0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Спермограма за инсеминация
« -: Май 18, 2010, 12:11:10 pm »
Днес бях на преглед в "Щерев" и понеже моята лекарка я няма ме преглеждаше друг лекар. Според него с нашата спермограма няма никакъв смисъл от инсеминацаии, това ще са пари хвърлени на вятъра, не вярва да се подобрят кой знае колко нещата от Фертил Ейда и каза, че трябва да се готвим за Инвитро/ИКСИ.
Направо ме срази. До момента д-р Андреева, след това и д-р Чавеева застъпваха обратната теза, първо инсеминации, после другото.
Иска ми се да има някакво обективно мнение за реални шансове-примерно да ми кажат с тази спермограма шансът е 50% от обичайните 40%, и дори да не стане, дори няколко пъти да не стане, поне да знам каква е била реалната възможност.
В момента съм на кръстъпът-възможно е наистина да няма шанс и да давам пари напразно, възможно е сигурно и да има шанс, иначе защо ще ми го предлагат. Според лекарят това за забременяването с лоши спермограми по естествен начин и с 2% било казуистика. Аз да не правя цветна снимка, защото при тази Сп. няма никакъв смисъл.
Тук ще дам линк към спермограмата, бях пускала преди време тема по въпроса.
Благодаря

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=41926.0

П.с. изчетох темите в 1 стр. за инсеминацията, но не видях какво точно значи "леки отклонения" и до колко се подобряват качествата на материала след обработка.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Спермограма за инсеминация
« Отговор #1 -: Май 18, 2010, 15:31:12 pm »
Ако след обработка имате 10 мил хубавци, защо не инсе?

Иначе освен общия брой в еякулата, друго мнооого притеснително няма.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #2 -: Май 18, 2010, 15:43:53 pm »
при такава спермограма е оправдано да се опита първо с инсета...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #3 -: Май 18, 2010, 22:29:48 pm »
Аз също мисля, че може да пробвате първо с инсета, но ти задължително трябва да имаш актуална снимка на тръбите! Дори и да се готвиш за ин витро снимката пак си е задължителна, не знам защо са ти казали, че няма смисъл да я правиш :?
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #4 -: Май 18, 2010, 22:41:30 pm »
Със 7% морфология и 59% подвижност да НЯМА смисъл от инсеминация ми се струва пресилено. Верно, че е малък броя, ама той се мени.

Относно фертилейда - може да изглежда като евтино лекарство за отслабване от интернет, но поне броя ни вдигна хм... петорно. От 40.8 млн. на 191 млн. това за 6 месеца пиене.

За цветната снимка - еми как да няма смилсъл. Барем поне една хидротубация. Тръбите трябва да се видят задължително.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
« Отговор #5 -: Май 19, 2010, 10:10:39 am »
evro, той каза, че при инсминация се изисква минимум 12 млн.
каза ми, че не разбира защо толкова искам цветна снимка, защото е неприятно изживяване (казах му, че знам и не е като да си падам по тези неща), но ако толкова искам да направя утайка на третия ден от цикъла и да идвам за цветна снимка.
но прозвуча сякаш ми прави услуга.
още обмислям варианта дали да я направя при него или да изчакам андреева като се върне от болничен. 
*

evro

• 5167
« Отговор #6 -: Май 19, 2010, 10:55:06 am »
Е, сега за 1-2 мил. спор ли ще правим? :lol: :lol: :lol:

Правилно си решила за снимката. Успех!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #7 -: Май 19, 2010, 11:04:37 am »
А може ли да се вземе еякулат няколко пъти, за да стане бройката повече?
Извинявам се, ако питам нещо глупаво.
*

evro

• 5167
« Отговор #8 -: Май 19, 2010, 13:41:55 pm »
Мисля че може, но наистина не съм се замисляла. Другия вариянт е да замръзявате, но не знам пък дали може да се сместват проби. Не знам.

Те осмислят живота ни!

« Отговор #9 -: Май 19, 2010, 16:22:21 pm »
rozovelka, а защо се прави цветна снимка на тръбите преди инвитро/ИКСИ?
вярно, не съм запозната с подробностите, но не си представям за какво е.
« Отговор #10 -: Юли 25, 2010, 17:25:13 pm »
Ние чакаме одобрение от фонда за инвитро, кандидатстваме по мъжки фактор. На мен не са ми казали да си проверявам тръбите, изследвала съм доста хормони и т.н.Не мисля да се натискам да ми ги проверяват, след като те са преценили, че не е необходимо..Относно спермограмата, на нас след първата, която беше с 24%подвижни сперматозоиди, казаха, че става за инсеминация..Следващите спермограми обаче бяха с около 18%подвижност и казаха, че нямало смисъл от инсеминация. Незнам, какво да кажа, успех на всички.
*

evro

• 5167
« Отговор #11 -: Юли 25, 2010, 23:09:34 pm »
Не бих направила ин витро без да си проверя тръбите.

Те осмислят живота ни!

