Аз съм с инсулинова резистентност и чудесно знам що е то шокохолизъм
В момента пия метформин и изобщо не ми се яде сладко. Много рядко. Купувам си шоколад за диабетици, понеже не обичам черен, много ми е горчив. При положение, че преди съм ядяла поне шоколад и половина на ден /млечен на милка/, сега един за диабетици го ям 2 седмици. Чак не мога да повярвам. По празниците /великденските/ реших маааалко да си отпусна душата и да хапна нещо от любимите си сладки нещица. И какво беше огромното ми изумление, когато се оказа, че едва успях да изям два бонбона
Направо ми стана гадно, просто усетих засищане, каквото преди просто не съществуваше, когато ядях шоколад. Знам, че това се дължи на метформина. Надявам се да успея да се преборя с инс. резистентност и повече да не залитам така по сладкото.
Само за протокола - вече 3 месец съм на лекарства и НВД и съм свалила 8 кг. Обаче, имам проблем, за който се надявам да ми помогнете, уважаеми консултанти. Много ми е противн храната
Вече почти няма такава, която да ми е вкусна, храня се колкото да не гладувам...Разбирам ги аз много добре принципите, по които да подбираме храната, ама реално е адски трудно. Понеже съм на НВД заради инсулина, мога да ям определени храни. Някои от тях ми пречат на колита/зеле, грах, боб..., листни зеленчуци/, месото ми е противно на вкус, особено пилешкото
Какво да ям? Дайте идеи, защото ми е голяма мъка с готвенето. Просто повечето позволени храни ми дразнят стомаха, излизат ми киселини и се подувам....Други са ми просто гадни. В общи линии нищо не ми се яде, но организма ми си иска неговото.