0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 62
« Отговор #220 -: Юни 03, 2010, 13:22:01 pm »
Раиса, за съжаление е без значение кой плаща - ограничението е до 43 години. Дано скоро границата да се вдигне. А за съученичката на майка ти, знам ли.. Възможно е да е с донорска яйцеклетка, но също така е и много вероятно някой лекар да си е затворил сериозно очите  :?
Извинявайте за отклонението  :). Леки и спокойни оставащи седмици на всички.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #221 -: Юни 03, 2010, 13:24:56 pm »
:Катя Тодорова ми е отговорила,че за сроковете на бременноста ми тези стойности били съвсем нормални и даже само ,ако имам главоболие да увеличавам Бромото,че няма никакъв риск нито за мен след като бебето не изостава и няма проблем с него.Сега ми остава само да чакам прегледа при очния,от него ще е последната дума за раждането:wink:
Браво!
Това за очите според мен малко прекаляват. Тук въобще дори не питат за това и лекарката ми дори не мисля, че знае, че имам диоптер. А аз съм с -2.75 и -3.00 диоптера. Атигматизъм имам много слаб, който не трябва да се коригира. Днес след няколко часа съм на преглед и ако се сетя ще я попитам.

Раши, честити мъж! Така де, трябва и мъже за нашите моми да има.

Раиса, да докладваш след като се върнеш от ФМ. Чакаме.

Гошка, честита щерка! Освен парола ми иска и име, че да видя снимките.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #222 -: Юни 03, 2010, 13:27:03 pm »
Благодаря Дани  :)

За Владимиров - Ноември. За Щерев може още този месец...сега ще и доложа и ще видим какво ще решим.
Според мен лекаря си е затворил очите, не е с донорска яйцеклетка. Ще питам къде са правили процедурата.

43 е супер ниско ограничение !!!
А 45 за инсе...без коментар!

Боби името е като ника тук - goskata.  :P
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #223 -: Юни 03, 2010, 13:37:14 pm »

Боби името е като ника тук - goskata.  :P
Аз пробвах с това, ама не стана. А сега, след като ти писа, опитах отново и направо се включи ( явно е било запомнило името и паролата от преди), та не знам защо преди не ставаше.

Гошка, страхотна красавица. Я гледай само какви сладки бузки има. И ние май вървим бузести, защото вчера на ултразвука ми дадоха една 3Д снимка и като я гледам така изглежда да има бая бузи, ама снимката не е много ясна.

*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #224 -: Юни 03, 2010, 14:15:36 pm »
Госката, пу пу пу пу голяма сладурана си имате. Дано скоро покрай тази красавица да позаличиш лошите спомени от раждането.  :bighug:
*
« Отговор #225 -: Юни 03, 2010, 14:23:10 pm »
Госка, здрасти :) Чудех се къде си изчезнала! Браво мадам, честитоо! Да ти е жива и здрава красавицата! :)

Шани, ами да. Аз сега съм на работа. Ама като родим и двете, почваме разходките - горе при вас, в градинките на Банишора, в Света Торица. Има да въртим с количките -леле ;)

Боби, и аз съм с 3 диоптъра и докторите виждат, че съм с очила ама досега не са ми казвали нищо. Аз сама си отидох на очен лекар и той ми каза в 6 месец да ида да ми види дъната. Ама като цяло каза, че не зависи от дипотрите това дали ще се ражда секцио, ами от състоянието на дъната. Та все си мисля, че няма да ме режат заради очетата. ;)

