Бялото брашно е като бялата захар, колкото повече ги рафинират, толкова повече си губят ценните съставки.
Колкото за "хляба насъщен" - много го харесвам, но омесен вкъщи или от проверена пекарна. Промишления хляб има съставки, които не сте си и помисляли, че могат да са вътре - като например свински панкреас! Не разбирам нуждата от него, но е факт че има все повече измислени продукти, вместо обичайните брашно, вода и сол.
Бубе, хич не се и надявай, няма да те анатемосам Това си е твоят избор, в твоят живот, за твоето дете. САмо това не разбрах:
... и попари правя, та ги яде за страх. ...
Има една мисъл, която харесвам - "Накрая остава това, което обичаш. Обичаш това, което разбираш. Разбираш това, на което си научен." Така че, мами, отново опираме до първите 7, какъвто и избор да сме направили.
Оливче, имах предвид, че не само давам хляб но и нещо повече, давам хляб напоен с чай.
Така е отгледан мъжа ми, от баба си....преди 35 години. Сега е здрав и прав, Господ здраве да му дава...
Между другото, брашното не се рафинира..Пшеницата просто се смила. И ако имаш предвид, че тя е нискокачествена, че при омесването на хляба се слага какво ли не...Вероятно е така. И аз правя хляба в хлебопекарна, бтв..
Но дори и това, ако е кофти брашното, е не чак толкова здравословно. При все това, аз съм човек, който просто не обича крайностите. Да, права си, че човек е както се научи в първите седем, но това казах и аз с предния си пост : Ако едно дете е винаги и всячески ограничавано от ВСИЧКО, то ще намери начин да си наваксва с пълна сила! Вярвам в това, тъй като съм го изпитала на гърба си. Аз предпочитам умерената граница - По малко и да не се прекалява.
А иначе, всеки миг очаквам и аз, цитирам приятел, да излязат с лозунг "Храненето е вредно!"