Спринт не ти трябва, освен ако нямаш амбиции в този спорт За отслабване - продължително бягане или ходене /ако е на пътека/.
Же, обикновено с теб сме на едно мнение по спортни въпроси, но този път ще ми позволиш да не се съглася с теб
Напротив, редуване на спринтове с бавно бягане или ходене, е
много по-ефективно за отслабване от продължителното бягане с монотонна скорост. Или т.нар. интервално бягане, за което мисля, че говори момчето - защото казва, че ще редува спринтове с нормално бягане.
За изгаряне на мазнини това е наистина много ефикасно (изпитан от мен метод). За сведение - когато за първи път пробвах интервална тренировка, за 15-20мин. се изморих в пъти повече, отколкото ме изморяваше 30-40мин. бягане с равномерна скорост - направо не можех да повярвам, че за 15 мин. може да каталясаш така
Но е факт.
Не е обаче за нетренирани/начинаещи определено. Много е натоварващо просто и трябва човек да е в прилична спортна форма, преди да започне да го прави.
Ето малко инфо за интервалното бягане:
http://www.bb-team.org/articles/1408_izgaryane-na-maznini-s-intervalni-trenirovkiРазбира се, най-добре е комбинация - някои дни продължително бягане, в други - кратки интервални тренировки (които освен всичко пестят и време
), хубаво е и силови тренировки да има. С две думи най-добре е комплекс от всичко - хем да се тренират и стегнат всички мускулни групи, хем да се гори мазнотия, хем да има и разнообразие - всички знаем, че тялото бързо свиква с един и същ тип тренировка, и в резултат на това тя спира да има ефект - колкото и да се потим...