0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: да си признаем колко от вас.........
« Отговор #40 -: Август 23, 2010, 00:00:31 am »
Хм, много пъти съм се чудела дали ако успея да закарам мъжа ми на консултация с психолог би могло да залепим счупеното между нас и да предложа на сина си далеч по-здравословна семейна среда от тази в която живее сега. И как да накарам мъж, който отказа да си направи генетични изследвания когато все още се борехме по-точно борех /неговото участие включваше единствено и само пътуване до София, престой в стаичката със списанията и ... май няма друго/ да забременея, да отиде на психолог. Не ме подкрепи дори след неуспешното инвитро, изостави ни с бебето в родилния дом за да ме притиска да угодим на баща му, обиди и мен, и сина ни, като сключи сделка - че ще му бъде баща и ще живее с него само ако се съглася да му сменя името и още, и още ... Искам да дам живот на това псевдо семейство заради детето, и да, искам да дам на сина си братче или сестричка и се чудя как да забременея отново без изследвания и консултации със специалисти /мъжа ми не би дал и стотинка за такива след като вече има дете/. Е, къде в Бургас мога да намеря такъв специалист, Елена В, който да ми помогне да изградя нормални семейни отношения с човек, който когато преди 3г. изброяваше по някакъв повод членовете на семейството си, след майка си и баща си постави брат си, снаха си, племенниците си, а мен и нероденото ни тогава дете дори не ни включи в списъка.
*

    Sharky43

  • **
  • 71
  • Не се предавам.
Re: да си признаем колко от вас.........
« Отговор #41 -: Август 23, 2010, 11:09:44 am »
Dji-djo, има ли нещо в поведението на съпруга ти досега, което те кара да мислиш, че за него психологът ще е достатъчно силен авторитет, че да го накара да промени радикално поведението/отношението си към теб и детето/децата?

И на второ място, кое те кара да вярваш, че при толкова неравностойни позиции в семейството, твоите деца ще растат наистина щастливи? Ами те децата усещат какво става между мама и татко...
 
Re: да си признаем колко от вас.........
« Отговор #42 -: Август 23, 2010, 13:55:37 pm »
Dji-djo, а въобще има ли смисъл да продължаваш напред с този мъж.
Вярно мнението ми е малко крайно, но все пак след като не те уважава и зачита като човек, защо трябва да се напъваш да крепиш нещо, което може би е обречено предварително.
И едва ли второто дете ще промени положението.
Това негово отношение после може да се прехвърли и върху децата, особенно върху второто, ако той не го желае по принцип.
Незнам..., аз така мисля... :?
Re: да си признаем колко от вас.........
« Отговор #43 -: Август 24, 2010, 23:34:14 pm »
kartiche и Sharky43 и двете сте правии все пак... На практика дали ще съм с него или не засяга най-много сина ми. А той вече познава баща си, свикнал е с него и се е привързал. Убедена съм че при евентуална раздяла съпругът ми ще създава много проблеми. Второ дете искаме и двамата. Той говори за това, а аз тихичко си мечтая. Не искам той да разбира колко много го искам, за да не се опитва да ме манипулира с това. щом навремето си позволи да ме заплашва, че няма да дойде да даде материал за инвитро при започната от мен стимулация, ако не направя еди какво си май мога да очаквам от него всичко. За съжаление е вярно че любовта е сляпа. Когато бяхме при адвокатката за да подадем иск до съда за смяна на името осъзнах че любовта я няма, прогледнах и много ме заболя от това което видях, но вече не можех да взимам решения само от моя гледна точка. Трябваше да се съобразявам с интересите на детето и тогава, а сега смятам че едно чувствително дете, каквото е той много ще страда ако живее без баща, а наблюдава връзката на друите деца с бащите им. Толкова съм разочарована от мъжа си, че друг мъж и не искам да погледна, а детето ще се нуждае от баща и заради него умуват над различни варианти и решения с които да подобря микроклимата в къщи
*
Re: да си признаем колко от вас.........
