Днес бях на преглед в "Щерев" и понеже моята лекарка я няма ме преглеждаше друг лекар. Според него с нашата спермограма няма никакъв смисъл от инсеминацаии, това ще са пари хвърлени на вятъра, не вярва да се подобрят кой знае колко нещата от Фертил Ейда и каза, че трябва да се готвим за Инвитро/ИКСИ.
Направо ме срази. До момента д-р Андреева, след това и д-р Чавеева застъпваха обратната теза, първо инсеминации, после другото.
Иска ми се да има някакво обективно мнение за реални шансове-примерно да ми кажат с тази спермограма шансът е 50% от обичайните 40%, и дори да не стане, дори няколко пъти да не стане, поне да знам каква е била реалната възможност.
В момента съм на кръстъпът-възможно е наистина да няма шанс и да давам пари напразно, възможно е сигурно и да има шанс, иначе защо ще ми го предлагат. Според лекарят това за забременяването с лоши спермограми по естествен начин и с 2% било казуистика. Аз да не правя цветна снимка, защото при тази Сп. няма никакъв смисъл.
Тук ще дам линк към спермограмата, бях пускала преди време тема по въпроса.
Благодаря
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=41926.0П.с. изчетох темите в 1 стр. за инсеминацията, но не видях какво точно значи "леки отклонения" и до колко се подобряват качествата на материала след обработка.