От 3 години спортувам ту активно, ту спорадично покрай стерилитета, семейни проблеми с болести и други. От 6 седмици съм много активна, но кантарът не мърда от 61 кила (висока съм 165 см). Целта ми е да постигна стабилно тегло от 55-57 кг.
Готвя редовно и само със сурови продукти - свинско, телешко, пилешко, риба, яйца, зеленчуци, леща, боб, ориз, зехтин или слънчогледово олио. Много рядко бутам по някоя консерва домати, царевица, варен боб и риба тон (последните 2 на салати).
Нося си обяда на работа в кутия, приготвен предната вечер, за да не налитам на глупости.
Не сядаме на вечеря без салата (маруля, спанак, домати, моркови, лук, царевица, авокадо в различни комбинации).
Ядем само пълнозърнест хляб в умерени количества. Редовно ядем ориз и картофи с месото и зеленчуците.
Ползваме прясно мляко с 2% масленост и редовно квася кисело от него. Ядем много сирена и кашкавали (българско краве и овче, манчего, моцарела, романо, пармезан).
Без плодове не оставаме, но не налитаме много на тях - най-вече ябълки, грозде, банани, също ягоди, череши, боровинки, праскови.
Сладко не ям, само чат пат черен шоколад (75-90% какао).
Пия вода и зелен чай, и по чаша бира или вино на ден. Газирано и кафе не.
Лазар вече ми обясни, че закуската ми не е таферна и да наблегна на протеина сутрин преди тренировка.
Храня се качествено, но май порциите са ми двойни и тройни. Или са ми много въглехидратите. Къде точно е проблемът?
Не разбирам защо като се бъхтя толкова панталоните си остават тесни.