« Отговор #44 -: Септември 02, 2010, 22:50:46 pm »
Джи джо ,малко подценяваш детето.. Баща ми е много гаден човечец с дребна душица.От както се помня съм го разбрала и все се чудех как мама може да търпи такова нещо ,а тя е търпяла заради нас,докато не отраснахме със сестра ми и не и казахме ,че ако не го напусне ,ние ще ги напуснем.. За съжаление прекалено много години бяха минали и ние сме си увредени от семейните отношения и до ден днешен.
 Та за темата за антидепресантите.. Никога нищо не съм пила ,а имам такава нужда ,че не е истина ... Като спомена на мъжа ми че имам нужда от специалист,той ми казва,че съм откачила и аз му отговарям,че точно затова ми трябва лекар :).. Бих направила всичко ,за да се почувствам пак силна и да повярвам в себе си !
*
Re: да си признаем колко от вас.........
« Отговор #45 -: Септември 03, 2010, 11:13:28 am »
Dji-djo, ще си позволя да се намеся и аз темата.
Защо не седнеш да поговориш спокойно и откровено с мъжи си, какво място заемаш ти, сина ти, изобщо неговото семейство в живота му, кой е важен и кой не, какво иска той, какво претенции има той към теб - според мен за проблемите между партньорите трябва да се говори и да се изясняват.
Не може да живееш с него, ако е истина това което ти си мислиш за него - само заради детето. Но най-напред трябва да седнете, да поговорите откровенно и да разбереш дали това е истина и на какво се дължи? Може би има някакви причини, може и ти да бъркаш някъде в отношението си към него. Детето наистина усеща нешата и няма да бъде щастливо - повярвай ми. Аз съм дете на разведени родители и ней-щастливия ден беше когато баща ми се изнесе от нас.
Баща винаги ми е липсвал и съм искала да имам, но не такъв. Никога не съм съжалявала за това, че родителите ми са се разделили.
*
Re: да си признаем колко от вас.........
« Отговор #46 -: Септември 03, 2010, 12:57:39 pm »
Dji-djo
За връзки и семейни отношения – избягвам да давам съвети и „акъли”, от личен опит знам, че нищо не е черно-бяло, няма универсален проблем и универсално решение за него, отстрани изглежда едно, ама отвътре е по-друго...
За едно нещо обаче, смея да взема отношение. Страхотна глупост е да крепиш една ужасна връзка/брак с мотива: „ама аз заради детето, ама да си има баща/майка”. Или пък още по-голямото безумие – когато виждаш, че категорично нещата между вас не вървят и не само нямат оправяне, ами стават и по-зле, да решиш че като имате още едно дете и всичко ще се оправи. Няма да се оправи - просто ще тормозите още едно дете с безумните си отношения, нищо че това не ви е целта, просто така се получава. Хайде, ако в една иначе хармонична двойка с репродуктивен проблем е настъпило охлаждане в отношенията, има изпуснати нерви заради цялото чакане на дете, тежките процедури, ако ще и разходите по тях – тогава да, появата на мечтаното бебе, твърде вероятно ще върне нещата в нормалното им русло. Но като те чета, за теб твоят съпруг е еманация на „антисъпруг” и то до такава степен, че чак всички мъже вече ти се виждат отвратителни. Е, как наистина си представяш, че ако имаш още едно дете от този мъж и нещо ще се промени към по-добро? Ами то ако в това е било разковничето при вас – вече имате едно дете и ако с дете се оправяли нещата - сега нямаше да имате проблеми.