*
« Отговор #226 -: Юни 03, 2010, 14:49:07 pm »
Гошка, честита ти Йоанка!! Много е сладичка, каква е бузнка, пу пу!! Стискам палци положението с кърмата да се стабилизира, може да се допиташ до консултант по кърмене - много са отзивчиви момичетата. Да ти е жива и здрава принцеската, а на теб бързо възстановяване. Ако можеш да напишеш нещо повече за раждането, защото аз съм се насочила към държавна болница.
днес пуснах кръв и урина, готови са, само захарта не е излязла още - Хгб ми е 125, започнал е да пада и подозирам, че ще ми предпише препарат за вдигнаето му. друго всичко като гледам си е в референтните ст-сти.
« Отговор #227 -: Юни 03, 2010, 14:55:42 pm »
Здравейте и от мен!!!
goskata, честито, толкова е сладичка..да ти е жива и здрава...ох, така ми се иска и аз вече да си гушкам патенцето, ама не иска да излиза  :? днес ходих на запис на тоновете, всичко беше ок :D и док каза, че ще чакаме до понеделник...и после незнам. Все се надявам до тогава само да се сети да излиза :wink:
А сега официално Добре дошла на маймунката и на speranza sempre! Лека бременност момичета и успешен финал :wink:
Дианка, много си ти е добре Хгб, изобщо не се притеснявай
« Отговор #228 -: Юни 03, 2010, 15:10:25 pm »
goskata,честито, много ви е сладка щерката :)
За коя болница става дума? Защото аз съм втрещена от две държавни, а сина си родих в страхотна болница, пак държавна.
Мънки честито сърчице :) Предстоят ти невероятни 8 месеца :)
[/url][/url]
« Отговор #229 -: Юни 03, 2010, 18:34:02 pm »
Да се отчета и аз след днешната ФМ.Според доктора резултата от БХС е заради годините, всичко ми е наред, в норма, анатомия и всичко, което трябва да се проследи, ако съм искала аз - да правя амнио, но не се налагало.Ще прибавя още едно момченце в списъка - засега.Та това е от мен - радвам се че всичко мина както трябва.Ще ходя пак след месец.Чао и целувки от мен на това красиво бебче в розово-трябва да има дами за нашите мъже все пак.
« Отговор #230 -: Юни 03, 2010, 20:15:25 pm »
Набързо ще ви разкажа как мина всичко.Нямах уговорка с доктор т.к.моя гениколок не изражда в Добрич-ходи на операции но само във Варна.И така на 21ви 4 часа сутринта ставам до тоалетната с болки в яйчниците все едно ще ми идва,трия се с тоалетна хартия и гледам кървава слуз.Викам си това е то тапата сигурно до 2 дни ще има бебче,така бях чела.Лягам пак и се започват болки на 10мин така до 9 часа звъня на доки вика ме да ме види че често при първескини били фалшиви сигнали.Към 10 часа изкапана с болки на 7-8 мин ме прегледа имам 4-5 см разкритие и ме изпрати да ходя в болницата,вика до 3 часа ще си родила.Да ама не  :oops: .Отидохме веднага в родилното вече с 7-8 см. разкритие ,клизма ми направиха като си мислех че е супер гадно и неприятно ,но сега дори не помня и мисля че не е болка за умиране.Много ми се радваха докторите ,акушерките защото мислеха че бързо ще родя т.к.имах 9-10см разкритие.Сложиха ме да легна и слушат тоновете ,казаха ми че след малко ще ме карат да напъвам.И се почнаха безкрайни часове напъване.Хващам си колената вдигам си главата и напъвам като дойде контракцията.Най ганото беше че при мен през повечето време нямаше никой ,само идват различни и ме бъркат да видят разкритието и така .Сама си напъвам докато нещо не почнах да губя много кръв и нещо се шашнаха изместиха ме в др. зала събраха се всички,повикаха завеждащ отделението и се започна едно скачане върху корема ми след което многократно губих съзнание .Биха ми шамари мокриха ме с вода бебето не иска и не иска да излиза ,не може да слезе надоло и това е .Чух  нещо за секцио но бебето било навлязло в таза .След  доста скачания и припадаци бебка излезе ,показаха ми я аз в полубезсъснание помня че много трепереше.Кошмара продължи имах много вътрешни и външни шевове –започва се едно безкрайно шиене при което не ме хвана упокйка и ме шиха така.После не можеха да ме изправят пак едни припадаци.Както и да е мина нощта дадоха ми  я ,аз не мога да и се нагледам  ,следващите дни изобщо не мога да седна ,а то поредната гадост –възпаление на шевовете ужас .Очите ми още и още са като на вампир ,целите са в кръвоизливиДоки искаше да ме шие но нали уж кърмя пак трябва без упойка…………
                   Мисля че е достатъчно .Щастлива съм че всичко с малката е наред и гледам да не мисля…Не искам да повлияя на никой за това по какъв начин да ражда …само зная че ако имам второ дете живот и здраве няма да позволя да преживя аз и близките ми този кошмар…Дано не съм ви  утегчила ,целувам ви и успешен финал на всички….

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #231 -: Юни 03, 2010, 20:24:32 pm »
Върнах се и аз ... много ми беше хубав деня точно до преди да се прибера "вкъщи" .
Или по-скоро къщата на семейство Адамс...ужас.

Как да е,
бебка е добре, водите са и добре... :D По снимки доста прилича на баща си ( колкото може да се види де! ) Но и док каза " ето чипо носле " - баш татинка. Което би било чудесно, ако беше момченце  :lol: Шегувам се разбира се, да ми е живо и здраво съкровището.
До тук с добрите новини.
 Док ми каза, че имам сърцевидна матка. Имала и друго име, но го забравих...Това би могла да е причина за трудно забременяване, също води до повече контракции, до преждевременно раждане...и друго - имало голяма вероятност бебето да не се завърти, т.е. да си остане седалищно.
Каза, че може нищо от изброените да не се случи, но аз да си говоря с лекаря, който ме води.

