Като начало не се огъвай назад
Мдааа, това го спазвам много стриктно.
Според снимките и обяснението на доктора - имам лека форма на сколиоза в гръдната част на гръбначния стълб. Но според мен, това което предизвиква болките и чувството на "вдървеност"
е натрупването на съединителна тъкан между прешлените. От това нормалната форма на буквата "S" на гръбначния стълб гледана в профил се променя. Чувствам напрежение, когато се опитвам да стоя изправена, т.е. когато съм прегърбена болката намалява. Но снимката я правих заради болките, външно не си личи изкривяването /надявам се и да не проличи/.
Операцията ми е онкологична, чернодробна /тумор/. Резекция на целия ляв лоб заедно със злъчката. Разреза е доста голям. Писах, че помогна за обездвижването ми защото възстановяването беше доста време и все пак избягвах движенията.
Такааа, за физическата ми активност в момента
На работа стоя по 8 часа пред компютъра и след това вкъщи. Общо взето домакинската ми работа е моята тренировка. Е, разбира се през почивните дни - разходка.
За хранителния режим - ям всичко /без пържено и мазно/. Закусвам, обядвам, вечерям - нищо особено. Признавам, никога не съм ползвала някакъв определен режим. Аз съм и на всичкото отгоре с ускорен метаболизъм. Килограмите ми са 43 при ръст 162 см. Така, че хапвам всичко и често огладнявам
Ами това е засега. Надявам се, да съм дала достатъчно информация.