0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Мисля че точно Холе заедно с Нестле бяха от марките с непозволените съставки.

Хип също имат пюрета, които не са био и на тях не пише био.

Четете под лупа съдържанието на пюретата. Аз например съм неприятно изненадана, че в банановата каша на Хумана има захар. Не знам как е при други марки бананови каши.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Аз видях оризова каша на Ганчев със захар. На едни пюрета /Авко или Овко, не помня  :oops:/ също видях, че имат захар.
Да, Холе, Нестле, Хип и Органик бяха фирмите с непозволени съставки - арсен и уран.... :x
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Сикс, защо да вариш първо преди да замразиш? Миеш, чистиш, режеш, замразяваш.
Ганчев въобще не съм взимала - имат сол, захар и Е-та.
Когато купувах беше основно Сънвал, ОВко (определени пюрета) и Бебевита (също определени). Майката е в четенето на етикетите. Не съм взимала пюре, което да съдържа сол, захар и т.н., каши също.
С месо от пюре съм захранила само с риба. Другото първо си го бях набавила преди това домашно, после купувах. Не съм давала всеки ден месо, може би 3 пъти в седмицата. За да не варя през ден - сварявах едно парче, пасирам и замразявам с бульон в малки бурканчета за едно хранене.
Картофа като се замрази става тричав, пасиран може и да не се усети, но определено не е вкусен.
Пеше, и ние имахме такъв период, затова смилах месото в робота преди да им го сготвя т.е. на кайма. Или ако е вече приготвено го режех на много ситно.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Абе ситно едро - изсмуква и не ще. Ама ако ще. Ще ѝ мине. Месо съм давала през ден. Варях, пасирах с бульона и замразявах във формички за лед и отгоре със стреч фолио. После си правя зеленчуково пюре и добавям 1 кубче месо. А деленчуците преди да замразя бланширах.
*
Pesheck, какво месо даваш? Да не е сухо? Мъжът ми така помни като малко дете как е ял бяло, сухо пилешко и не е могъл да го преглътне. Дъвчел по един час и накрая го плюел.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Когато трябва да започнем захранване , ще е  през  зимата .
 А сега има много сезонни натурални плодове и зеленчуци .

За  това се обръщам  с молба към мамите , които са замразявали  плодове и зеленчуци от лятото за зимно захранване , да опишат какво  и как са замразявали.Четох ,че мия ,беля , режа , пасирам и после в формички за лед  -ама  малко по-детайлно обяснение , като за новобранци  :oops:

Какво е удачно да замразя   и по-важния въпрос -как и в какво количество ?

Ябълки, тиква , морков  ще има и тогава натурални.
Сега се сещам   за тиквички, сливи , нектарини,круши , зелена-червена чушка  - друго ? Но колко да замразя евентуално -то доникъде няма да стигне  или ...

Има ли смисъл от подобни процедури или да разчитам на бурканчета и каквото натурално има тогава за сезона?

Извинявам се ,ако е коментирано назад , но тепърва  ще чета темите , а времето не стига :oops:
Всякакви мнения и  линкове са ми от полза и благодаря.
« Последна редакция: Август 14, 2011, 18:15:53 pm от nimika »

*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Това го вадя от една тема в бг мама, не съм го пробвала но там пишат, че е много ефикасно.

Замразяване на кубчета
Зеленчуците се измиват, обелват и нарязват. Сваряват се поотделно или смесени, в зависимост какво искате. Докато са топли, се пюрират с пасатор, насипват се във формички за лед и се слагат за няколко часа във фризера. След като замръзнат, се изваждат, разпределят се по торбички и се надписват (съдържание и дата). Когато искате да размразите, вадите от предната вечер желаните зеленчуци, и ги оставяте в подходящ съд в хладилника да се размразят. На следващия ден ги притопляте и ако се нагала, ги пюрирате отново. Сложете добавки по вкуса на детето (кърма, мляко, сметана, сирене).
По същия начин можете да приготвите месо, зеленчуков и месен бульон на кубчета, които да размразявате и да смесвате с храната на детето.

Също там прочетох, че картофа и прасковите не стават за замразяване, защото след това стават кашави.
А, защо ви е да замразявате, като непрекъснато има пресни плодове и зеленчуци.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*
Ами аз ще замразявам зеленчуци, тъй като ми ги носят от село и съм сигурна в качеството, а тези които се предлагат зимата по магазините всички знаем какви са.  :(
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Nataly, благодаря ,но точно  това съм чела и аз.
Искаше ми се мнение и опит на зачатска мама,която го е правила да сподели има ли смисъл ,употребила ли е тези замразени неща...Да не стане само да си отварям работа ,белейки,миейки и тн и да няма смисъл от цялата гимнастика.

