0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 62
« Отговор #120 -: Май 31, 2010, 10:38:35 am »
Боби  :) как си?
Аз взех да шашкам вече и днес отивам да донапазаря за болницата.Боби тапа пада ли ти?
*
« Отговор #121 -: Май 31, 2010, 10:40:19 am »
Деси, нормално е да се чувстваш така. На мен също много ми се спи. Понякога и главата ме боли - не силно, но постоянно. При мен не е от кръвното. Няколко пъти го меря и си е 110 на 70, което е нормално за мен. Даже, когато се чувствам най-добре, се оказва, че кръвното ми е още по-ниско. И аз като другите момичета пия по едно кафе и после много течности. Ако нещо много се успя - пийвам една чаша газирано.

За спането, мисля си че е нормално. Вчера ми казаха се във втория триместър най-много ти се спи. На мен даже ми е приятно така като ми се придреме. Онзи ден щях да заспя, докато вървях с една торбичка в мола. Хаха :) Парадоксът е, че хем ти се спи, хем не можеш много да спиш, защото я ти се пишка, я бебето започва да мърда. Моето не мърда още, но четох, че най-активни ставали вечер между 20:00 и 24:00 часа т.е. точно, когато на нас най-много ни се спинка :) Абе голям купон става :)

« Отговор #122 -: Май 31, 2010, 11:32:10 am »
Здравей, Раши, аз си мисля, че главоболието ми е от ниското кръвно, защото онзи ден например съм приближила границите и бях с 80/60 кръвно и затова свързвам главоболието с кръвното. Ущите почват да ми бучат. Кофтито е, че дори и когато полегна главата продължава да ме боли. Дано не съм досадила с моите оплаквания. А кафе и кола вече пия много рядко, защото доктора каза, че предизвиквали контракции, та съвсем съм се отказала от тези малки удоволствия.
Живей за мига!

*
« Отговор #123 -: Май 31, 2010, 11:44:46 am »
Деси и на мен забраниха кафе, кола и пр., затова си прави айрянче в такива моменти, а за да те успокоя след няколко седмици ще мине и аз се шашках, че така ще я карам, но в края на 4-тия месец отшумяха тези неприятни прилшования и главоболието.Ако вземаш някакви лекарства може и от тях да е?!
*
« Отговор #124 -: Май 31, 2010, 11:55:46 am »
Милата Деска. Както е писала Таис, ще мине. Още малко остава. Пий повече течности, ама наистина много, щом не може кафе и кола. Прави си айрянче, тараторче, супички.
Успех

« Отговор #125 -: Май 31, 2010, 12:07:43 pm »
Раши, Таис, благодаря ви, като че ли взе да ми става по-леко като ви чета  :D.

деси
Живей за мига!

*
« Отговор #126 -: Май 31, 2010, 12:08:16 pm »
Здравейте
Деси и мен ме наболява главата от време на време - понакога е нетърпимо и си правя 3 в 1 и ми минава .но иначе и доста айрян изпивам и много вода ,заради което пък много ходя до тоалетна ,но няма начин !
И в крайна сметка ако ти е много нетърпимо главоболието обади се на док миличка !
[/url]
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #127 -: Май 31, 2010, 12:10:10 pm »
Боби  :) как си?
Аз взех да шашкам вече и днес отивам да донапазаря за болницата.Боби тапа пада ли ти?
Бубе, аз съм си шашната по рождение  :) и сега съм направо в пълен стрес, че все нещо не е готово. Тапата не знам да ми е паднала, ама аз се чудех - не е ли тази тапа на шийката и след като ме проверяват за разкритие, не са ли я разтурили още първият път? Тя нали ми каза, че пипала главата на бебето - значи би трябвало тапа вече да нямам. Тогава с течението имаше и малко като съсиреци, та де да знам дали е имало и слуз.

От вчера имам жестоко главоболие, което не минава с лекарства и ако не ми беше нормално кръвното отдавна да съм звъннала на лекарката, ама понеже беше добре и търпя. Имахме малко разправии в къщи по повод недовършеният ремонт и така се разстроих, че непрекъснато ревях. Просто най-малкото нещо ме кара да ревна. Да, ама това реване всеки път ми предизвиква главоболие.А сега тук е посред нощ, но аз не мога да заспя, защото пак ме боли главата. Вече започвам да се притеснявам, че ще вземе да ми стане нещо. На сутринта, ако още е така, ще звъня в офиса ( то пък утре тук е официален празник и не се работи) да ми се обадят по спешност.

