0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Лис, аз много чессто печах ябълки на моите, смесвала съм ги с банани и малко каша, само ябълки с каша, после с малко кисело мляко и бисквити и само ябълки съм давала.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Аз печах със заквасена сметана и съвсем мъничко канела.
*
Без претенции да отбирам нещо от хранене на по-големи палавници!  :D
Но мисля че можеш да пробваш със "сладолед" от кисело мляко+кондензирано мляко (има и без захар). Смесват се в съотношение 2:1 (за да не замръзва кис. мляко на лед) + каквито плодове искаш, дори ако искаш печените ябълки вътре, и след 1 час във фризера е готов.
Гарантирам само, че е позволен за диабетици на строг режим :oops:
*
Аз много глупав! :oops: Така се въодушевих от ябълките, че хукнах да проверя имам ли още кондензирано мляко и забравих да питам!
Току-що пробутах на Кай първите му лъжички пюре от моркови (и му разказах вица за тортата от моркови на Заю, ма той нещо не го отрази...). По-голямата част май отиде по бебе, диван и майка, ма нейсе, сега спи и е видимо ОК.
Въпросът е: какво правим със стерилизацията? Не мога да стерилизирам пасатора, няма как, а пък той се ползва непрекъснато и за други неща; както и "купата" на пасатора, която е най-удобна за пасиране... Дали да купувам "специални" прибори и купичка за малкия, при условия, че си имам чудесни неспециални такива, а той сега ще яде по лъжичка на ден? И дали "специалните" изобщо подлежат на стерилизация? Аз не съм фен на хипер-стриктната хигиена (тип обсесивен синдром имам предвид), и досега се е случвало и дни наред да "стерилизирам" само с поливане с вряща вода, но все пак това е било повече като изключение - на почивка например.
То е повече от един въпрос, ама стигнах до викане на неволята :-)
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Въпросът е: какво правим със стерилизацията? Не мога да стерилизирам пасатора, няма как, а пък той се ползва непрекъснато и за други неща; както и "купата" на пасатора, която е най-удобна за пасиране... Дали да купувам "специални" прибори и купичка за малкия, при условия, че си имам чудесни неспециални такива, а той сега ще яде по лъжичка на ден? И дали "специалните" изобщо подлежат на стерилизация?
Измий си пасатора както си го миеш за вас и това е достатъчно.  Няма смисъл да хвърляш пари за отделен пасатор, достатъчно чист е като се добре измит. Повечето микроби умират от сапуна, другите се отлепват и измиват. Освен това ако са в нищожно количество (както след измиване) нямат и шанс да стигнат до червата, защото едната останала бактерийка, ще умре директно като се топне в хлороводорода в стомаха  :-).

*
 :)Е, и аз започвам да чета за захранването, въпреки че има още 2 месеца, че ми се вижда доста сложно :lol:
Крис е с рефлукс,  и сме на  АР АМ, засега повръщането намаля, но имали някакви особености при захранването, някъде бегло бях прочела че не се дават сокчета :ask:
*
Няма значение дали детето е с рефлукс или не, сокове не се дават въобще - поне до годинката.
*

Bobbie

• *
  • 5701
Понеже и моята дъщеря е с рефлукс и днес проучвах какви са ми опциите, та реших да споделя какво открих. Знаете ли ,че АР АМ се прави с добавяне на оризово брашно към обикновеното АМ? Дори на майки на бебета, които са с рефлукс и на соево АМ им казват сами да си слагат оризовото брашно, защото АР соево не се призвежда. При това положение, съветите на предишното поколение да им слагат по малко оризово брашно в АМ съвсем не са бабини деветини. Естествено на страниците на производителите пише, че било по-балансирано, от колкото сам да си го добавиш. Тинтири-минтири... то си има доза, не е ядрена физика, всеки може да се справи.
Просто реших да споделя и още се чудя дали и аз да не опитам, че от това повръщане ми дойде до гуша. Детето не изглежда да я боли нещо и си качва добре, но ако ще и помогне на рефлукса защо пък не.  
« Последна редакция: Октомври 18, 2011, 06:34:50 am от Bobbie »

*
Боби,
аз в БГ ползвам НАН АР, но вътре има картофено нишесте за сгъстяване.

Опитвам се да намеря схемата на захранване на д-р Бърди, в която има влючена оризова каша после плод, затова скачам от тема в тема :lol:

Една мама от форума с детенце с рефлукс е доволна и няма проблем при захранването с повръщане.

Мими, благодаря за съвета :)
« Последна редакция: Октомври 18, 2011, 09:14:49 am от Breiv »
*
Ако искаш мога да ти пратя моята схема. Захранвала съм внимателно и бавно (знаеш, че децата са с астма и АД), като алергенните храни до годинката не съм ги въвела (някои дори още несъм ги въвела).
Обади ми се, ако искаш  :D
Целувки на адаша.
*

Bobbie

• *
  • 5701
Брейв, не би трбявло да имаш проблем при захранването и да захранваш различно от другите деца. Аз поне не смятам да правя нещо различно.

Прибавих половин чаена лъжичка оризово брашно към АМ -яде в просъница само 60мл и заспа. Това и даде 4 часа сън без нервничене и сумтене - тихичка ката мушица.  Не мисля, че е само от сгъстяването, защото не се сгъсти особено от толкова малко, но явно нещо я успокои. Хайде дано това да е решението на нервниченето, стискайте палци.

Боби

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Ето схемата на Бърди! Качила съм си я на файл и аз захранвах по нея.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Браво, Сикс, златна си  :P
*
супер, Сис  :D
такааа....прочетох я схемата, а такова оризово бебешко брашно имали по бг магазините?
А,кога се дават тези каши в кутии дето са :ask:виждам че има и от 4м безглутенови и над 6м
« Последна редакция: Октомври 18, 2011, 18:32:36 pm от Breiv »
*
такова оризово бебешко брашно имали по бг магазините?
Безмлечна оризова каша на Милупа.
Другите каши - като въведеш съответния продукт, можеш и с тях да въвеждаш - например царевица, рожкови и глутена след това.
*

Bobbie

• *
  • 5701
Какво означава рожкови?

*

Bobbie

• *
  • 5701
Мерси. Това нито съм го чувала, нито съм го яла, нито мисля, че някога ше го ям, щом за толкова години не подозирам за съществуването му. В България да не би да се ползва за нещо, че захранвате още в началото с него? Не съм виждала да сепродава на пазара, но от 2009та не съм си идвала. Готви ли се се нещо с него?

Днес в детската градина като казах за оризовото брашно, ми казаха, че почти всички тук слагат и съм щяла да видя огромна разлика в детето. Ще започна да и слагам във всяко шише по мъничко и ще докладвам как върви.

Боби
« Последна редакция: Октомври 18, 2011, 19:45:04 pm от Bobbie »

Реших да надникна в темата и се ужасих колко съм невежа. :oops:
Яко четене май ще трябва.
*

Bobbie

• *
  • 5701
Реших да надникна в темата и се ужасих колко съм невежа. :oops:
Яко четене май ще трябва.
Дааам, аз също се чувствах така в началото. Това е, защото ние тук го правим да звучи все едно е кой знае каква наука. Като започнеш да захранваш, спазвай си основните правила и няма какво да се притесняваш. Ако съм научила нещо, то е, че колкото лекари има, толкова схеми за захранване има. Дали ще дадеш първо плод и после зеленчук или обратното или пък ще започнеш с каша няма значение, а е върос на препдочитрание на педиатъра и всеки си има някаква валидна причина за това :-).