Местя се тук.
Имам хипофункция на щитовидната жлеза.
Дископатията ми я установиха преди 7 г. Болка има при навеждане.
Правя частични коремни преси със сгънати крака. Ръцете са или отстрани на торса, или зад тила.
За храната: от всичко по малко без тесто и сладко.
Закуска- не, само кафе.
Обед- супа или риба на скара.
Вечер мезе /пъстърма, суджук с чаша вино/
Цигари- не;
Алкохол- чаша вино;
Вода- 1,5-2 литра;
Работя в държавна администрация и работата ми е свързана повече със стоене пред компютъра.
Успех на всички в борбата с килограмите.
Много ли са излишните ти килограми ?
Хипофункция, съответно забавен метаболизъм.
Ти не се храниш или се храниш мъничко, което не може да даде стимул тялото ти да работи на по-високи обороти
Почни да закусваш, за начало каквото ти се яде, за предпочитане яйца с нещо ( сирене, масло, кашкавал, гъби, месо ), кафето го пий след закуска.
Като цяло ядеш единствено протеин. Протеините не могат да се усвояват пълноценно при липсата на мазнини и мастноразтворими витамини ( А, Д, Е). Отделно от холестерола се правят стероидните хормони и вит. Д.
Включи постепенно повече мазнини от естествен източник ( най-вече животински) - масло, мазнината от месото, зехтин.
Водата под 2 литра не падай.
Ако ти се ядат въглехидрати - само от естествени източници - картофи, ориз, плодове, мед.
Относно храненето най-важното е произхода на храната, качеството. Затова се стреми да си намериш все по-добра храна за теб.
Хранителни добавки/храни, които ще ти помогнат :
Омега-3 мастни киселини ( рибено масло)
Вит. А ( черен дроб, вътрешности)
Повишеното ниво на кортизол ( хормон на стреса ) пречи на нормалната функция на щитовидната жлеза. Което значи - намаляване на източниците на стрес. Достатъчно и качествен сън, тренировки. Под тренировки имам предвид най-вече силови тренировки, тъй като повишената мускулна маса ( активно тегло) означава по-бърз метаболизъм. Прекаленото кардио допълнително стресира тялото и повишава кортизола.
Относно дископатията и болката при навеждане. Истината е, че трудно може да се направи диагноза онлайн. Най-добрият вариант е да дойдеш да направим една консултация+ тренировка, за да видя как се движиш, кои мускули работят и кои не и съответно да мога да ти дам програма. Консултацията+ тренировката няма да ти струват нищо. Ако те интересуват подробности - на ЛС