0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 62
« Отговор #160 -: Юни 01, 2010, 14:41:53 pm »
Анизка, и на мен много ми харесва количката  :wink:
Смарайди, почивка и по малко притеснения и скоро ще си по- добре :D
gbg123, и моят хемоглобин беше към 100 преди месец и нещо, пих феро фолгама 2х1 към месец и после го намалих на 1х1, самичка, че все забравям да питам доктора :oops:  а и си хапвам и месце и всичко по принцип.. днес пак бях на консултация и в четвъртък започвам да ходя на запис на тоновете, е дано не се стига до преносване...но май на там отиват нещата :?
didi107  :welcome_1:
П.С. Честит празник на всички малки и големи деца :wink:
« Последна редакция: Юни 01, 2010, 15:02:37 pm от Smile_baby »
*
« Отговор #161 -: Юни 01, 2010, 14:56:13 pm »
didi107   :) Добре дошла и лека бременност до края.

В ставите нямам болки за сега ,дано и да не получа но от вчера ме болят мусколите на прасците на краката ,а от две седмици ме наболява и коста в слабините но си мисля че е нормално все пак бебчето тежи там а и костите се отварят.Много е неприятно но няма как :)до тук я докарахме че още малко ще изтърпим и като си гушнем съкровищата ще забравим на бързо какво ни е било.
*
« Отговор #162 -: Юни 01, 2010, 20:32:30 pm »
Здравей didi107, имам същия проблем като теб. Много ме боли срамната кост и то от 6 месец. Особено като се заседя. Последните дни забелязах, че още като стана сутрин ме болят костите.

Момичета, днес се притесних сериозно. Ходих в Токуда на предродилна консултация за пръв път. Досега си следях бременността в клиниката на д-р Владимиров и в едно ДКЦ, заради ЗК. Винаги, когато съм ходила на УЗ бебето ми е отговаряло на седмиците, в които съм. Днес в Токуда след обстоен преглед с УЗ ми казаха, че бебето ми изостава с 2 седмици и е с тегло ~1350гр. Само по размера на главичката горе-долу си отговаряло на седмиците. Направиха ми и запис на тоновете, които бяха добре.
Сега до следващия преглед ще съм на тръни.
Дано бебчето ми е добре.
*

assya_g

• 168
  • мама на нинджи
« Отговор #163 -: Юни 01, 2010, 22:01:51 pm »
Glory, не се притеснявай излишно. И мен така преди време ме шашнаха в Токуда - Васи, който винаги вървеше по-едър от сестра си го измериха по-дребен. Накрая се роди с 200гр. по-голям от нея. Не са им много точни ехографите.
За болкие в срамната кост не се притеснявайте, нормално е да се получи така от тежестта на бебето.
Лека бременност на всички.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #164 -: Юни 01, 2010, 22:31:37 pm »
Анизи честита количка  :D ! Много е хубава, дано да е удобна. Ти покара ли я ?
Аз в магазините яко бутах различни колички докато избера.

Смарайди само спокойно  :bighug: Всичко ще е наред.

Аз ...забравих че е 1ви Юни, сега видях, тук...Ужас. Деня ми тръгна много куцо и така си продължи на 90 %.
 В същото време от сутринта се чувствам дискомфртно.
Нещо ме стягаше корема, чудех се до колко е болка, доколко е друго усещане...със сигурност ми беше неприятно и ми ставаше тревожно от това усещане. Но чак болка е силно казано. Усещах го хем все едно някой с голям юмрук ми стиска корема отвътре, хем все едно бебка ми разпъва отвътре. Сетих се, че и преди съм усещала същото , в по-слаба форма...и си мислех че имам това усещане заради растежа на бебка. Е, не било.
Свърших си 100те задачки за деня, тръгнах да се прибирам и размисли и страсти - да ходя ли някъде да ме погледнат на ехо или да не ходя...от една страна ми е притеснено, но от друга - не е болка, в четвъртък съм на ФМ...
На финала отидох в най-близката поликлиника. Оказа се, че имам контракции  :( Едната я видях и аз на монитора.
Аз сама си назначих, още преди няколко седмици, Меналгон по 1т. дневно,
но лекарката ми каза сега една седмица да пия 3 пъти на ден по 2 таблетки. И нош-па 3 по 1 .

