0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните № 62
« Отговор #260 -: Юни 05, 2010, 08:35:38 am »
White, според мен си има съвсем валидни "за" и "против" и за двете. Моето лично мнение е, че ако стане бързо да изтърпиш, но не бих седнала да се мъча часове без да взема епидуралната,а и не съм убедена, че този стес е по-полезен за бебето.

Хей Раши, честита мацка!

Дианка, малко по-висок е процента на получилите разкъсвания, когато са с епидурална, така че е странно това да е била причината.

Аз до колкото знам, окситоцин се дава по медицински причини, а не може да си го поискаш, както е с упойката.

На мен ми назначиха дата за раждане - 23ти Юни т.е. се пада 2 дена преди термина ми, а не една седмица както първо казаха. Интересното е, че ме приемат в болница още от предишната вечер. Аз се чудех за какво е това, но жената, която се обади за датата каза, че сигурно е за да имат време да ти подготвят шийката, като слагали някакъв крем от вечерта( простагландин вероятно).  Това естествено ще стане, ако не родя по-рано, пък аз от днес започвам яко да ходя и да подреждам и чистя къде що има из къщи. Хич не ми се чака вече и се надявам по-раничко да родя. Поръчала съм си го за следващата седмица  :wink: .

*
« Отговор #261 -: Юни 05, 2010, 09:10:43 am »
White, според мен си има съвсем валидни "за" и "против" и за двете. Моето лично мнение е, че ако стане бързо да изтърпиш, но не бих седнала да се мъча часове без да взема епидуралната,а и не съм убедена, че този стес е по-полезен за бебето.

Хей Раши, честита мацка!

Дианка, малко по-висок е процента на получилите разкъсвания, когато са с епидурална, така че е странно това да е била причината.

Аз до колкото знам, окситоцин се дава по медицински причини, а не може да си го поискаш, както е с упойката.

На мен ми назначиха дата за раждане - 23ти Юни т.е. се пада 2 дена преди термина ми, а не една седмица както първо казаха. Интересното е, че ме приемат в болница още от предишната вечер. Аз се чудех за какво е това, но жената, която се обади за датата каза, че сигурно е за да имат време да ти подготвят шийката, като слагали някакъв крем от вечерта( простагландин вероятно).  Това естествено ще стане, ако не родя по-рано, пък аз от днес започвам яко да ходя и да подреждам и чистя къде що има из къщи. Хич не ми се чака вече и се надявам по-раничко да родя. Поръчала съм си го за следващата седмица  :wink: .
А пък аз имах само 1 вътрешен шев с епидуралната.Моята докторка ми обясни,че при тази упойка мускулатурата се отпуска максимално и затова са възможни по малко разкъсвания.Иначе благодаря на хората коита са я измислили.В сравнение с първото ми раждане,това беше песен и родих абсолютно спокойна с усмивка на уста :)
Боби ,честита ти  насрочена дата и всичко да мине по вода!
Успех на всички момичета,на които им предстои невероятната първа среща :)

*
« Отговор #262 -: Юни 05, 2010, 09:11:26 am »
Раши  :D честита ти принцеска тогава.
« Отговор #263 -: Юни 05, 2010, 09:28:18 am »
Рашии,ами честита ти принцеска  :lol:  :sleepingbabygirl:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #264 -: Юни 05, 2010, 10:37:22 am »
Раши честити ти розови гащички :bori_016:, леки и усмихнати месеци до края preggo!

Барбаронче с теб сме по едно и също време като ти гледам лентичката :goodluck:
« Отговор #265 -: Юни 05, 2010, 10:54:30 am »
Раши, честити розови гащи и от мен.

Момичета, имам въпрос- в коя седмица се прави фетална ехокардиография, защото прочетох хиляда различни мнения.

