0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 62
« Отговор #20 -: Май 27, 2010, 10:03:18 am »
Хахаххаахахха щяло да се изпразни,абе еййй ние новите скоро ще нахлуем и ще попълваме бройката няма страшно  :wink: :lol: :lol: :lol:
Ей как ви се радвам на всички,мн успех и леки оставащи месеци ви желая и разбира се най прекрасните срещи с ваще рожби :)
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #21 -: Май 27, 2010, 10:06:42 am »
Добър ден,
вчера и аз получих нещо, дето не знам какво е като твърда бучка колкото юмрук долу ниско в ляво и беше болезнено-дали е контракция. Стана ми така няколко пъти и ми мина. Иначе от една седмица пия Магнерот 2по 1. Обаче вчера и походих доста.
Хубав ден от мен.
*
« Отговор #22 -: Май 27, 2010, 10:12:00 am »
Маймунче :D :D :D хайде от кога те чакаме ,влачи крак и с много позитивно и ведро настроение да заразиш тази темичка  :) дано ни зарадваш скоро с две тупкащи сърчеца :)
« Отговор #23 -: Май 27, 2010, 10:14:06 am »
А кога ще се видят сърчица на първия преглед или по натам  :?
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
« Отговор #24 -: Май 27, 2010, 10:18:25 am »
А кога ще се видят сърчица на първия преглед или по натам  :?

На 04.06.  :lol:  :lol:  :lol:, ако въобще устискаш  :wink:
*
« Отговор #25 -: Май 27, 2010, 10:29:31 am »
Живот и здраве на първия преглед ще е  :) нали знаеш че зависи от това кой гледа и какво вижда :) Маймунче чакаме утре пак хубави новини нали?
Ще устиска тя  :lol: толкова устиска че сега няма да се предава  :wink:

shanoar  :) може и това да е било.Стои ли бучката както казваш или не се усеща?Защото може бебчето просто да се е наместило там и да ти опъва кожата.
*
« Отговор #26 -: Май 27, 2010, 10:34:13 am »
Райса, някакви противоречиви неща четох за док. Дяволов (каква фамилия има само :?). В смисъм като специалист добре, но бил корумпиран и т.н. Като държане как е? Доста съм мнителна и ми се иска да е някой търпелив и да ме търпи :D. ЖК води ли или е допълнение?

Всички момичета, :bighug:.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #27 -: Май 27, 2010, 10:34:46 am »
Не, сега няма бучка. Вчера се изду и ме заболя, та забелязах, че имам твърда бучка колкото юмрук и ми се стегна като че ли корема, така няколко пъти. Не знам пък да не е бил бебо нещо там, да ми е раздавал юмруци или нещо друго-знам ли-не се беше случвало и не знам какво е. Магнерота ми го дадоха по скоро профилактично.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #28 -: Май 27, 2010, 11:10:43 am »
Райса, някакви противоречиви неща четох за док. Дяволов (каква фамилия има само :?). В смисъм като специалист добре, но бил корумпиран и т.н. Като държане как е? Доста съм мнителна и ми се иска да е някой търпелив и да ме търпи :D. ЖК води ли или е допълнение?

И аз четох негативни комантари за него, но всичките бяха от анонимни гости на някой форум. Ако мнението е от редовен потребител - то е положително.
В бг мама гледх класация на лекарите в МД , на първо място е той, та предполагам като специалист се е доказал. Завежда отделението патологична бременност в МД, аз затова го избрах - защото съм със здавословен проблем .
За корумпиран...не знам какво да ти кажа. Аз имам няколко познати раждали при него, всичките са се отблагодарявали финансово, но е било по тяхно желание...не той  да е поискал. Но пък знам ли, ако те не бяха дали можеше той да си поиска...нямам идея.