Също като дете на разведни /за съжаление твърде късно/ родители, подкрепям изказани по-горе мнения, че за самото дете е по-добре да живее само с единия си родител, но в спокойна  среда, в която не витае скрито напрежение и неудовлетвореност, отколкото във формално „нормално семейство”...в което всъщност нищо не е нормално. Децата растат, тръгват на училище, ходят на гости у приятели и щат не щат виждат наистина „нормалните” семейства с хубавите отношения между родителите там и веднага, неволно сравняват „как е у нас”. И много бързо им става ясно, че „у нас” не е хубаво и нещо никак не е по реда си и повярвай ми констатцията на този факт тежи много повече, отколкото, че примерно татко не живее в една къща с нас. Другата неизбежна щета е, че всъщност изграждаш у детето си много сбъркани представи за това, как трябва да седят и да се случват нещата в една родителска двойка. Детето копира модели – това всички го знаем. И когато в по-зряла възраст, все пак осъзнава, че „това между мама и татко дето го гледам цял живот не трябва да е така”, идва един огромен вакуум и въпросът: „Ок де, ама как трябва да е?!” – и отговор нямаш. Има и по-лош вариант, вече като зрял индивид, синът/дъщерята, да счита, че „щом при нашите е било така – няма проблем, значи е ОК” и да копира всички грешки в поведението и отношенията между родителите си в собствената си връзка/семейство с убедеността, че това е съвсем правилно и редно.  Имам приятелка  която счита, че мъжа й я побийва от много любов и защото „ревнува и това е нормално и израз на любовта му”. Когато  ми е споделяла за такива случки и все пак съм опитвала да я убедя, че не, това никак не е нормално, особено да се върши пред очите на децата им и ми се каже: „Абе той и татко бие мама понякога, ама ето вече 30 години са женени и имат хубаво семейство, то навсякъде е така”...какво мога да отговоря? На тази жена от дете й е набито в съзнанието, че така стоят нещата и това си е нормално и дотам. Твърде вероятно и баща й е гледал как бият майка му и майка й е гледала как нейната майка яде шамарите – щом това виждаме значи е нормално и толкова. Утре някой хубостник и на собствената й дъщеря ще набие шамарите и като й дойде насинена, тази въпросната какво ще каже? „Нищо бе мами, сигурно нещо си го ядосала, той защото те обича, трай там заради децата...” и нищо чудно щерка й да се съгласи с това.
Давам примера с домашното насилие, просто като най-популярен и често срещан проблем, не защото при вас е точно така. Но психическият тормоз не е никак по-малко и страшно насилие от физическото такова, както и постоянното емоционално изнудване за което споделяш. А и в крайна сметка ти си човек – не машина. Къде е твоят предел? Колко време още ще можеш да издържиш и да бъдеш пълноценна и адекватна майка на детето си, когато ежедневно си подложена на подобно отношение от мъжа си? Нито на себе си, нито на детето си правиш услуга,  решавайки стоически да търпиш всичко това. Рано, или късно „ще ти изтърват амортисьорите”,  ще дойде хроничната депресия и хапчетата и тогава тормозът не само няма да спре, ами точно напротив.
С това, което ти пиша в момента, въобще не си й помислям да ти давам „наклони” от вида на: „разведи се”, „взимай си детето и се изнасяй”, „не си раждайте второ”. Не. Просто си помисли , дали ако единственият ти мотив да останеш в тази връзка и с този човек  е  добруването на детето ви, наистина това е най-доброто за него. Не се и съмнявам, че точно това искаш, но за съжаление невинаги е възможно да постигнем желаното по начина, по който ни се иска.
Както и да постъпиш, желая ти много щастие и късмет!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: да си признаем колко от вас.........
« Отговор #47 -: Септември 03, 2010, 13:31:46 pm »
цялата история ме накара да си направя една асоцияция на една наскоро разказана случка от една моя неомъжена приятелка на над 30г.
