Елфи, бръмбара оцеля ли, или Цанко замези с него?
new3, мен приятели и познати си ме знаят, че на тема "домашни любимци" съм чиста проба фанатичка и никой не е имал куража и неблагоразумието, да спомене дори вариант да махам маца, понеже ще имам бебе.
Нещо повече, аз съм дълбоко убедена, че детето
трябва да расте с някакво животинче край себе си, а не че "би могло", едва ли не като компромисен вариант и по принуда. Дани откакто се е родил съжителстваше с голямата маца. Заради нея точно проходи ударно на 11 месеца, само и само да може да я докопа и мачка.
Случиха се разни неприятни неща в семейството ми и докато се местехме от едно жилище в друго, голямата я оставих при майка ми и баба ми, уж за месец само докато си подредя новата къща... и повече не дойде при мен. Не я дават и това си е. Поради което с дребния, над година живяхме без котка у дома (нещо много неприемливо и за двама ни). Като стана пределно ясно, че Персия няма да ми я върнат вече, купих Мортиша. Така си имаме котка във всяка къща.
Дъртия таласъм в интерес на истината се чувства по-добре при майка ми вече, защото на нейната възраст - предпочита повече лежачка и спокойствие, което с Дани край нея е "мисия невъзможна". От друга страна с Мортиша са си на един акъл и пада яко игра, което за малката котка е радост. На голямата вече й е много досадно да я гони из къщи и да я разнася като парцалена кукла.