0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Препарат за цветно пране
« -: Май 18, 2010, 09:30:25 am »
От известно време е изчезнал любимият ми Frosch и сега няма с какво да пера цветни дрехи  :(
На Frosch предимствата бяха (за съжаление бяха), че е много по-малко вреден за околната среда, а изпираше много добре, щадеше цветовете, не оставяше петна по тях (течен е) и дрехите ухаеха много приятно. Поразпитах тук-так и ми казаха, че се е сменил дистрибутора му за България и затова го няма в магазините. Но дали и въобще кога ще се появи отново...

Да ми препоръчате някакъв препарат? Вие с какво перете цветни дрехи?
Имам лош опит с Ариел за цветно - много е агресивен към цветовете. Персил пък е алергизиращ и предизвиква кожни проблеми на мъжа ми.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Препарат за цветно пране
« Отговор #1 -: Май 18, 2010, 09:37:51 am »
аз пера с Персил сензитив всичко. нямам никакви оплаквания нито от алергизиране (от новородено пера дрехите на детето с него), нито от промяна в цветовете (цветни дрешки се перат ежедневно).

апропо, течните препарати не са добри за пералнята. ако ползваш такива, препоръчвам ти 1 път месечно да пускаш празна пералня на програмата с най-високи градуси и заредена с прах за бяло пране - за да промие наслагванията по гумените части.

колкото до Фрош-а, аз го ползвах за миене на чинии и също много страдам от изчезването му. успях да си намеря изостанали няколко опаковки в един квартален супермаркет Ена - четох в мамата, че тук-там в Т-Маркет и Пикадили има изостанали количества - пробвай да пообиколиш.

сещам се за още една алтернатива, но неизпробвана лично от мен. в Хит (а и другаде съм виждала) продават един английски течен препарат за пране и за миене на чинии Surcare, за който се твърди, че е за бебета и свръхчувствителна кожа. екологично не го знам как е.

още идея - посети новооткрития Карфур - там има може би най-голямото разнообразие от битова химия за момента и със сигурност има и еко-варианти за препарати за пране. не съм търсила такива там, но гледах, че за миялни машини имаше поне 3 вида еко-таблетки.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #2 -: Май 18, 2010, 09:44:21 am »
апропо, течните препарати не са добри за пералнята. ако ползваш такива, препоръчвам ти 1 път месечно да пускаш празна пералня на програмата с най-високи градуси и заредена с прах за бяло пране - за да промие наслагванията по гумените части.
Jam, това само за течните препарати ли важи? Аз пък си мислех, че са по-щадящи. 8O
*
« Отговор #3 -: Май 18, 2010, 09:46:39 am »
Този Surcare го има и в била, наистина има различни разновидности, но веднъж купих да пробвам бебешкия, не ми хареса определено. Няма никакъв аромат и не успява да изпере хубаво петната.
Аз пера цветно с персил или ариел за цветни, а за черни дрехи предимно тениски лятото си купувам перуол за черно, много съм доволна.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Май 18, 2010, 09:54:06 am »
alia_alia - да, основно за течните препарати, които традиционно се съчетават и с пране на по-ниска температура. аз го установих емпирично, от личен опит. някак не се изплакват добре и остава лигав филм, по гумените уплътнения, а не всички са достъпни за измиване и се развиват плесени. после четох по форумите теми по въпроса, имаше и много други със същите наблюдения, после четох сайтове за поддръжка на перални и там намерих тези съвети за промиване на пералнята.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #5 -: Май 18, 2010, 10:05:36 am »
Цветните дрехи ги пера със Скип, но ми го носят от Гърция, а за черните и аз ползвам Первол и съм много доволна! Моята дилема е с какво да пера бялото пране?
Иначе и аз нямах представа, че течните препарати не са добри за пералнята :?
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
« Отговор #6 -: Май 18, 2010, 10:46:15 am »
Аз бях много доволна от персил сенситив колор. Купувах в пакети по 4 кг, но напоследък го няма. Намирам само сенситив, а не знам дали той няма да избелва.
Това, което е писала Джам и аз съм го срещала в теми, че от течните препарати се появява неприятен мирис в пералната машина, точно заради недоброто отмиване.
Сега пробвам рекс колор дали няма да даде реакция при децата, до момента са ок.
Преди това пробвах синия бонукс с мзим система, но той ужасно много се пени и няма отмиване.
*
« Отговор #7 -: Май 18, 2010, 13:13:50 pm »
Цветните дрехи ги пера със Скип
И аз последно време пера със Скип,но си го купувам от тук.Тъмнасиния е страхотен-отпира петна,няма нужда от омекотител и мирише със дни след като съм прибрала прането.
lemon за продукти на Frosch провери в Кауфланд.Преди няколко дни бях там и видях гела за пране за който пишеш.
*
« Отговор #8 -: Май 18, 2010, 13:27:27 pm »
И аз като Джам пера на децата дрехите с Персил сензитив, няма промяна в цветовете, а и не са направили и алергия, пере много добре. Преди това с бебешкия на Амуей, а нашето цветно с Тема за цветно пране - и от него съм доволна.
« Отговор #9 -: Май 18, 2010, 17:19:35 pm »
Благодаря, момичета!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #10 -: Май 18, 2010, 17:24:26 pm »
Аз си поръчах течен Ариел от Англия- няма нищо общо с нашия, консистенцията е гелообразна, слага се в капачка, която капачка се слага при дрехите в барабана и така се перат
разкошен е
и опаковката е в лила  :D