0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*
« Отговор #266 -: Юни 05, 2010, 12:12:39 pm »
Раши, какви ги вършиш бе мило, нали щяхме да купуваме камиончета. Нищо, да е живо и здраво и много да те радва.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #267 -: Юни 05, 2010, 13:20:03 pm »
Мили бременелки, понеже съм много претиснена искам да ви питам нещо  :oops:
Правих ИКСИ и имам положителен резултат на 10ти ден от трансфера. Днес по изчисления се водя 4г.с.и2д.
Това което ме претиснява е че имам боцкания около единия яйчник и като че ли под него. Това нормално ли е?
Много се страхувам от извънматочна защото съм с ендометриоза и много лоши тръби  :?
« Отговор #268 -: Юни 05, 2010, 13:42:08 pm »
Раши, честити розови пампи :)
фетална ехпокардио се прави 22-24 седмица. Аз поне тогава правих.
Криска боцканията са нормални при начална бременност.
Уайти, сори, объркала съм се :oops:
[/url][/url]
*
« Отговор #269 -: Юни 05, 2010, 14:18:41 pm »
Момичета не се притеснявайте толкова от раждането. Доверете се на екипа, който сте избрали и съм убедена, че всичко ще мине добре. Най-важното е да са живи и здрави бебчетата! Винаги е имало и по-тежки и по-леки раждания, но лично аз мисля, че капризите и своеволията при раждане пречат. Това не е времето, за показване на характер, а време да се мобилизират всички сили на организма, за да се постигне най-хубавото нещо - раждането на бебче/та.
Успех на всички с наближаващ термин! Бъдете позитивно настроени и уверени в успеха!

Вчера бях на ФМ и си видях бебчетата. Невероятни сладурчета!!! Неспирно махаха с ръчички и краченца. Разположени са едно върху друго, както казва доктора на два етажа и са обърнати едно към друго лице в лице. Според него всичко с бебетата е ок. И той много им се радва. Успя да огледа обстойно бебчето, което е отгоре и за основните позиции това отдолу.
Мисля, че правилно съм си избрала логото.
Момченцето тежи 86 гр., а другото бебче 82 гр. доктора каза, че му се струва,че е момиченце, но не е сигурен на 100%, защото държеше крачката затворени.
Много съм щастлива и се поуспокоих като си ги видях снощи! Вечерта трудно заспах от вълнение и тази сутрин се събудих с усмивка и мисълта за тях. Дано са добре и се родят живи и здрави! :balk_602:

kriska,
и аз съм след ИКСИ. Имах не леки боцкания, а почти постоянна болка особено в левия яйчник. Постепенно отшумя и отмина към 2 мес.

Раши, изненада те момата :)
« Последна редакция: Юни 05, 2010, 14:20:35 pm от Lucky »
*
« Отговор #270 -: Юни 05, 2010, 15:00:10 pm »
Сперанса за биохимичен скрининг ли питаш (мисля, че е едно и също, но може и аз да греша :oops:)!
Ако е така както си мисля обаче се правят три, първата е между 12 и 18 седмица, втората е между 19 и 23 седмица а третата по мнение на повечето момичета не е толкова важна(каквото и да означав това)! Тук и аз не открих нищо по темата, но чичо гугъл ми помогна :wink: - успех!
« Отговор #271 -: Юни 05, 2010, 15:38:44 pm »
Ехоооо, Гери, те тез лентички май са странни понякога! Уж би трябвало да съм със седмица преди теб, а пък оставащите дни по лентичките нещо ......
Абе там някъде сме - имаме време и време  :lol:

А иначе ние сме си добре, мързелуваме си и взехме да свикваме, та......  :oops:

И днес съм отървана - баща ми е пчелар и днес цялата фамилия вади мед! Обаче азззззззз - извинена съм тоз път и ги съблюдавам само по телефона  :lol:  :lol:  :lol: Голям кефффффффф  :wink:
*
« Отговор #272 -: Юни 05, 2010, 15:49:46 pm »
Да, много странно чак сега обърнах внимание :ask:

