0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Лис, аз много чессто печах ябълки на моите, смесвала съм ги с банани и малко каша, само ябълки с каша, после с малко кисело мляко и бисквити и само ябълки съм давала.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Аз печах със заквасена сметана и съвсем мъничко канела.
*
Без претенции да отбирам нещо от хранене на по-големи палавници!  :D
Но мисля че можеш да пробваш със "сладолед" от кисело мляко+кондензирано мляко (има и без захар). Смесват се в съотношение 2:1 (за да не замръзва кис. мляко на лед) + каквито плодове искаш, дори ако искаш печените ябълки вътре, и след 1 час във фризера е готов.
Гарантирам само, че е позволен за диабетици на строг режим :oops:
*
Аз много глупав! :oops: Така се въодушевих от ябълките, че хукнах да проверя имам ли още кондензирано мляко и забравих да питам!
Току-що пробутах на Кай първите му лъжички пюре от моркови (и му разказах вица за тортата от моркови на Заю, ма той нещо не го отрази...). По-голямата част май отиде по бебе, диван и майка, ма нейсе, сега спи и е видимо ОК.
Въпросът е: какво правим със стерилизацията? Не мога да стерилизирам пасатора, няма как, а пък той се ползва непрекъснато и за други неща; както и "купата" на пасатора, която е най-удобна за пасиране... Дали да купувам "специални" прибори и купичка за малкия, при условия, че си имам чудесни неспециални такива, а той сега ще яде по лъжичка на ден? И дали "специалните" изобщо подлежат на стерилизация? Аз не съм фен на хипер-стриктната хигиена (тип обсесивен синдром имам предвид), и досега се е случвало и дни наред да "стерилизирам" само с поливане с вряща вода, но все пак това е било повече като изключение - на почивка например.
То е повече от един въпрос, ама стигнах до викане на неволята :-)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Въпросът е: какво правим със стерилизацията? Не мога да стерилизирам пасатора, няма как, а пък той се ползва непрекъснато и за други неща; както и "купата" на пасатора, която е най-удобна за пасиране... Дали да купувам "специални" прибори и купичка за малкия, при условия, че си имам чудесни неспециални такива, а той сега ще яде по лъжичка на ден? И дали "специалните" изобщо подлежат на стерилизация?
Измий си пасатора както си го миеш за вас и това е достатъчно.  Няма смисъл да хвърляш пари за отделен пасатор, достатъчно чист е като се добре измит. Повечето микроби умират от сапуна, другите се отлепват и измиват. Освен това ако са в нищожно количество (както след измиване) нямат и шанс да стигнат до червата, защото едната останала бактерийка, ще умре директно като се топне в хлороводорода в стомаха  :-).


  
*
 :)Е, и аз започвам да чета за захранването, въпреки че има още 2 месеца, че ми се вижда доста сложно :lol:
Крис е с рефлукс,  и сме на  АР АМ, засега повръщането намаля, но имали някакви особености при захранването, някъде бегло бях прочела че не се дават сокчета :ask:
*
Няма значение дали детето е с рефлукс или не, сокове не се дават въобще - поне до годинката.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Понеже и моята дъщеря е с рефлукс и днес проучвах какви са ми опциите, та реших да споделя какво открих. Знаете ли ,че АР АМ се прави с добавяне на оризово брашно към обикновеното АМ? Дори на майки на бебета, които са с рефлукс и на соево АМ им казват сами да си слагат оризовото брашно, защото АР соево не се призвежда. При това положение, съветите на предишното поколение да им слагат по малко оризово брашно в АМ съвсем не са бабини деветини. Естествено на страниците на производителите пише, че било по-балансирано, от колкото сам да си го добавиш. Тинтири-минтири... то си има доза, не е ядрена физика, всеки може да се справи.
Просто реших да споделя и още се чудя дали и аз да не опитам, че от това повръщане ми дойде до гуша. Детето не изглежда да я боли нещо и си качва добре, но ако ще и помогне на рефлукса защо пък не.  
« Последна редакция: Октомври 18, 2011, 06:34:50 am от Bobbie »


  
*
Боби,
аз в БГ ползвам НАН АР, но вътре има картофено нишесте за сгъстяване.

Опитвам се да намеря схемата на захранване на д-р Бърди, в която има влючена оризова каша после плод, затова скачам от тема в тема :lol:

Една мама от форума с детенце с рефлукс е доволна и няма проблем при захранването с повръщане.

Мими, благодаря за съвета :)
« Последна редакция: Октомври 18, 2011, 09:14:49 am от Breiv »
*
Ако искаш мога да ти пратя моята схема. Захранвала съм внимателно и бавно (знаеш, че децата са с астма и АД), като алергенните храни до годинката не съм ги въвела (някои дори още несъм ги въвела).
Обади ми се, ако искаш  :D
Целувки на адаша.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Брейв, не би трбявло да имаш проблем при захранването и да захранваш различно от другите деца. Аз поне не смятам да правя нещо различно.

Прибавих половин чаена лъжичка оризово брашно към АМ -яде в просъница само 60мл и заспа. Това и даде 4 часа сън без нервничене и сумтене - тихичка ката мушица.  Не мисля, че е само от сгъстяването, защото не се сгъсти особено от толкова малко, но явно нещо я успокои. Хайде дано това да е решението на нервниченето, стискайте палци.



Боби


  
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Ето схемата на Бърди! Качила съм си я на файл и аз захранвах по нея.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Браво, Сикс, златна си  :P
*
супер, Сис  :D
такааа....прочетох я схемата, а такова оризово бебешко брашно имали по бг магазините?
А,кога се дават тези каши в кутии дето са :ask:виждам че има и от 4м безглутенови и над 6м
« Последна редакция: Октомври 18, 2011, 18:32:36 pm от Breiv »
*
такова оризово бебешко брашно имали по бг магазините?
Безмлечна оризова каша на Милупа.
Другите каши - като въведеш съответния продукт, можеш и с тях да въвеждаш - например царевица, рожкови и глутена след това.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Какво означава рожкови?


  
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Мерси. Това нито съм го чувала, нито съм го яла, нито мисля, че някога ше го ям, щом за толкова години не подозирам за съществуването му. В България да не би да се ползва за нещо, че захранвате още в началото с него? Не съм виждала да сепродава на пазара, но от 2009та не съм си идвала. Готви ли се се нещо с него?

Днес в детската градина като казах за оризовото брашно, ми казаха, че почти всички тук слагат и съм щяла да видя огромна разлика в детето. Ще започна да и слагам във всяко шише по мъничко и ще докладвам как върви.

Боби
« Последна редакция: Октомври 18, 2011, 19:45:04 pm от Bobbie »


  
Реших да надникна в темата и се ужасих колко съм невежа. :oops:
Яко четене май ще трябва.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Реших да надникна в темата и се ужасих колко съм невежа. :oops:
Яко четене май ще трябва.
Дааам, аз също се чувствах така в началото. Това е, защото ние тук го правим да звучи все едно е кой знае каква наука. Като започнеш да захранваш, спазвай си основните правила и няма какво да се притесняваш. Ако съм научила нещо, то е, че колкото лекари има, толкова схеми за захранване има. Дали ще дадеш първо плод и после зеленчук или обратното или пък ще започнеш с каша няма значение, а е върос на препдочитрание на педиатъра и всеки си има някаква валидна причина за това :-).