На скоро била на една среща от нета :lol:(по-принцип не е фен на тези срещи)и се видя с един господин на около 40г добре облечен и подържан или"консервиран",както го нарече тя :lol:
След 2ч разговор на кафе, онзи и сподели, че е "rara avis",защото той на доста срещи от нета е отишъл,но така и не можа да намери що-годе лабилна и с естествено държание жена :lol:
ами без да съм женомразец,но тоя май си е прав и неговите наблюдения не са никак недостоверни :lol:....
лично аз не мога да разбера много видове жени и мъже и в такива случаи се отказвам и бягам :lol:...
не мога да разбера и какви са тия глупости с дай да пием хапчета и да ходим на психолог при щяло и нещяло :?...явно всеки сам си знае :?
успех от мен и умната!
*
Re: да си признаем колко от вас.........
« Отговор #48 -: Септември 03, 2010, 13:52:06 pm »
цялата история ме накара да си направя една асоцияция на една наскоро разказана случка от една моя неомъжена приятелка на над 30г.
На скоро била на една среща от нета :lol:(по-принцип не е фен на тези срещи)и се видя с един господин на около 40г добре облечен и подържан или"консервиран",както го нарече тя :lol:
След 2ч разговор на кафе, онзи и сподели, че е "rara avis",защото той на доста срещи от нета е отишъл,но така и не можа да намери що-годе лабилна и с естествено държание жена :lol:
ами без да съм женомразец,но тоя май си е прав и неговите наблюдения не са никак недостоверни :lol:....
лично аз не мога да разбера много видове жени и мъже и в такива случаи се отказвам и бягам :lol:...
не мога да разбера и какви са тия глупости с дай да пием хапчета и да ходим на психолог при щяло и нещяло :?...явно всеки сам си знае :?
успех от мен и умната!
Ваня, аз нещо не можах да ти разбера поста.
Може би имаш пред вид, че проблема на мъжа на Dji-Djo не е за психоаналитик?
Така или иначе психоаналитиците се занимават с всякакви емоционални проблеми, включително и със семейно консултиране.
КОлкото до въпросния 40 годишен и консервиран господин, бих му казала, че жените се държат така както мъжете ги предразположат, обикновенно някой не се държи естественно, тогава когато от другата страна седи някой бастун с претенции за неповторимост :lol:
И изобщо аналогията ми се струва малко неудачна.


« Последна редакция: Септември 03, 2010, 15:08:42 pm от Tanitа »
Re: да си признаем колко от вас.........
« Отговор #49 -: Септември 03, 2010, 14:17:10 pm »
Аз малко не по темата искам да се обърна към Jbrul.
Jbrul-и, много харесвам твоите постове от всички теми и ги чета с голям интерес, но искам да те помоля ако може да използваш при писането нов ред.
Иначе съдържанието се слива някак си и ми изтичат очите докато го прочета.
Вярвам, че и другите потребители ще се съгласят с мен.
Не се обиждай, просто така е по-прегледно.
 :balk_119: :balk_122: :balk_103:
Re: да си признаем колко от вас.........