Като държане, аз вярвам че хората реагират според това, ти как тръгнеш към тях. Аз съм весел и позитивен човек и хората тръгват със същото към мен ( в повечето случаи ) . Та моите прегледи винаги са със смях и шеги . Каквото го питам ми отговаря, но не очаквай да седне да ти разтяга локуми. За търпелив - не знам...казал ми е, че мога да го търся по всяко време. Да, обаче, аз се съобразявам, че този човек е много зает, почти денонощтно е в МД грижи се за сериозни неща и в този ред на мисли - аз не бих го занимавала с глупости.
Че ми се завило свят или ме заболял десния яйчник...не. Не, съм му звъняла.Първо бих се информирала от други източници и чак ако предценя че може да е нещо сериозно бих му звъннала.

ЖК не знам дали води, по-скоро не. Той дава частни прегледи само в сряда след обяд. Часовете се записват трудно...Това е в частния кабинет. В МД е доволно зает, та предполагам не се занимава с ЖК.

Сега ще ти кажа аз как разсъждавам по темата.
Не разчитам дали един лекар е корумпиран или не. Само в БГ за такава работа се заплаща толкова ниско. Аз от самото начало си тръгвам с идеята че ще си плащам и очаквам повече грижа. Записала съм се при него, в частния му кабинет, там да ми води бременността и съм спокойна. Като му се обадя и му кажа Рая съм, знае за кого става въпрос, знае какви са особеностите при мен и т.н.

Като ходих за БХС в МД не ми взе пари за ехографа, а принципно трябваше...това за мен показва, че не е някой дребнав сметкаджия.

Живот и здраве, всичко да ни е наред - аз ще се разплатя както си знам.

Маймунче   :D :bighug:
аз сърчице чух в 6та седмица.
*
« Отговор #29 -: Май 27, 2010, 12:31:56 pm »
Smaraidi, Дяволов е чудесен лекар. Аз лично му имам пълно доверие и ще раждам при него. Не мисля, че води женска консултация - прекалено е зает с рискови бременности. Доколкото знам си зависи от теб дали ще му плащаш нещо, извън избора на екип, или не. Той не би си поискал пари.

Дяволов ми прави серклажа (платих само за избор на екип) и съм много доволна. Не усетих нищо, стана много бързо и не ме боляло изобщо. Към него ме насочиха познати, които раждаха при него и двете си деца и не съжалявам. Те ме бяха предупредили, че е малко дръпнат. Да, наиситина е такъв, държи се малко строго, но в никакъв случай не грубо. Страхотен специалист е. Докато бях в болницата, докторът идваше да ме наглежда и се държа с мен изключително добре. Беше там почти денонощно и когато едно момиче започна да ражда, а смяната му беше свършила, веднага се върна в болницата.
Според мен този човек е изцяло посветен на работата и пациентите си. Мисля си, че държанието му е правилно, защото той се среща с десетки уплашени жени всеки ден и трябва да пази авторитетна дистанция. Ако започне да ни лигави всичките, къде ще му излезе края. Пожелавам ти късмет :)

Успешен ден, момичета :)

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #30 -: Май 27, 2010, 14:21:04 pm »
И аз като Раши мисля, че не би поискал пари...просто не е от този тип хора. И някак ми изглежда мъж на място, не си представям да си изкриви устата и да поиска нещо.
Но...все пак не знам. Просто предполагам.

И на мен ми изглежда изцяло отдаден на работата си и точно затова го харесах.

Раши и аз на много места четох че бил дръпнат...даже малко темерут, но навсякъде се казваше НО - голям специалист. Отидох първият път с нагласата че ще видя някой сухар...а много се смях. Развълнувах се като чух сърцето и той се шегуваше да не му припадна на масата, понеже има много пациентки след мен...после аз се смях и го питах - може ли спокойно да си правим секс, а той каза, че в дебелите книги пишело, че няма проблем...но той лично не бил опитвал.

Но да, със сигурност не е от типа сладкодумци...които ще си пият кафенце на бюрото, ще ти се усмихват сладко и ще ти бъбрят 100 часа врели некипели.