Няма значение само всичко да е наред до края :crossfingers:
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #273 -: Юни 05, 2010, 17:05:01 pm »
Здравейте и от мен. Първо да честитя на новата тъща - Раши, най-накрая в отбора да започнат да се появяват и мацки, че работата не беше много добре - всички с пичове. Какво ще правим и къде ще търсим снахи?  :lol: Рашинка много се радвам, че сте добре. радвай се на малката принцеса!
Аз днес след дълго обикаляне по магазините се сдобих с ваничка със стойка и кошара за спане с матрак за бебо. Май още 2-3 дрешки и край с моето пазаруване. Ако нещо потрябва ще се взима в движение. Само живи и здрави да дойдем до това време! Хубав ден на всички и много да се усмихвате.
« Отговор #274 -: Юни 05, 2010, 17:33:40 pm »
Сперанса за биохимичен скрининг ли питаш (мисля, че е едно и също, но може и аз да греша :oops:)!
Ако е така както си мисля обаче се правят три, първата е между 12 и 18 седмица, втората е между 19 и 23 седмица а третата по мнение на повечето момичета не е толкова важна(каквото и да означав това)! Тук и аз не открих нищо по темата, но чичо гугъл ми помогна :wink: - успех!

Не ,не питам за БХС, феталната ехокардиография е изследване на сърцето за дефекти, някъде пише, че се прави между 19-22, а някъде между 28-32г.с.

0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига
*
« Отговор #275 -: Юни 05, 2010, 17:55:13 pm »
Сперанца, според мен в която и седмица да отидеш, няма да те върнат. Имам някакви смътни спомени, че най-добре ако има нещо (недай си Боже), се вижда след 6 месец, т.е. след 24г.с. Всъщност седмиците, които си посочила са сроковете за Втора и Трета Фетална Морфология, когато би трябвало да гледат всичко - сърце, бъбреци, черендроб, кръвоток и т.н.
Ани,честити ти покупки. Моят бебок все още не го знаем какъв е, но се надявам на 15-ти да се покаже. Една приятлека ми направи някакво гадаене със златна халка - не че вярвам, но беше забавно. Според него трябва да е момиче, да видим.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #276 -: Юни 05, 2010, 18:25:59 pm »
 :lol: :lol: Дианка - ясно е! Щом и през гадателка си минала...значи вече е сигура!  :D Ама верно, защо така се крие твоето бебче, току виж наистина излезе една срамежлива девойка  :D

Раши Честита ти дама !  :D
Малко е неприятно това, че си се настроила...и аз така, още в 12 г.с. ми казаха може би ! момиче...но не е сигурно.
Аз така се настроих за девойка, че до следващият преглед ме беше страх да не ни е порастнала пишка  :lol:
А иначе съвсем в началото ми беше абсолютно все едно какво ще е, само да ми е живо и здраво. Но като ми казаха "може би" - е, от този момент вече си исках малката дама ! Сега просто се пренастрой от синьо на розово  :D

Честито Ани
със здраве да си ги ползвате !  :bighug:
*

Писе

• *
  • 29
  • Винаги има надежда
« Отговор #277 -: Юни 05, 2010, 19:51:23 pm »
хайде да се запиша и аз тук, стига само съм надничала  :D
Честита дама на Раши
Ани със здраве да си ползвате новите покупки
Сперанца и аз живо се интересувам кога се прави първата ФМ, че съм с час за ЖК чак в 13-та седмица
*
« Отговор #278 -: Юни 06, 2010, 10:05:43 am »
Сперанса :)аз ходих 25седмица на ФМ за сърце ,бъбреци и т.н.Викнаха ме след 24 г.с до27г.с
Писе едната ФМ ми беше 11г.с ,след това 17г.с
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #279 -: Юни 06, 2010, 10:54:53 am »
Зравейтееее  :hello:
Добре дошла на Писето  :welcome_1: лека и безпроблемна бременност ти желая.
Аз не съм нещо във форма, погнаха ме киселини, през нощта една крампа ме накара да скимтя като кученце и още ме боли целия десен прасец....чакам да изпишат милото от болницата и ме гони нервата....абе стига съм се оплаквала, че ще стане много дълъг поста  :lol:
Хубав ден ви пожелавам на вас и по-малко болежки и повече усмивки.