Странно ми е , как до сега никой не видя тази сърцевидна матка ...?
На 16ти имам час при Дяволов - ще го разпитам.

Не съм притеснена от новините. Имам хубави усещания като цяло и знам, че всичко ще ни е наред  :D А и с тези приказки на лекарите...наслушала съм се на какво ли не - не променят нищо ( дори да ми е ткава матката не мога да я сменя  :lol: ) освен психическото ми състояние. Айде няма нужда.  :)
Дали ще имам контракции, дали бебето ми ще е седалищно - те тези неща или ще се случат или не, но със сигурност ще стане ясно  :)
« Отговор #232 -: Юни 03, 2010, 20:26:18 pm »
goskata Като чета наистина е ужасно.Но тези кръвоизливи в очите ти стават когато напъваш не с дупето, а с гърдите - явно напъните ти не са били правилни за да избутат бебето.Доста си се измъчила, но ако е имало лекар или акушерка до теб за да те напътства и насочва да е станало наистина за кратко-моето първо раждане мина в единствената ни болница в града, нормално, след достигане на  необходимото разкритие с 3 напъна излезе.Почивай си сега за да се грижиш за сладурчето!
« Последна редакция: Юни 03, 2010, 20:29:22 pm от Radka_Marinova »
« Отговор #233 -: Юни 03, 2010, 20:57:53 pm »
goskata  Ужас! Наистина ужас. Моето раждане беше толкова лесно, направо песен пак в Държавна болница - Окръжна в София.
За шевовете - на мен ми изписаха Пантенол да се пръскам, Неомицинум спрей, а си правих и промивки с лайка, отделно слез и живовляк. Обаче се попарих със смрадликата, затова внимавай с нея.
Рая, не се шашкай. В бг мама имаше момиче с твоя проблем и си износи до края. Но наистина трябва да внимаваш повече.

А аяко си в къщата на семейство Адамс, кой изпилнява ролята на Нещото - сещаш ли се, дом. любимец на Адамс, една ръка :lol:
[/url][/url]
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #234 -: Юни 03, 2010, 22:24:40 pm »
Сега поразгледах какво пише в нета по темата...
Док каза, че моята не е двурога, а сърцевидна. Нещо не намирам в нета инфо за такава. Обясни ми, че отгоре вместо да е куполовидна е леко вдлъбната .
Но сега четох, че на цветна снимка се виждало такова нещо. На моята нямам такъв коментар изобщо. За тръбите, че са лоши - пише, но за матката пише че си е екстра.

Жаси ,
За къщата..ох да се посмея, ама не мога изобщо. Направо не ми се приказва.
А в какъв смисъл да внимавам ? Да си пия хапчетата и да не се товаря физически. Друго има ли ?
« Последна редакция: Юни 03, 2010, 22:26:22 pm от Raissa777 »
« Отговор #235 -: Юни 03, 2010, 22:38:31 pm »
goskata, честита дъщеричка. Да ви е жива и здрава, и много да ви радва!
Съжалявам, че тежко е минало раждането, но резултатът си заслужава определено, нали. :)
Раши, честити сини памперси!  :bori_002: Аз още в началото ти казах, че ще ставаш свекърва, радвам се, че се е потвърдило моето предчувствие. :) Иначе на лекции ходя на различни места - в ЦУМ, в SSC, във Вис Вталис, в Щерев ходихме с таткото на много добра лекция, зависи от темите. Мен ме интересуват грижите за новороденото, самото раждане гледам да не го мисля. Ще мине и ще замине живот и здраве, не ми трябват подробности само да се шашкам.
Добре дошли на новите момичета, леки бременности и здрави бебоци около термин!
Иначе аз не съм изчезнала, всеки ден почти ви наглеждам, но като няма нищо ново и не пиша.
Смайлче, сигурно нетърпението е огромно вече, но бебчето си знае кога ще дойде, така че още малко търпение. :)
Жаси, Ники явно е много кротичко бебе щом имаш време за форум. Дай боже всекиму така. :)

