silvanchence, съвсем правилно си забелязала, че щом реагира така детето - явно не му е време още. Ако нямаш някакви супер сериозни причини от медицинско естество да искаш да захраниш сега - съвсем няма защо да бързаш. Аз си дочаках 6-я месец на Дани и откровено казано - хич не ми се и занимаваше с пюрета и бурканчета, с шишетата АМ си ми беше супер удобно
, ама моя хем му беше време, хем вече в чинията ми тръгваше да бърка и си прояде от раз, все едно все с лъжица е хранен.
При малките бебета, реакцията на едно и също нещо е различна за няколко дни, не за седмици и месеци, та възрастта си има значение и за това.
Предлагай си пюре през 6-7 дни щом държиш, ако не иска - не настоявай и като мине седмица - пак. После пък гледай как реве, че "бурканчето е свършило"
те си знаят какво и кога искат децата. Моя така се самозахрани с "екзотични сирена", като невинно седейки в паяка уж, ми грабна пицата от масата и хукна, докато го настигна - вече си беше набутал в устата голямо парче "куатро формаджи" и дъвче и гълта с една довооолна физиономия.
А аз си се чалдисвах яко с 2гр. това, 3 гр. онова....
По-спокойно, всичко се намества.