Та това е от мен.  :bighug:
« Последна редакция: Юни 01, 2010, 22:33:46 pm от Raissa777 »
*
« Отговор #165 -: Юни 02, 2010, 08:49:08 am »
Раиска ,почивай си сега и се преуморявай.Контракциите ще отшумят ,а и ти поне вече си сигурна какво е било и как се усещат.Всичко ще е на ред не се притеснявай.
Аз вчера се разпрах и разчистих и снощи бях с много силни болки в кръста и корема даже се постреснах ,че не ми е готов на цяло багажа за болницата :lol: ама се разминах де.Днес пак съм с контракции но ще си пиина хапчетата и лягам да мързелувам :).
« Отговор #166 -: Юни 02, 2010, 08:50:20 am »
Рая, по-полека, не се изсилвай със задачи, не му е сега времето.
Момичета тази болка в срамната кост, не че искам да ви плаша, ама продължава до към 7ми-8ми месец.На лекциите ни обясниха, че там, където се срещат двете части на костта има хрущиял и по време на бременност той се увеличава, за да разшири изхода, за да може да мине бебето от там.  За съжаление няма спасение от болката.
Glory M, не се шашкай с тия мерки. Моето гигант го изкарваха, а се роди мишле. На моя приятелка все малко го изкарваха, роди 4100. Спокойствие и силна храна и всичко ще е наред.
[/url][/url]
*
« Отговор #167 -: Юни 02, 2010, 09:11:21 am »
Жаси, при мен се появи болка чак 8месец и сега вече е много гадна ,но явно при всеки е различно ,както казваш повечето ми познати са имали болки и в кръста от доста по рано.При мен кръст не ме боли нито гръб но като се завъртя в леглото така чаткат костите на кръста че имам чубството че така ще си остана.
А за това сковаване на мусколите на краката случвало ли ти се е?

« Отговор #168 -: Юни 02, 2010, 09:26:59 am »
Добро утро и от мен момичета, :D
добре дошли на всички нови момичета и успешен финал.  :sucky:
От 2 седмици и на мен ми се случва това сковаване на мускулите на краката, придружено с болка, обикновено е през нощта или рано сутрин преди ставане. osi_16  Добре, че отшумява бързо-бързо.

Там, където има любов, няма страх.
                  Апостол Йоан
*
« Отговор #169 -: Юни 02, 2010, 10:08:19 am »
Добро утро момичета, на мен кръста се опитва да ми прави номера и то като легна, обаче аз си пийвам Милгамма в такъв случай и засега слава богу помага. Иначе е адски неприятно.
Раиса не се преуморявай, нужна ти е повече почивка, за да отшумят контракциите. Работата няма да избяга, карай го по-лежерно.
Бубе, приготви си багажа мило, пък тогава се отдавай на такива чистки и пранета, да си готова за всеки случай.
Хайде и аз да почвам със задачките-хубав ден на всички.
*
« Отговор #170 -: Юни 02, 2010, 10:12:10 am »
А днес смятам вече да я свърша тази отивам да понапазарувам още малко и го стягам багажа  :lol: ,че да не отида и без гащи :lol: :lol: :lol: в болницата.
*
« Отговор #171 -: Юни 02, 2010, 10:13:05 am »
Раиса, можеш ли да си полежаваш, товариш се със задачи, а?

Имам си съмнения, че болките ми са от спастичния колит :?. Не се беше явявал няколко години. Минавам на диета, заради него.  

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #172 -: Юни 02, 2010, 10:27:33 am »
Здравейте момичета :)

Милите, нещо всички ви е погнала някаква болежка.

Смариди, лекувай колита, че да не те тормози ей.

Раисе, поспри се малко бре жена :)

Бубе, па и без гащи да идеш в болницата голяма работа. Все мъжо ще ти донесе едни гащета. Пък и там и без това през половин час те викат и сваляш гащите - я преглед, я мерене на тонове, я нещо друго - хехех: )

Мен кръста ме наболява, но леко. Вчера усещах натиск в яйчниците, но не беше баш болка, а по-слабо. Ама не смея да пия нищо, ако се засили ще взема Но-шпа. Дано това да не са контракции. Все си мисля, че може бебо да ги предизвиква, знам ли :)

Надявам се никоя от нас да няма повече крампи и болки в срамната кост! 

*
« Отговор #173 -: Юни 02, 2010, 10:28:51 am »
Раиса, много неприятно товас контракциите, но с магнезия ще поотшумят. Моето бебе ми седи над пикочния мехур, забило колене и пети там, и ходя да пишкам през 20 минути  :lol: дано с лежането му помогна да иде малко по-нагоре, че лоша работа. За пиенето на вода - и аз знам до 2 литра, е, ако ти се пие пиеш си, ама не на сила, с Момчил бях попрекалила с течностите, та му се бяха понатоварили и неговите бъбреци - д-р Сигридов хубаво ме смъмри тогава  :lol: Аз ще пускам кръв и урина утре, малко ме е шубе от резултатите, особено на урината, предишните не бяха много добри, а аз не направих нищо, за да подобря положението, освен да пия повече вода  :?
За схващането - контрашпиц много помага, казват и пиенето на магнезий, но аз не забелязах при мен да е помогнало. С тази бременност още нямам, но никога не не късно да се появят.