А иначе ileini е отговорила-сега има сезонни натурални плодове и зеленчуци ,в чиито произход мога да съм сигурна.
Питането ми беше колко ли трябва да се замрази?-то фризера ми не е голям ,та дали има смисъл ...

В  този ред на мисли търсех мнения на препатили.

Аз режех нектарини и обелени праскови на кубчета и слагах в стерилни контейнерчета от аптеката. После много вървяха за ядене :)
[/url][/url]
*
В другата тема преди няколко дни писахме точно за замразяването. Погледни там, може да намериш нещо полезно.
*
ние почнахме захранване с готово картофено пюре, но се раздриска и сега почиваме малко. Но сега мисля да и дам картоф, намерих си домашен, но се чудя как го варите? на едни места срещам че трябва да е с кората и след като се свари да го обеля и намачкам, на други места че трябва предварително да го обеля и нарежа на парчета.
*
ние почнахме захранване с готово картофено пюре, но се раздриска и сега почиваме малко. Но сега мисля да и дам картоф, намерих си домашен, но се чудя как го варите? на едни места срещам че трябва да е с кората и след като се свари да го обеля и намачкам, на други места че трябва предварително да го обеля и нарежа на парчета.

Ечи как ще го свариш е личен избор. Аз го беля, нарязвам на кубчета и така го варя. Едно че става по бързо, друго че не виждам смисъл да варя с корите.  Смесвам с АМ, за да е по-вкусно. Това скоро го разисквахме из темите за захранването.

Картофа по принцип запича незная защо при вас е имало обратен ефект.
Какво картофено пюре си давала?
*
ileini, давах 2 дни пюре на Овко и след това на Хип(в магазина бяха свършили на Овко, а се оказа доста трудно да намеря само картофено). след като цяла седмица лекарите ми разправяха че разстройството е от пюрето се оказа че сме с ротавирусна инфекция.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
ileini, давах 2 дни пюре на Овко и след това на Хип(в магазина бяха свършили на Овко, а се оказа доста трудно да намеря само картофено). след като цяла седмица лекарите ми разправяха че разстройството е от пюрето се оказа че сме с ротавирусна инфекция.

Не сте ли си били ваксината срещу ротавирус?

Б.

*
Боби в БГ ротарикс-а не е в имунизационния клендар.
Ечи в такъв случай отложи захранването. Нека детето оздравее напълно. Съжалявам за случилото се  :(

Има на Хип, но и за тази фирма се изписаха доста негативни неща.
[/quote]

Тъй като вече започвам да се подготвям за захранването изчетох разни неща, включително и тук и мисля да започнем с био пюрета от зеленчуци, колкото и да се отрича готовата храна. Първо контролът е много по-голям, произходът проверен и всичко това без ежедневна хамалогия.
Обаче ми се иска да попитам някой знае ли нещо конкретно за пюретата ХИП или това е поредния слух, който някои чул от друг, който видял от съседката и пр. бла-бла. Всъщност аз смятам, че слухът е пуснат преди 1-2 години от конкурентна фирма, защото те открих нищо конкретно. Ние сме на това мляко и ми се струва, че се отнасят супер отговорно към бебешките храни, в които са специализирани (не като нестле покрай други храни), немците са с целязна технология и не е възможно те да лъжат, а контролиращите органи също да са слепи и просто така да са ги сертифицирали.. Но всеки повтаря това, което чул и понеже майките по форумите са най-голям катализатор на информация -ето ти новина.
Бейбилов са също немски и органични на ДМ, но с много по-малък асортимент. Днес си купих пюре от "ранен морков"  :wink:, за да използвам отстъпката за рожденници на ДМ  :)
Сами давай смело на Хип, не се впрягай на слухове.

Ето и нещо интересно : http://www.bebe.bg/Hranene/ot3_6.htm

http://www.bebe.bg/Hranene/sudurjanienahranene.htm

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Моля, за идея каква слетобедна закуска да направя на децата с печени ябълки?
Вчера опекох ябълките, които бяха започнали да поомекват и ги изчистих но ми се иска да ги направя нешо. Имам замразени доста и нямам место във камерата за да ги прибера.