Апропо, лекаря , който ми води ЖКто се казва Ангелов  :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #31 -: Май 27, 2010, 15:10:45 pm »
Райса, сега разкажи за др. Ангелов :lol:. Изобщо не познавам един лекар в София. От Плевен съм, но живеем с мъжа ми в София от 3 месеца. Здравната система си я знам медицинска сестра съм, работила съм 7 години в отделение за недоносени деца в ДМСГД - Плевен.
Имам особени виждания относно прегледите на бременните жени и затова ще ми е трудно да си намеря лекар :oops:. От друга страна не съм съгласна да давам пари под масата, защото аз не бих получила такива. А и с "избор на екип" май не е необходимо да си водил ЖК при лекар от Касата?

А и друго. Като кажеха на работа "това дете е познато на еди кой си" е и? За мен всички деца са равни. Има още какво да каца, ала се олях :wink:.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #32 -: Май 27, 2010, 16:08:48 pm »
 :lol: не знам защо останах с впечатление, че си по под 25 . Нещо чела недочела...

Как да е, Ангелов е един най-обикновен лекар в една поликлиника. (  :oops: забравих коя! до Нов Български се намира...)
Исках да се запиша някъде на ЖК, но понеже финансово ръся доволно много, исках поне това което би следвало да ми е без пари да ми е без пари! Защото при предишният ми лекар, уж с направление, ама пак си цаках. А и знам, че много момичета плащат по 20 лв за ехограф на ЖК, понеже "не било в пакета" .

Та...на моя мъж леля му е педиатър. Обадих и се и и казах, да ме запише при нея в поликлиниката на ЖК. Тя обаче отказа - не били добри при нея... Но, имала много добра дружка, шефка на въпросната поликлиника до НБУ.

За съжаление, това че ти не си делила децата изобщо не означава, че важи за другите хора. 99% от нещата които върша, ( за мен или в работата ми...) ги върша добре точно поради фактът че имам много познати...
Във въпросната поликлиника ме посрещнаха повече от добре . Разбира се, първият път ме придружаваше леля му на мъжо...Не давам ни лев. Гледа ме на ехо всеки път.

Друг пример, личния ми док ми е роднина. Отивам аз за направление да речем, отпред се наредили 15 старчовци - чакат си за нещо. Всички изпосядали и никой не те забелязва...дори някой да обърне внимание, че съм бременна веднага се обръща - все едно не е видял! Някой да ми даде ред ? - ама те ще ме изядът направо. Че е задушно и ми става лошо - ха, дреме му на някой.
Обаждам се на чичо ми, казвам му че съм отвън, той ми отваря и ме вкарва веднага.

Такава
*
« Отговор #33 -: Май 27, 2010, 16:22:56 pm »
На 31 съм :lol:. Ще видя как ще го измисля с лекарите :?. Ще трябва ЖК при работещ със ЗК, защото има куп изследвания - урина, ПКК, кръвна захар, РХ - фактор и още изследвания. А и бой с лекаря ще има :P. Навярно ще ме изпъдят накрая. В Плевен си ги знам що и какво са, сега ми предстои софийските да опозная.
Ще ви държа в течение как протича битката ми с лекарите. Чепата съм и леко с мнение по някои въпроси, не по всички :lol:.

« Отговор #34 -: Май 27, 2010, 17:08:43 pm »
Smaraidi, в кой квартал си?
Има много доволни от лекарите в поликлиниката в Младост - 25 поликлиника. На мен ми беше далече, но има страхотни отзиви за д-р Кукуряшкова и д-р Папукчиев май беше.
За Тина Киркова - сериозно внимавай ако там се записваш на ЖК по НЗОК при кой си. Аз там бях на платен прием, ама и мен всеки път ме питаха "Ти на кой беше дете"?
Мога да ти препоръчам и д-р Хаджиева, която работи в Окръжна Болница, но дали води за НЗОК не знам - мисля, че да.
Раиска, на мен след 8ми месец започнаха да ми отстъпват място и в рейса и пред кабинетите, ама тогава вече коремът стърчеше :) До 8ми месец не се надявай :)Е, има и добри хора, които като забележат и веднага отстъпват, ама са толкова малко вече, че с лупа да ги търсиш.