« Отговор #50 -: Септември 05, 2010, 18:37:48 pm »
Благодаря на всички за мненията, които са много точни и верни, но.. Винаги има едно НО. Детето вече е на 3г. познава татко си и е привързано към него. И е трудно да се вземе решение което иначе е правилно и след десетина години и детето може би ще прецени като правилно, но сега и кой знае колко време след това ще му причинява болка. Второто дете го искам не за да закрепя брака, а защото винаги съм искала много деца. Аз съм без братя и сестри и винаги съм се чувствала безкрайно самотна и тъжна в това отношение. По никакъв начин желанието за второ дете не го свързвам с мъжа ми, а единствено с моя собствен копнеж за още едно слънчице и с детето което вече имам и искам да не е само като мен. Защо той иска второ дете не знам. С него вече не мога да разговарям за нищо. В стремежа си да угажда на баща си почти е заприличал на него и се е превърнал в различен за мен човек от човека за който се омъжих. Именно раждането на детето и по-точно името му станаха причина така да се развият отношенията ни. Куриоз голям - особено след борбата със стерилитета. Мисля че психоаналитик би могъл да помогне много стига да успея да заведа мъжа ми на такъв, защото той много поддава на чуждо влиание. Готов е да приеме като меродавно мнението и на случайна циганка по пътя стига това мнение да е различно от моето. Ако аз кажа нещо то е глупост, ако брат му каже същото нещо то вече е велико. Проблемите между нас са пряко следствие от силното влиание на баща му и незадоволимото му его и самолюбие /на свекър ми ... всъщност вече и на двамата/. В това се убеди и баща ми, който до сега смяташе че съм несправедлива в мнението си за свекър ми. Надявам се при разговор с психолог да проумее че не е нужно да подчинява живота си на това баща му да е доволен от него, а той е доволен само когато всички му изпълняват желанията, прищевките, няма да сгреша ако кажа и нарежданията. Аз се опитах и опитвам да се опълчвам и резултатите са налице - озлобен и тираничен мъж и разбито семейство. Мъжа ми е на 41г., а поведението и разсъжденията му много напомнят на тинейджърски. давам пример от който ще се възмутите, но е един от многото. На 1г. и 3м. детето беше в Пирогов за операция. В деня на операцията мъжа ми не беше на работа, но не дойде, за да не харчел пари за пътни /Бургас - София с влак щеше да е около 40 лв. в двете посоки/, а това е типично разсъждение в стила на свекъра. Едно че аз имах нужда от подкрепа докато чаках там 2-3 часа да ми върнат детето, ами операцията беше на тумор на кръвоносните съдове и ако беше станала беля и трябваше да търся кръводарители какво щях да правя сама. А той просто си е седял в къщи на компютъра и е висял в скайпа цял ден. Така че според мен определено има нещо ненормално в начина му на разсъждение.
*
Re: да си признаем колко от вас.........
« Отговор #51 -: Септември 05, 2010, 20:54:53 pm »
Така че според мен определено има нещо ненормално в начина му на разсъждение.
Съответно и в твоя.
Джиджо, извинявай, попадала съм на твои мнения тук и в БГмама за отношенията ти с този мъж, за перипетиите ти около името на детето, и след всичко прочетено не мога да те разбера.
Ти не си тръгна в началото, не си тръгваш и сега, защото детето било на 3 и познавало татко си. Че и второ дете искаш. Ти хубаво искаш, ама това второто дете го направи с мъж, който те обича и уважава - и теб и детето ти. Такъв, който няма да спести 40лв пътни  :?
Успех ти желая от сърце!
Re: да си признаем колко от вас.........
« Отговор #52 -: Септември 06, 2010, 00:52:21 am »
Права си к(Р)оки. Това че търпя е ненормално. Сбърках, че приех да сменя името на детето и се върнах. Мислех, че големия компромис, който направих, въпреки протеста на сърцето ми, ще бъде оценен и няма да има повече гафове. Но явно те решиха че така са ме покорили и гафовете продължиха. Детето е силно стресирано от преживяното в Пирогов и опита на един луд да измъкне количката, заедно с него вътре от ръцете ми преди по-малко от година и има проблеми, с които не можах да се справя - страхува се от децата вкл. и доста по-малките от него, почти всяка вечер сънува кошмари и плаче на сън, и по принцип много плаче често без причина, затова се притеснявам че на този етап