение знам ли тез тестове гадните може да бъркат ( дори в малък % ) кажи какво става?