Маймунооо, от кога те чакам тук...айде провлачи крак и да видя още момичета от щъркеловата банда тук :)
[/url][/url]
*
« Отговор #35 -: Май 27, 2010, 17:36:52 pm »
За съобразяването и отстъпването, нямам думи. Наистина има хора, които се обръщат на другата страна, като видят бременна жена. Няколко пъти са ми отстъпвали и все възрастни жени, никога мъж. Да не говорим, че 2 от тези пъти все още не бях бременна - просто си имам килца отгоре.
А в момента вече доста ми личи през тънките летни блузи, хората ме гледат в корема, но никой не си прави труда да ми направи място. Вчера един таксиметров шофьор щеше да ме отнесе на пешеходната пътека. Не стига, че е длъжен да спре, ами и профуча с мръсна газ покрай бременна жена с торби и в двете ръце. Възмутена съм! Като споделям с мъжо, той ми казва "Е айде, не се ядосвай толкова. Ти какво очакваш, някой да му пука за теб ли?. В България е така". Тези реплики още повече ме изкарват извън нерви.

Добре, че сме си ние, да се подкрепяме, ей :)

« Отговор #36 -: Май 27, 2010, 18:06:04 pm »
Хей, да се похваля и аз - бяхме днес на преглед. Пораснали сме, отговаряме си на седмиците и мнооооооого шаваме  :lol: Шавливо ще да е като майка си! Казаха ми и разни размери, ама кат не помня  :oops: Само гледах екрана и се кефех  :lol: Голямо ритане беше  :lol: И си имам талончета за разни изследвания кръвни, та тези дни трябва да отида да ме боцнат.
Та така при нас!
А Маймуната и още двенки, дет се спотайват, ги очаквам вече насам :wink:
Че скоро като гледам ще се освобождават местенца доста за нови кандидат мами  :lol:
« Отговор #37 -: Май 27, 2010, 19:21:08 pm »
Маймунке, добре дошла сред нас! Аз днес бях в МД, хората са любезни, но докато стигна с асансьора до 14-ти етаж изтръпвах поне 5 пъти. 8OМалките не стигат до този етаж и ме возиха няколко пъти нагоре надолу хаотично.Най-после се добрах с големия асансьор, който застрашително скърца и потрепва.Но всичко мина нормално, очаквам резултатите. :D
*
« Отговор #38 -: Май 27, 2010, 20:13:36 pm »
Като ви чета постовете за контракциите се сетих, че онази вечер се събудих от много силно присвиване в корема, направо ми се схвана цялата матка. Усетих за миг къде са разположени и двете бебчета, но отмина след минутка. Не се наложи да пия нош па. През деня ми беше много нервно и на това го отдавам.

А днес като се оглеждах в огледалото забелязох, че коремчето малко започва да ми личи. Стана ми много весело и отидох на работа с усмивка :)
Другата седмица съм на 4Д видеозона и вече нямам търпение да си видя мъничетата :balk_600:.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #39 -: Май 27, 2010, 23:13:03 pm »
Като споделям с мъжо, той ми казва "Е айде, не се ядосвай толкова. Ти какво очакваш, някой да му пука за теб ли?. В България е така". Тези реплики още повече ме изкарват извън нерви.
Напротив, ти не знаеш при нас как е. Аз продължавам да си вися навсякъде, където има да се чака нещо, защото тук въобще не е прието да отстъпват на когото и да било, а коремът ми вече е много голям. С възрастните хора е същото.

Барбаронче, браво за хубавите резултати.

Аз снощи се събудих от жестоки болки в кръста и като станах имах и контракции. Таман реших, че ще се ражда и то пък взе, че ми мина, както се беше появило. Седях, чаках да видя дали няма да има друга болезнена контракция, че да гледам на колко време са, ама като нямаше втора, взех че си легнах обратно. А пък днес бях на преглед и казаха, че вече имам 80% изтъняване на шийката ( тя каза, че повече от това не мога да имам преди да започна да раждам), бебето е ниско ( казаха -2 позиция) , а разкритието си е все още 1см. И сега съм казала на шефа, че няма да ходя на работа една седмица, че да се опитам да я задържа бебка поне до 37ма. А после пък ще се опитвам да я изкарам  :), че ми писна да съм бременна и искам вече да си я видя.

Боби