И аз да допълня с мир
Благодарение на домашните сватби, най-отговорно твърдя, че породата английски кокер шпаньол в България е ИЗЧЕЗНАЛА. Просто няма такива кученца ... След загубата на Хъко, къщата ни заприлича на гробница - просто беше ужасно. Калин и аз ревем буквално от сутрин до вечер. Даже командировахме Колето при баба и деди, да не ни гледа в тоя вид. Калин ставаше сутрин и ходеше сам по пътеките, дето са се разхождали двамата, аз спях с одеалцето му - абе ужас ви казвам.Накрая решихме, че няма да сме предатели, ако си вземем ново кученце и се започна голЕмото търсене.
Познавате си ме - "Фани-китайската капка"
Просто изчетох де каквото можеше да се изчете и изтръшках де що имаше обяви, развъдници и магазини в България ... Запознах се БГ клуба на кокерите - много симпатични хора, обаче те развъждат само американски кокери ...
Оказа се, че понеже кокерите са сравнително популярни кучета, са кръстосвани абсолютно безугледно и безобразно по съседски, роднински и още незнам си как, в следствие на което в момента на пазара има доста кучета, които се продават под заглавие "Кокер", но всъщност те са четвърт сетер, една осемнайста дакел, три четвърти вълкодав, обаче бащата е истински кокер ...
Същото нещо се е случило с породата пудел у нас ... просто изродена в "Българско бяло куче". Уверих се в това преди 4 години, когато търсих пудел на майка ми. Тогава намерих по абсолютна случайност качествено животно, не искам да си спомням за парите ...
Покупката от магазини, борси и развъдници в БГ няма да коментирам... Само да отметна, че регистриран развъдник за английски кокер шпаньол у нас
НЯМА!!!Така че - спрете да кръстосвате кучетата по домашному, просто защото:
- съсипвате породата
- рискувате да се родят болни кученца
- не правите добро на собстевното си животно, а задоволявате егоистичното си желание да си поиграйкате с бебета кученца ...
Горното не казвам с лошо, просто помислете защо го правите.
Представям ви Роджър Трети
(в семейството ни го предхождат Роджър Първи и Роджър Втори - кокерите на мъжа ми - мир на праха им):
http://www.facebook.com/album.php?aid=270405&id=696805348&l=eda89ab408И последно - ако искам да гледам и обичам безпородно куче, което си е прекрасно и няма нищо лошо, напротив, но тогава няма нужда да давам пари (м-у 200 и 250 кинта) и да си купувам нещо под заглавие "кокер" или "пудел". Има доста приюти, по-добре да си взема животно от там.