« Отговор #128 -: Май 31, 2010, 13:40:13 pm »
Здравейте момичета, аз още съм на линия :D За кръвното- и аз знам, че щом не може кафе и кола се препоръчва айран със сол. Дано скоро минат и тези неразположения...
Боби, това което описваш на тапа ми прилича, така че скоро явно ще е така жадуваната среща с малкото човече! При мен няма нито тапа ..нищо :? ще видим утре какво ще кажа доктора на консултацията :wink:
*
« Отговор #129 -: Май 31, 2010, 14:29:22 pm »

От вчера имам жестоко главоболие, което не минава с лекарства и ако не ми беше нормално кръвното отдавна да съм звъннала на лекарката, ама понеже беше добре и търпя. Имахме малко разправии в къщи по повод недовършеният ремонт и така се разстроих, че непрекъснато ревях. Просто най-малкото нещо ме кара да ревна. Да, ама това реване всеки път ми предизвиква главоболие.А сега тук е посред нощ, но аз не мога да заспя, защото пак ме боли главата. Вече започвам да се притеснявам, че ще вземе да ми стане нещо. На сутринта, ако още е така, ще звъня в офиса ( то пък утре тук е официален празник и не се работи) да ми се обадят по спешност.

Спокойно бе Бобче ;) Всички сме така. И мен ме боли глава от нерви. И аз понякога се ядосвам и много се разстройвам. Хем заради хормоните, хем щото и смятам, че съм си права. Мъжо ми вика, че съм луда, нервачка, кукувица. А аз си знам, че просто липсата на организация ме дразни. Нооо, нали бебо е най-важното! Мисли само за него, а ремонта, креватчето и другите неща - няма страшно. И да остане нещо, мъжо ти ще трябва да се поразтича и да го оправи в последния момент. Не е приятно, но какво да се прави - мъже! Хапни си някое плодче, пийно топло мляко и лягай да почиваш. Ще видиш, че ще ти мине главата :)

*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #130 -: Май 31, 2010, 15:24:00 pm »
Привет от мен.
Смайли, ти още ли си на линия  8O два дни имаш още ама все пак  :lol: абе ще излезе няма къде да отиде, така че не се притеснявай.
Боби - още малко и ще забравиш, че те боли главата  :lol: :bighug: Пък с реването и аз съм така хората на показан пръст се смеят, а аз мога да плача голям купон.
Хайде силно гуш за всички и дано да няма поводи за оплакване от никого  :grouphug2:
*
« Отговор #131 -: Май 31, 2010, 15:33:12 pm »
Здравейте и от мен, днес бях на Ж.К. и ново двайсет-белтък в урината, уробилиноген+ и еритроцити 10 на поле, въобще веселба. Сега ходих да дам пак урина в друга лаборатория, че се притесних. Да видим какво ще излезе. Не съм много наясно за белтъка и уробилиногена, ако се потвърди. И в кръвните има някой извън референтни граници, ама за тях и не питах даже, хемоглобина ми е задържал на предишното ниво-това единствено ме радва засега.
« Отговор #132 -: Май 31, 2010, 15:58:22 pm »
Здравейте бъдещи и настоящи мами.Не съм писала от доста време,но просто нямах достъп до интернет.Наложи се да поживея известно време в София и за това нямах връзка с вас.Слава на Бога всичко ми се размина и си се прибрахме живи и здрави.
Имам един въпрос към вас момичета:Може ли някоя от вас да ми каже какви консумативи се изискват във АГ-Варна на ВИП етажа,колко е таксата за раждане секцио тъй като ми предстой след две седмици секцио имено там(ако мойте бебешоци не решат да ме изненадат предварително)?
 Пожелавам успешно раждане на всички ,който очакват свойте рожби скоро и леки бременности наостаналите момичета!
 Късмет момичета и вярвайте БОГ ,защото с вяра чудесата се случват!!!     

[/
*

stertje

• 538
  • звездобройка
« Отговор #133 -: Май 31, 2010, 16:54:03 pm »
Здравейте тумбачета! :D
Радке - не се притеснявай предварително, аз съм (вече ;)) на 38, и минах и пр4ез амниото, за което през цялото време си мислех, че е излишно...предпоставките най вече бяха, годините ми и кръвните ми показатели, но моя приятелка ме убеди че това са най малко реално отчитащите фактори.
Смайлче - не остана миличка, леко и бързо, и скоро да се гушкате с бебо. :crossfingers: :bighug:
Ани - бавно и славни и твоята датичка наближава. Престраши ли се вече да пазариш за малкия?
Деси - и аз в началото първите месеци бях като пребито куче, заспивах в 8,15 с кокошките, сега съм по добре, но май напоследък следобяд започна да ми се приспива пак...но това е нормално за нашето състояние.
Рашинка - радвам се че и при тебе всичко е наред.
На всички - лека и усмихната седмица! :balk_5: :bighug:
<br />[/url][img]http://ticker
*
« Отговор #134 -: Май 31, 2010, 16:56:05 pm »
Охо, Стерчо, къде се изгуби бе слънце? :) Да не се преработваш много ей :)

