0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ендометриоза и кафяво течение
« -: Май 18, 2010, 08:52:53 am »
Здравейте момичета,вече втори месец имам извън циклични кръвотечения,доктора ми изписа дуфастон,но кървенето продължава.Ако на някой му се е случвало ,нека сподели.Вече незнам какво да правя :(
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Ендометриоза и кафяво течение
« Отговор #1 -: Май 18, 2010, 15:16:47 pm »
Имаш или нямаш ендометриоза?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #2 -: Май 20, 2010, 09:17:37 am »
Имам ендометриоза от 2години вече.Откриха ми я с лапароскопия,а след месец ми се спука шоколадова киста и изкарах много тежка операция.След това бях 6месеца на лукрин депо,след него бях горе-долу добре ,но сега отново започват проблемите.
*

evro

• 5167
« Отговор #3 -: Май 20, 2010, 11:07:19 am »
Пфу, кофти. Дуфастона няма да ти помогне ако е от ендометриозата. Не знам какво да те посъветвам. Отиди за друго мнение някъде. :?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #4 -: Май 20, 2010, 14:21:35 pm »
Евро аз доколкото знам прогестерона влияе лошо на ендометриозата  :? Ако не съм права поправи ме.
*

evro

• 5167
« Отговор #5 -: Май 20, 2010, 14:31:30 pm »
Честно казано не успях да се заровя в детайли за ЕМ. Нямах много време, попитах момичетата тук и получих отговори на въпросите си.
В общи линии пътя е такъв - лапаро -с/без блокаж - ако има мъжки фактор Икси, ако не 6 месеца опити за спонтанно забременяване, ако пак не - при специалист. Това в случай че се цели забременяване, ако ли не - лапаро - блокаж - след това при проблеми - само обезболяващи.
Момичето е имала скорошна операция и за това не я "пращам" пак за лапаро, то все пак не се прави сряда и петък.  :?

Кисти до 2-3 см не се пипат, големите може да се пунктират, но от специалисти.

Те осмислят живота ни!

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #6 -: Май 20, 2010, 14:47:42 pm »
В нейния случай незнам как точно да постъпи, но правилния път е специалист по репродуктивни проблеми!
Просто исках да вметна че според мен при ЕМ прогестерона не е полезен, т.е може да влоши нещата.
« Отговор #7 -: Май 23, 2010, 10:18:44 am »
Здравейте отново,след кафявото течение се наложи да ми направят кюртаж,защото лигавицата на матката ми беше много дебела над 1см.Док има съмнение и за аденомиоза и зпрати тъкан за хистологично изследване и най вероятно отново ще започна курс с лукрин депо за 6месеца.
« Отговор #8 -: Юли 22, 2010, 00:29:40 am »
Това не е живот . Тази ендометриоза не мори, а мъчи! Има ли някой, който да познава жена, излекувала се от тази гадна болест.Ако е така - пишете ми за начина. Имам 1 дете и не искам пак да раждам.Макар че това са препоръките. За 2 години вече 2 пъти ме оперираха- за секцио и от ендометриоза. Не искам 3-та операция.Сега имам6 мес. лукрин.
« Отговор #9 -: Май 20, 2011, 11:49:52 am »
Здравейте и аз съм със същия проблем- ендометриоза 4 степен, открита след няколко години преследване на кафяво течение.След 2 неуспешни опита инвитро ми прерязаха тръбите от които изтече голямо количество нещо подобно на съсирена кръв. Последва 3-ти опит също неуспешен в момента съм на противозачатъчни , за да не образувам кисти и в очакване дали в лутеарната фаза ще се появи отново кафявото течение.(моля се това да не се случи. По думите на лекуващия лекар следва хистероскопия евентуално да се провери за аденомиоза. много бих искала и аз да чуя някой похвалил се с чудо след тази коварна завоевателка. Успех , момичета!
« Отговор #10 -: Май 30, 2011, 14:30:29 pm »
След кое, ендометриоза ли, има доста забременели, ако видиш старата тема ендометриоза и забременяване. Там доста момичета са разказали историята си.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]