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #236 -: Юни 04, 2010, 07:33:58 am »
Момичета, днес ми казаха, че ако до 39та седмица не родя, ще ми предизвикат раждането. Така било по-сигурно, заради гестационният диабет. Е, поне имам идея колко най-много може да чакам.
Лекарката пак е недоволна от кръвната ми захар, която е почти идеална, с малки изключения. Заяви, че не сме комуникирали добре и затова ме праща на консултация със специалист по рискови бременности. При което аз се съгласих и не спорих с нея, защото е излишно. Писна ми да се обяснявам за няколко точки отгоре. По тукашните единици, те искат захарта да е под 120мг/дЛ 2 часа след ядене и не дай Боже е 123, тя почва да мърмори. Ми аз вече не мога да се разправям и да и показвам, че такава малка разлика може дори и от машината да е, а може да е защото съм изяла приерно малко по-дебела филия хляб. Сега остава и да започна да ги меря с кантарче. Не стига че ме кара да пиша какво съм яла и да и го нося, все едно съм малко дете.  Искаше да ме слага на инсулин, но аз близо 10 години работих като мед сестра и инсулин за по-малко от 180 не съм виждала някой да дава, така че не се съгласих. Та не разбирам каква е паниката точно или просто се е заяла с мен. Поне вече не твърди, че съм щяла да имам огромно бебе и да стигна до секцио. То бебка милата е в 26ти процент по тегло ( т.е. статистически 74% от бебетата са по-големи от нея), а тя седнала да ме убеждава колко голяма щяла да стане.

Както и да е - още две седмици и ще си гушна бебка, пък лекарката някакси ще я изтърпя.

Боби

*
« Отговор #237 -: Юни 04, 2010, 08:35:25 am »
Боби, не и се ядосвай прави си каквото трябва и това е.Е малко остава не повече от две седмици и при мен,а както гледам и при теб :)
Аз дори и не знам какво ще стане май ще е трудно до опрерацията да издържа ,снощи и предната вечер пак вдигнах кръвно а е много лошо ,пия хапчетата и пада малко но пак ми е отнесено и ме боли глава ,а сутринта и носът ми беше пълен с кръв което вече много ме стресна защото на мен кръв от носа не ми е текло никога.Дано поне 2седмици изкарам още ,но ако се наложи пък какво да се прави.
Стискам палци и при вас нещата да са на ред :)
« Отговор #238 -: Юни 04, 2010, 10:09:17 am »
Добро утро, момичета!
Раиска, не съм чувала за такъв проблем катои твоя, дано нямаш проблеми и спокойно да си изкараш до 9-ия месец, а после ще излезе някак бебчо :wink:
goskata, то голям кошмар е било... :? сигурно дълго няма да го забравиш, но най- важното е, че бебка е ок, а и вече всичко е минало :D
Скарлетче, щом нямаш какво да пишеш, значи всичко е наред, хайде още малко остана :wink:
BUBA12, Bobbie а при вас е още по- скорошна срещата! Бубе, много неприятно е това с кръвното, дано не се случва повече :crossfingers:и на двете ви леко раждане :D
Жаси, я кажи слуша ли малкия? :D
Аз си преносвам още и малко по малко започнах да се отчайвам :?, при положение, че термина ми е супер точен...акушерката вчера като ми прави записа на тоновете ми вика: може овулацията да ти е била по- късно, а аз й казвам, не, не е..а тя, неее овулацията..и аз пак й викам, точно на 14 ден си беше и нищо не ми каза после..кой знае какво си мисли, явно само случайно забременели е виждала напоследък, дето не са чували за О. Ох, много дълго стана, хайде хубав ден :sunshine:
*
« Отговор #239 -: Юни 04, 2010, 11:00:57 am »
Не се отчайвайте момичета, при вас не остана чакане и ще си гушкате бебоците.
Смайлче, какво казват, докога ще чакат само да се сети?-не се ядосвай на акушерката, не знам защо но като че ли има огромна разлика от хората работещи в клиники по стерилитет и другите в обикновени болници. Вторите се държат все едно не са чули за някой неща-може и да не са.
Бубе, защо така с това кръвно-почивай повечко и не се ядосвай за нищо, ако е възможно. Още малко остана и при теб и при Боби. После страшно ще ми липсвате, защото ще сте заети и няма да ви е до нас. :D
Аз да се оплача, нощеска пак ми се схвана кръста от дясно и при това положение не мога нито да лежа, нито да седя, обикалям нагоре надолу. Добре че Милгаммата ми действа, та като изпих едно хапче ме поуспокои и си легнах и съм заспала.
Това е от мен, желая ви хубав и ползотворен ден.
П.П. Между другото Бубе, това че ти е протекло кръв от носа е хубаво при високо кръвно, така че не се плаши.
« Последна редакция: Юни 04, 2010, 11:10:45 am от shanoar »