*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #135 -: Май 31, 2010, 17:42:12 pm »
Стерче  :bighug: отпуших се на пазаруване вече. Накупих доста неща, но няма да е всичко за да има какво да ми се купува за подаръци  :lol: :lol: :lol: майтапя се - както съм се засилила скоро сама ще си набавя необходимото. Най-горда съм с колчката  :ywoohoo: . Не смея да я кача само у дома, а съм я паркирала в гаража  :oops: Сега избирам легло, че доста неща повлича и то със себе си... ама ще стане, надявам се да има време за всичко  :oops:
*
« Отговор #136 -: Май 31, 2010, 17:48:19 pm »
Боби ,малко остана както казват момичетата но психясването е страшно а от както имам и тези признаци чакам все нещо да стане :lol: А за ремонта ние още сме до никъде ,днес дори и на майка ми казох че всеки ни занимава с глупости и не можем да се оправим но да се спасяват ще имат 5дена докато съм в болницата да чистят и боядисват сами.Спрях да се ядосвам вече , а ти гледай да не плачеш че нали знаеш че се отразява и на бебчето,а и кръвното да не вдигнеш.
shanoar, не се притеснявай за изследванията ще се оправят нещата.
КИКИ ,лека и красива среща и на теб с малките съкровища :)
Смайлче  :) и ти се моткаш още а за тапата четох че при всеки е различно и можела да пада до 2седмици.При някои падала цяла и раждането започвало веднага а при други на части и може да се проточи по дълго.
*
« Отговор #137 -: Май 31, 2010, 17:53:34 pm »
Здравейте,аз имах ужасен ден!Сутринта имах ЖК с бебето,водите и плацентата всичко ОК,но ми измери кръвното и се оказа високо 145/95 и каза трябва да полежиш в болница,но след малко ми измери с друг апарат кръвното и се оказа,че както обикновенно е 90/60 и се разминах с болницата!Бебето вече е 2250 грама и още е седалищно,следващия път ми казаха,че ще ми дадат направление за раждане и всички документи и да съм ходела пак при тях само,ако пренося за болничен-не ми ли се полагат други прегледи?
До тук добре,отидох в лаболаторията с направления за ПКК  и урина,след 1 4ас ми бяха готови.Хемоглобина ми е 99,а Пролактина 3300 при реф с-ти 59-619!!!!!!!И точно сега ендокриноложката ми е в чужбина,побърках се от притеснение докато се свържа с АГ и се оказа,че и двете неща не били толкова фатални :D
Момичета,не пиите солен яйрян,спазвайте безсолен режим,за да не задържате вода,ако нямате забрана за сладко  1 4аша вода с 1 лъжичка захар върши идеална работа за вдигане на кръвното!Но не мога да се съглася,че кръвното след 4 месец се нормализира,на мен в 6 месец ми бяха най-сериозните проблеми с кръвното!
Също така не прекалявайте с течностите,след като направих бъбре4ната криза и ендокриноложката и нефроложката ми казаха да не пия пове4е от 2 литра вода,т.к.бъбреците щели да се претоварят и ще доведе до задържане на вода.
*
« Отговор #138 -: Май 31, 2010, 18:05:17 pm »
Да се отчета и аз,излезе и изследването от другата лаборатория-слава богу фалшива тревога.Урината ми е напълно чиста, тия от Ж.К. ме побъркаха днеска.На всичко отгоре ми казаха тегло на бебчо по-малко отколкото беше преди 2 седмици при Д-р Сигридов, а аз мисля че няма как да е отслабнал, а има разлика в ехографите и плацента 2 степен, каквото и да означава това. Аз ще питам като ида на следващия преглед доктора специално дали е така и какво означава. Това е от мен. Днеска с gbg123 сме имали премеждия, ама какво да се прави.
gbg123, ако можеш иди и си повтори изследванията на читаво място-аз вече на нищо май не вярвам от Ж.К.
« Последна редакция: Май 31, 2010, 18:08:48 pm от shanoar »
*
« Отговор #139 -: Май 31, 2010, 18:12:33 pm »
За съжаление Пролактина ми е изследван в София и в лаболатория на която може да се вярва,а за Хемоглобина също е в не лоша лаболатория,но като се има в предвид,че аз не пиех нищо да го вдигам не се учудих много от резултата!