такава промяна ще задълбочи проблемите. Е, има и още нещо. Няма къде да отида с детето, ако си тръгна сега. Баща ми започна основен ремонт в тяхното жилище отдавна /повече от година и половина/ и от двустаен апартамент има само една стая която може да се обитава. Търси всякакви оправдания за да не довърши ремонта, но и не дава да извикаме майстори. За ден-два става там да живеят четирима души, но ако занеса и нашия багаж няма да има място и за един човек. С моята заплата, дори и с помощ от пенсиите на нашите не мога да плащам наем за квартира, режийни разходи и от там нататък останалото. Няма къде да отидем, трябва да търпя този мъж или да търся алтернатива която да промени отношенията ни към по-добро. И единственото което ми се струва възможно да проработи е консултация с психоаналитик - семеен консултант. Разбира се остава проблема да намеря този специалист и още по-големия проблем да заведа мъжа ми там. Търсих в интернет инфо за налични такива специалисти в Бургас още преди година, но не намерих, а Елена В предложи помощ в тази посока - информация, координати. За всичко сте прави, само едно не разбирам. Защо проблемите с мъжа ми правят толкова трудно разбираемо желанието ми да имам второ дете, независимо че ще е от него. За мен това няма значение и не искам дете за да го "даря" с него или да го "вържа" с лъжовно усещане че брака ще се закрепи. Искам дете за да го обичам, така като обичам сина си и за да си има той близък човек - брат или сестра, с които да се обичат и подкрепят. На 38г. съм, а през 2006г. вследствие не достатъчно бързата реакция на "нашата" лекарка, ендометриозата ме остави с един яйчник и още през 2006г. доц. Конова се усъмни в яйчниковия ми резерв, а сега и аз се съмнявам в него. Развода, адапционния период след него и евентулно създаване на нова интимна връзка /каквато всъщност не желая - ако този брак приключи не искам нов мъж около себе си, стига ми толкова/, която да доведе до желание за общо дете би отнело време, много време, а не се знае колко време имам и дали все още имам някакво репродуктивно време. Ако съответния специалист съумее да влезе под кожата на мъжа ми и той осъзнае че неговото семейство сме ние може да успеем да започнем отначало - с уважение, разбирателство и подкрепа. Благодаря на всички за мненията. Важни са за мен. 
Re: да си признаем колко от вас.........
« Отговор #53 -: Септември 06, 2010, 11:44:49 am »
да си дойдем на думата :lol:-и тук става въпрос изцяло за пари :lol:...
Някой спестява 40лв.пътни , а някой 350лв за донорски материял :lol:
аз съм блондинка, и не разбрах защо ти трябва второ дете от този мъж?!? :lol:
*
Re: да си признаем колко от вас.........
« Отговор #54 -: Септември 06, 2010, 12:01:01 pm »
Dji-djo
Разбираемо е желанието ти да имаш второ дете. Нe е разбираемо /поне за мен/, че си готова да го имаш от този „сладур”, за когото 40лв. за билет за влак, докато детето му е в „Пирогов” били „излишен разход”.  Че кой разход тогава не е излишен бре?!!!
За съжаление  – всички живеем в реалността, не в някаква приказка, или сън и решенията ни, особено пък такива – трябва да са съпроводени и с някаква отговорност, не е достатъчно само да имаме желание за нещо.
Ти в чисто битов план, не си в състояние сама да отглеждаш дори едно дете /според собствените ти думи/. Живееш с мъж когото не понасяш и не искам да съм лош пророк, ама едва ли занапред ще стане по-поносим този човек. Ако имате още едно дете...направо не мога да те мисля, както се казва. Ами на него му е пределно ясно, че ти си зависима, че сама с дете трудно би се справила и едва ли ще го напуснеш сега, независимо как се отнася с теб, пък какво остава с две деца?! Ако сега има все още някакви „задръжки” в поведението  му спрямо теб, като родиш още едно - той направо ще се олее , облягайки се на факта, че „щеш не щеш – ще търпиш”.
Ти хубаво се надяваш по някакъв начин, по някое време, дали с помощта на психолог или по друг начин, мъжа ти „да се осъзнае” и да се попромени поне толкова, че семейният ви живот да не е някаква постоянна мъка и кошмар за теб. А дали това изобщо е възможно? Човек на тези години, формиран отдавна като личност, начин на мислене и поведение...ами не се променя кардинално. Съжалявам, но това сочи практиката.