Лек и усмихнат ден ви желая!!
« Отговор #174 -: Юни 02, 2010, 11:52:20 am »
Момичета, какво става тука...на всеки му има нещо...я се стегнете и по- скоро си легнете, че май от повечко почивка имате нужда. А аз ще работя и заради вас, че да излиза това бебе най- накрая :D
А това със схващането на прасците е кофти но бързо отшумява, след 2- 3 седмици спира..при мен беше към 6 месец, на няколко пъти и после спря, като ми се схванеше и си хващах пръстите на краката и ги дърпах към мен, да се разтегне мускула/ незнам обясних ли добре/..само това ми помагаше и малко масажче после..дано не ви се случват повече неприятни неща!!!
Хубав ден от мен :D
*
« Отговор #175 -: Юни 02, 2010, 12:11:45 pm »
Смайлче, стискаме ти палци вече да гушкаш бебока, много ми харесва как оптимистично звучиш. Нас ни остави да си мрънкаме, то една на  друга, ако не се оплачем че на кого :D
*
« Отговор #176 -: Юни 02, 2010, 12:42:41 pm »
Аssya_g, jasmin_veni, благодаря ви момичета, имах нужда от подкрепа!
Вътрешното ми чувство е, че всичко е наред, но все пак от вчера си ме гложди.

Лека бременност, момичета и по-малко болежки!
Jasmin_veni, а ти нацелувай малкия юнак!
*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #177 -: Юни 02, 2010, 13:14:49 pm »
Здравейте и от мен.
Раиска да полежаваш повече - спри се малко със задачките и стой в къщи. Гадно и скучно е, но няма как....
Смайлииии още ли си тук? Не че те гоня  8) ама искам вече да пиша честитки  :bighug:
За срамната кост..... като клекна  osi_14 все едно ще се разкъсам и ще видя бебо по-рано  osi_12 ( :lol: :lol: :lol:)
За крампите като ги усетя и веднага обръщам крака в контрашпиц и край - отпуска.
Аз вчера си взех болничния, а за последните изследвания ще ходя в петък - доктора забравил да ми пусне направленията (само дето стоях гладна)  :lol: Вчера бебчо беше решил да избута татко си от леглото  Whistling голямо напъване и бутане беше от едната страна 35 даже татито по едно време вика на бебо hahaha "мой човек объркал си се - не се излиза от там"
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #178 -: Юни 02, 2010, 14:27:41 pm »
Бубе и това се чудех - к'во ше ги правиш тези гащи в болницата :wink: ? А иначе майтапа на страна, но моят багаж отдавна е готов. Ти какво мислиш да носиш? Аз имам едни удобни дрехи, бельо, понеже нося лещи си нося кутийка за тях и течност + едни очила за всеки случай и съм сложила дрехи за изписване за мен и за бебка. Освен това в чантата си нося фотоапарата със зареждачката за батерията и mp3 плеър да си слушам музика. Общо взето това е всичко. На теб единствено ще ти трябват повече дрехи, защото ще си там по-дълго. Столчето за кола е монтирано вече в моята кола и си го карам с мен, защото ще накарам мъжа ми с нея да ме закара, че има по-добър климатик. Неговата докато изстуди и бебка ще стане вир вода от жега.

Smile_baby, ти май в най-скоро време ще ни изчезнеш. Пожелавам ти прекрасна среща ( то аз съм сигурна, че ще е). И при мен имаше схващане към 6тия месец, но и сега преди няколко седмици пак имах 2-3 случая.

На мен пък ми казаха, че бебка била толкова ниско, че трябвало да усещам напрежение там, ама аз не усещам. Започвам да си мисля, че пак се е качила нагоре ( възможно ли  е това? ) , защото от вчера започнах малко по-рядко да ходя до тоалетната, а и краката ми са по-малко подути.

Днес отиваме да се мерим колко сме порастнали и като се върна ще докладвам.

Боби

« Отговор #179 -: Юни 02, 2010, 14:53:45 pm »
Точно 3 дни преди да родя се събудих със зверски крамп в десния крак. Добре, че Кало беше на работа, че ако ме беше чул как пищя щеше да се побърка милия.
Момичета, дръжте се -тези дето им остават финалните метри - най-гадни са, ама после си викаш "Как бързо дойде времето за раждане" :lol:
На новите попълнения - споко момичета, споделяйте тук, затова сме заедно, да си помагаме. Ще видите, че във форумни споделяния времето минава бързо и скоро ще говорим за нужни покупки :)
[/url][/url]