В България детски гастроентеролог и няколко още доктора съм питала (за мен докторите са авторитет) , твърдят, че глутенът се въвежда не по-рано от 7 мес и не по-късно то 9 мес. възраст. Съгласна съм напълно, че ако захраниш след 6ти мес, не можеш да почнеш с хлебец и с месо. Ако обаче ,сте захранили след 4ти мес. не мисля ,че е проблем въвеждането на глутен и месо към 6 ти мес.
Друго , което ми беше интересно е , че месото се въвеждало веднъж- т.е даваш по една ч.л днес, утре две , после три четири и т.н само с първото месо (което се препоръчва да е пуешко или заешко), а от там нататък можело да даваш по цяла порция от нов вид месо без притеснения. Добре е само да се спазва последователността пуйка, заек ,агне, пиле ,риба, телешко , свинско , от гледна точка на това , че последните са тежки меса, а за рибата препоръчват да се дава само от бурканче , защото не всяка риба може да яде бебето.
За дроба съм чувала , че има опасност от листерия, май беше, ама аз много ядях и бременна до като бях пък не съм листериозна
По принцип Калоян , никога не е бил анемичен ( за разлика от мен) , но като му направя пюре от картоф, морков и цвекло, така хубаво зачервява бузките ... според мен е супер цвеклото за желязо
Бебенце '13 има светлина в тунела да знаеш- мойто нещящо да яде гадинче, от 4 дена е на кухня и пу-пу , взе да плюска с такъв апетит, чак не мога да го позная, а картинката при нас беше същатата, каквато я описваш и ти. Аз в началото готвех, но когато вкарах и месото, започнах да купувам пюрета, поради липса на месо ( домашно и прясно). От начало само на Хип вземах, но после започнах и Гербер , и Бебевита и Ганчев даже ,заради разнообразието, и да ви кажа Коко яде пюретата на Бебевита най -много . Така че ако купувате пробвайте няколко марки и вижте вашето бебе кое ще хареса