« Отговор #12 -: Юли 26, 2010, 11:09:44 am »
Е нали инвитрото бива успешно и при жени със запушени тръби, така че..незнам, аз не се правя на лекарка, следвам техните съвети. Мисля, че лекарите в Щерев разбират повече от мен..Макар, че е човешко да се греши.При нас проблема е ясен - мъжки фактор. Вие си правете хиляди изследвания.
*
« Отговор #13 -: Юли 26, 2010, 11:17:33 am »
Сади, не се правят АРТ процедури, без да се провери състоянието и на двамата партньори. Това, че никой не ти е казал, че тряба да се проверят тръбите ти, е меко казано небрежност. Поговори и с друг специалист ако трябва.
Колкото до изследванията - да, който иска дете, си прави хиляди изследвания и плаща много пари - това е факт.

*

evro

• 5167
« Отговор #14 -: Юли 26, 2010, 11:31:16 am »
Дори в самата Наредба 28 за извършване на АРТ процедури е опоменато че трябва да е известно състоянието на маточните тръби.
Ние те информираме за това което знаем/сме препатили, пък ти както искаш така постъпвай. И ние не сме лекари...
И при нас проблема беше ясен (мъжки фактор), но след втората неуспешна процедура и поредна цветна снимка се оказа проблем в едната тръба. След изолирането и (и още ред неща) успяхме при третата ин витро процедура.

Те осмислят живота ни!

*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #15 -: Юли 26, 2010, 11:50:29 am »
Е нали инвитрото бива успешно и при жени със запушени тръби, така че..незнам, аз не се правя на лекарка, следвам техните съвети. Мисля, че лекарите в Щерев разбират повече от мен..Макар, че е човешко да се греши.При нас проблема е ясен - мъжки фактор. Вие си правете хиляди изследвания.
Запушени тръби да, но не и при наличие на хидросалпингс, тази течнос в тръбите е отровна за ембрионите,и води до неуспех при инвитро процедурата.
Имах две снимки на които всичко си беше наред,не правих 3та цс преди 1 си опит инвитро, който завърши неуспешно.След опита направих 3та Цс и там се видяха едни депа, имаше съмнение за хидросалпингс, последва лапалоскопия и диагнозата се потвърди хидросалпингс в дясната тръба, лява тръба с нарушен фибриален апарат,клампирах ме и двете тръби, не исках да рискувам отново.
Ето така се развиха при мен нещата,желая ти успех каквото и да решиш,но инвитро на сляпо не се прави.
п.п ние също 15 години бяхме с мъжки фактор но накрая се оказах и с тубарен.
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!

http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495
« Отговор #16 -: Юли 26, 2010, 16:07:04 pm »
Съжалявам, че е станало така при теб. А мъжкия ви фактор, пооправи ли се? Аз все още се надявам, че може да се оправи една спермограма - може би бавно, но с по-добър начин на живот..Относно тръбите винаги съм се чудела, ако са ми запушени или с някакъв друг дефект, няма ли да ми се отразява по някакъв начин на месечния цикъл или да имам някакви болки? Никога не съм имала проблеми с цикъла или с някакво инфекциозно заболяване.
« Отговор #17 -: Юли 26, 2010, 16:28:51 pm »
Запушването на тръбите е в повечето случаи без симтоми.
Една цветна снимка се прави за 10-15 мин с всичко и струва 150-200 лв. По-добре я направи! Всички тук имаме опит с това и затова го препоръчваме! Аз лично имам 5 опита ин витро и преди всеки имам цветна снимка. Не съжалявам. не е болка за умиране, но спестява много време, пари и ядове!
Успех!
*
« Отговор #18 -: Юли 26, 2010, 16:34:25 pm »
Моя приятелка направи три неуспешни опита ин витро в Щерев през последните 2 години, въз основа на една единствена цветна снимка отпреди 4-5 години. Сега отчита като грешка това, че не са проверили отново състоянието на тръбите поне още един път.
*

Velka

• 315
  • Това е моето Чудо!
« Отговор #19 -: Юли 27, 2010, 06:58:33 am »
Съжалявам, че е станало така при теб. А мъжкия ви фактор, пооправи ли се? Аз все още се надявам, че може да се оправи една спермограма - може би бавно, но с по-добър начин на живот..Относно тръбите винаги съм се чудела, ако са ми запушени или с някакъв друг дефект, няма ли да ми се отразява по някакъв начин на месечния цикъл или да имам някакви болки? Никога не съм имала проблеми с цикъла или с някакво инфекциозно заболяване.
Мъжкият фактор го пооправихме с жен шен и едра черна мравка,Също не съм имала никакви инфекциозни заболявания или проблеми с цикъла,а пък за болки да не говорим никога не съм имала оплаквания. :P
ВИНАГИ ИМА НАДЕЖДА!
Чудесата се случват, когато най-малко ги очакваш!

http://velamitko.snimka.bg/daily/moeto-chudo.517163.19647495