Времето те притиска, природата, ти „гониш последния влак” за мечтаното второ дете.  Съгласна съм, че рационално погледнато, ако сега се разделиш с него, ще минат няколко години докато имаш реален шанс за нова връзка и то такава, че да имаш второ дете от друг мъж. Абе то всъщност никога не се знае оня горе какво ни е подготвил, може и за месеци да случиш на свестен човек , странно нещо е животът, но по принцип се мисли за възможно най-лошия вариант в такива случаи, а ако стане друго – добре дошло.
В крайна сметка пък, щом за теб лично от двата „избора” е по-приемливо да имаш второ дете дори с мъж като този и осакатено семейство, вместо да си хванеш пътя и /твърде вероятно/ да останеш с едно дете  - никой няма правото и компетенциите,  да преценя дали си права, или не си в това си решение. Достатъчно е, че си права за себе си, твърде лични неща са това, за да ти дава някой съвет за тях.
Моето лично неразбиране в случая /а предполагам и на други момичета/ идва от там, че всяка една изхожда от себе си, когато преценя подобна ситуация и взима такива решения. Това, че аз примерно, не само не бих родила второ дете от такъв човек, ами отдавна да съм си тръгнала от него - не означава изобщо, че моята гледна точка по въпроса е най-правилна. Тя просто си е моя и толкова.
И аз искам три деца по ред причини, но ми е важно от кого ще ги имам, в каква среда ще ги отглеждам, какъв баща ще им осигуря,  дали ще растат в щастливо, или поне нормално семейство и пр. Ако по някакви причини не са налице горните условия и вече имам едно дете, с огромно неудоволствие бих направила избора да си остана само с него,  вместо да обричам още едно на подобен живот с „майка-невротичка” и „баща-кретен”, че да не бъдело първото само. Ами в крайна сметка пък, по-голяма отговорност от децата за мен няма и се чувствам задължена,  поне да направя всичко възможно, за да им осигуря най-доброто в живота /не само финансово, но и емоционално/. Да тръгна да раждам второ при връзка като твоята, е безотговорно към самото дете от МОЯ гледна точка и пак подчертавам, че тя не е непременно правилната, а просто моята.
Щом ти, за да имаш второ дете си готова да изтърпиш всичко и да поемеш риска, да отглеждаш и двете си деца в такава обстановка – това си е твое право, за което никой няма право да те осъжда, да те разубеждава, да те навива да не го правиш и т.н.т. Не те разбира този, който не би постъпил като теб и има други виждания за живота като цяло. Ама другите си имат свой живот, в който да си решават какво и как да правят.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: да си признаем колко от вас.........
« Отговор #55 -: Септември 07, 2010, 11:59:25 am »
Jbrul много ти благодаря за всички мнения. Както някой беше писал по-горе те са изключително точни и приятни за четени. Непрекъснато мисля върху това което казваш и безспорно си права за всичко. Ти си прекрасен човек и не знам дали по професия или по природа, но си и добър психолог. Ето такива разговори няма с кой да водя от реалното, не виртуално обкръжение, а те са нужни. Още веднъж благодаря на всички за помощта. Не знам какво ще стане за в бъдеще, но ми се иска да вярвам че интуицията ми на майка ще ми помогне да взема най-доброто решение за детето, защото ако то в крайна сметка е добре и аз ще съм добре. Вече имам някакви координати на психолог и ще го "прослушам". Предполагам ще мога да се ориентирам доколко реални са надеждите ми за промяна към по-добро след консултация със съответен специалист. Далеч съм от мисълта да очаквам такова нещо от самосебе си да се случи. Още веднъж ви благодаря за всички мнения и от сърце стискам палци на всички скоро да видите двете чертички, а няколко месеца по-късно да гушкате своята мечта и да сте много щастливи. :bighug:
*
Re: да си признаем колко от вас.........