"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #11 -: Май 18, 2010, 18:43:50 pm »

и опаковката е в лила  :D

Има си хас!

Аз съм консерва, трудно се решавам да експериментирам, затова от години пера с Ариел бялото и с Персил или Ариел колор цветното. Нямам оплаквания.

Зайо, Frosch няма ли го в Турция, много хора пазаруват препарати оттам. Аз мога да проверя на следващото ходене.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #12 -: Май 18, 2010, 18:46:21 pm »
не, няма го в Турция  :)
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #13 -: Май 19, 2010, 15:16:44 pm »
alia_alia - да, основно за течните препарати, които традиционно се съчетават и с пране на по-ниска температура. аз го установих емпирично, от личен опит. някак не се изплакват добре и остава лигав филм, по гумените уплътнения, а не всички са достъпни за измиване и се развиват плесени. после четох по форумите теми по въпроса, имаше и много други със същите наблюдения, после четох сайтове за поддръжка на перални и там намерих тези съвети за промиване на пералнята.

и аз така
Иначе последно ползвах течния Dixan, но нито съм доволна ,нито недоволна...

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #14 -: Май 19, 2010, 15:43:54 pm »
не, няма го в Турция  :)
Ама във Варна го има:) :P
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #15 -: Юни 02, 2010, 15:32:32 pm »
Аз съм пробвала какво ли не, най-доволна съм от Ариел, особено за бялото пране. На Кате оклепаните лигавници само Ариел-а ми ги изпира до блясък. Иначе сега съм решила да тествам и Первол - за бяло и за цветно съм взела да видим дали ще ме устройва.
Иначе за цветно с Персил, Ариел колор, можеш да пробваш с някой от по-ефтините - Бонукс, Тема, Ехо. За Ехо-то съм чувала хубави отзиви, пък и аз съм прала с него, не е лошо.
Това за течните за пръв път го чета от Jam, ама ако е истина да взема и аз да промия пералнята, че мойта от как сме я купили все с течни пере - вече 3 години, ама не съм забелязала да има проблем.
Предпочитам течните, че праховете ми оставаха по дрехите, тук в Пловдив е много грозна водата и сухите никак не ми се изплакваха добре.
*
« Отговор #16 -: Юни 02, 2010, 15:45:36 pm »
Понеже става въпрос за течните препарати за пране и пералните, да кажа и аз. Имах същия проблем и ми отне много време да го установя.
Докато се усетя, не само пералнята, но и дрехите се набиха с тиня. Отделно меката вода в София допринася допълнително. Сега отново си пера с прахове и за бяло и за цветно, като 2 пъти в месеца пускам празна пералня на 90 градуса с центрофуга на минимални обороти и прах за бяло пране.
Аз открих едно магазинче на пазара Красно село, в което продават гръцки прахове и мисля да ги тествам тия дни.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #17 -: Юни 02, 2010, 16:31:28 pm »
вземи си детския персил- в оранжево
много доволен
« Отговор #18 -: Юни 08, 2010, 06:11:22 am »
Аз открих едно магазинче на пазара Красно село, в което продават гръцки прахове и мисля да ги тествам тия дни.

Ау, непременно разкажи после  :D

Колкото до мазнята по тръбите на пералнята - едно време пробвах Первол и хич не ми хареса. Но Фроша е нещо различно. А бялото го пера с Ариел, естествено.

При моята пералня се явява друг проблем - от омекотителя остава малко в неговото отделение и мухлясва. Независимо, че разреждам омекотителя максимално, изтръсквам чекмеджето след всяко пране и го държа отворено...
*
« Отговор #19 -: Юни 21, 2010, 16:57:33 pm »
Мини, този Ариел наистина е страхотен. Изпра едни стари бананови петна, направо не ми се вярваше.
В момента за малката ползвам FAIRY non bio,
за цветно-CORAL или Персил -Small and mighty
бяло- Ариел -концентриран гел.
Както е казала Сиа, при използване на течни прахове, задължително трябва да се пуска от време на време празна пералня.