Изкъпах кучето
, сама се справих, а то ми помогна като не гъкна
Явно синджирчето, което му сложих преди няколко дни донякъде му действа кото усмирителна риза, много е нещастен, че не може да прелита при вида на човек или котка.
Отчитам сериозни грешки предния път, за първи път се грижа за куче и съм действала като към предмет:
- не отчетох факта, че до този момент то си ходеше без каишка, идваше при мен да си играем, не да извършвам процедури върху него
- хванах го както си припкаше и директно го облях с водата, не бях разредила шампоана с вода, а върху козината и миризмата мисля, че го раздразни
- като взе да ръмжи лошо, аз подскочих от страх, а все си повтарям уж, че това е моето куче, не чуждо и не би трябвало да ме напада. С моята реакция му отприщих действията да ме лае, да се мята, да доминира - мисля, че много добре се възползва
- след банята го пуснах, първата работа му беше да започне да преорава двора и два часа да бяга само при вида ми
, от банята и помен не остана
Сега беше мирен, но отказа сешоар
Вързах го на слънце да изсъхне хубаво. Задоволи се да се припича, да скимти като минавам по край него, хубава работа е синджирчето, старанието ми не е напразно.
Явно и аз ще се уча в движение. Иначе за сега /на 4 месеца - 17кг/ е твърде добронамерен към непознати, много обича деца, дано не се изроди в някоя лошотия и да се гледаме от разстояние.