« Отговор #56 -: Септември 07, 2010, 13:14:47 pm »
Цитат
Детето е силно стресирано от преживяното в Пирогов и опита на един луд да измъкне количката, заедно с него вътре от ръцете ми преди по-малко от година и има проблеми, с които не можах да се справя - страхува се от децата вкл. и доста по-малките от него, почти всяка вечер сънува кошмари и плаче на сън, и по принцип много плаче често без причина, затова се притеснявам че на този етап такава промяна ще задълбочи проблемите.
Dji-Djo, не знам дали ще успееш да заведеш мъжа си на психоаналитик, но според мен на всяка цена трябва да заведеш детето си на такъв. Проблемите му не са за подценяване и нищо чудно да се дължат в голяма степет на нездравата обстановка в семейството ви, както казах и преди децата винаги много точно и безпогрешно усещат точно какво се случва.
Успех ти желая в сложния казус!
Re: да си признаем колко от вас.........
« Отговор #57 -: Септември 07, 2010, 23:23:06 pm »
Танита и аз мислех да го заведа на психолог и няколко пъти питах педиатърката за такъв детски в Бургас. Тя все ми казваше че е много малък за такъв преглед. Миналата година попаднах на някаква асоциация ли беше и аз не знам, където споделих какво ме тревожи. Обещаха да потърсят подходящ специалист и да се обадят, но си останаха с обещанието. Наскоро една приятелка от форума, също бургазлийка ми спомена, че нашия зам. кмет е най-добрия детски психолог в града и аз веднага намерих имейла й и й писах. Тя отговори че й било неловко да пише по този въпрос и предложи да се видим в приемния й ден. В четвъртък бях при нея. Тя в момента не практикува тази професия, впредвид настоящата й длъжност, но ми отдели 1 час и разговаряхме много. Каза засега да изчакаме тръгването на детето на градина, защото можело да окаже някакъв положителен ефект, в което аз обаче дълбоко се съмнявам. Тя каза че имало случаи в които противно на очакванията деца с подобни проблеми реагирали добре и положителния ефект се усещал в поведението им и извън градината. Не съм се отказала да търся помощ, защото положението стана още по-тежко след посещението ни в дежурен кабинет преди около 10 дни. Хирурга при който ни пратиха беше със съответното облекло за хирурзи и детето изживя този преглед много тежко. Всъщност прегледа не се състоя, защото той се беше впил в мен, пищеше, плачеше, притискаше се в мен и не можах да го сложа на кушетката, за да го прегледат. После стана още по-зле. Ежедневни разговори за лекари, кабинети, педиатри, инициирани от него,На рождения си ден се кри 3 часа от гостите - бабите, дядовците, чичо, чинка, леля, братовчеди и едно момиченце на неговата възраст, което познава от много време. На детските площадки се крие зад мен и се катери да го гушна /скрия/ и от деца на 1г. и половина. Не мога да го закарам да му меря обувки. Влезе ли някой в магазина и той започва да плаче и да се крие.
*
Re: да си признаем колко от вас.........
« Отговор #58 -: Септември 08, 2010, 00:15:07 am »
Dji-djo до сега не съм писала и само четях, но сега единственото което мога да кажа, че вместо да се съсредоточаваш върху мъжът си и евентуално бъдещо дете трябва да обърнеш огромно внимание на това което имаш.Не съм майка, но това което казваш не ми звучи нормално.Детето изпада в паника само като види човек, това е страшно.Според мен си трябва специалист и то още от сега.Аз се съмнявам да тръгне на градина.

*
Re: да си признаем колко от вас.........
« Отговор #59 -: Септември 08, 2010, 08:59:56 am »
Dji-djo, а баща му какво казва за проблема?
Не ти е лесна ситуациата в която си попаднала. Трябва да намериш много добър специалист, който да поеме детето. Доколкото разбрах си в Бургас, аз познавам една психоаналитичка, която според моето скромно мнение е много добра, но тя е в София.