Да попитам и тук, че другата темичка не е много активна...
Нашето момченце е на 5 месеца и от 5 дни е официално захранен с пюре от тиква .
Избрала съм си схема на захранване,но не ми ясно колко време след началото на захранването се заменя напр. обедното сукане с изцяло твърда храна? В началото започнах разбира се с 2, 4, 6, 8 лъжички и сега сме на половин бурканче пюре (от малките), но младежът си хапва охотно и аз не знам дали мога да му давам цялото бурканче и ако сега е много рано, то от кога да започна. Колко като количество трябва да се дава, за да не се полчуи преяждане? За млякото е ясно за 5 месеца около 150 мл., но как стои въпросът с твърдата храна?
Колко време след първоначалното захранване на обед, се включва и второто, следобедно хранене?
В момента бебчо суче по 6 пъти в денонощие: 5-6 сутрин , 9, 12,3,6,9 вечер. Колко време след началото на захранването, започва да намалява общият брой на храненията, докато се сведе сученето до сутрешно и вечерно само?
Притеснявам се, да не го прехраня, че милият си има апетит и не знам доколко той може да регулира поемането на храна и доколко аз трябва да налагам някакъв режим.
Благодаря ви предварително