0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Извинявайте, ама вие четете ли им състава на тия пюрета? Ми то на Ганчев бях купила едно или две покрай другите и така ги изхвърлих. Имаше повече Е-та и боклуци изброени от сносните съставки. Не си хранете децата така, по-добре да им готвите.
Ти остави другото, ми са и ужасни на вкус  :? Веднъж пробвах едно "Заешко с червено цвекло" и не знам как, нагарчаше, при положение, че цвеклото сладни... 8O Ужасно беше и не повторих.
Обаче съм доволна от пюретата на "Слънчо", дори съм изненадана. Може би, защото от скоро ги правят, но са добри на вкус..нямат Е-та, а на цена. :wink: Виж, в кашите, незнайно защо, продължават да бухат захар... :x
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

*
Извинявайте, ама вие четете ли им състава на тия пюрета? Ми то на Ганчев бях купила едно или две покрай другите и така ги изхвърлих. Имаше повече Е-та и боклуци изброени от сносните съставки. Не си хранете децата така, по-добре да им готвите.

Никой тук не храни с пюрета на "Ганчев" доколкото знам аз. Дани е ял само пюрета в бурканчета (био) когато захранвах, после си мина на "общо хранене". Ако човек няма някакво лично био-стопанство за плодове, зеленчуци, животни (месо) - какво по-добро като качество мислиш, че готвим с купените продукти, пък било те и скъпи? Готвене та готвене, зер играчка и плескане да има, да си въобразим колко по-добро за децата си правим.  :lol: Готвиш, не готвиш - все боклук се яде, приеми го. И на мен не ми харесва, ама това е положението. Отделно, че не всяка майка има нужното за целта време и сили, всеки си знае хала.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Аз съм давала на Ганчев,не пише на етикета за съдържание на Е-та.И на Слънчо купих едно спанак и ориз,направо го хвърлих.Излезе цялото пюре и бурканчето остана сухо.
По принцип и аз гледам да готвя,но понякога ми отказва пюретата и имам купешки за такива случаии.
От една седмица сме на кухня,там всичко си похапва. :)

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*
Цитат на: Jbrul link=topic=42369.msg1030216#msg1030216

Никой тук не храни с пюрета на "Ганчев" доколкото знам аз.
[/quote

Ако прочетеш малко по-нагоре, ще видиш, че се опитват и се чудят децата защо не ги ядат.
Приготвяне на пюре отнема време, което всеки сам си разпределя и преценя за какво  :wink:
С каквото ги научим да се хранят, това ще е. Винаги има начин да се купи читав продукт, има доста ферми, производители, разнасят и по домовете.


 Никак не съм съгласна, че в пюре за 4м примерно трябва да има 2 вида нишесте и още толкова брашно, че и добавен витамин С??? ми то кво остана за плода и зеленчука, наличие на  сол, захар(дори в зеленчуковите) пипер и т.н.
Дай да храним с брашняна каша, отнема 15 мин. да се сготви и като сложиш големия казан стига за цяла седмица  :lol:

пп И най-малкия плюс при домашното готвене е, че от хигиенна гледна точка съм сигурна, че всичко е измито и изчистено както си го искам. Случва ми се да купя замразен зеленчук и той да е с боклука или пръста, ми сигурна съм, че там влиза директно в казана.
« Последна редакция: Ноември 29, 2013, 23:10:08 pm от м-и »
*
Може ли да пренесете дискусията на лични? Не виждам смисъл от нея. Всеки си има глава на раменете и си преценява.
Аз не съм привърженик категорично нито на едното, нито на другото. Когато имам време и желание, готвя. Когато нямам или сме навън, яде от бурканче. В крайна сметка, като започне да яде обща храна, откъде да знам какво дават за ядене в ресторанта. И вкъщи се опитвам да балансирам между не толкова трудоемкото и полезното. Кулинарните ми възможности далеч не са като на повечето съфорумки. Така че, колкото можем - толкова. Кухнята на мъжа ми се състои основно от пържено, като аз се опитвам да избягвам този метод. А за това, че едно кърмаче ще яде от бурканче, никой не може да ме убеди, че това ще му формира хранителните навици. Твърде е малко за такова нещо.

И искрено се надявам, че не намирате пръсти в яденето си.  :lol:
Пръст (м.р.) + а= пръста (Той си поряза пръста.)
Пръст (ж.р.) + та = пръстта (Пръстта е черна и все още топла).

Бебе, детето ти е като много други кърмени (или не) деца. Няма нужда да му викаш. Това не променя нищо, само ще се изнервите и двамата. Зареждаш се с търпение, постоянство. Мешко ти е дала хубав съвет - като откриеш какво му харесва, слагаш вътре новото ядене и така го даваш. Имам една приятелка с момченце на седем месеца. Той просто си иска да го кърми майка му. С триста зора изяжда по 5-6 лъжички някакъв плод или зеленчук. Тя се притеснява, че щял да бъде първият ненаучил се да яде.   :lol:

В тази връзка, моля ви, припомнете ми на каква възраст можеше да се даде на детето да пие от чаша със сламка. По-горният младеж отказва всякакви биберони и чаши със силиконов накрайник.

И да не кажете, че нямам опит със злоядите деца. Първото спеше малко през деня и ядеше много, второто е точно обратното. Сега на годинка бебето няма осем кила, високо е 72 см, на долна граница. Започна да яде по-добре, като гледам да й оставям достатъчно време между яденетата, за да изгладнее (не го давам като съвет, споделям само, че при мен има резултат), както и да играе с нещо, за да се разсейва. Тогава отваря автоматично уста. Със сина ми никога не съм позволявала такова нещо. Яденето е ядене и нищо друго. Ама при тая маймунка не върви същото както при брат й. И като се движи много, то е ясно, че няма да надебелее особено. Най-важното е да са ни здрави. Няма такова, умряло от глад при наличието на храна. Знам, че е затормозяващо, особено когагюто мъжът, бабите, съседките или който там също наливат акъл.

Когато готвиш, остави една малка порция в хладилника за следващия ден и другото замразявай! Аз нямам нерви да готвя всеки ден. Правя веднъж-два пъти седмично ударни акции и толкова.
« Последна редакция: Ноември 29, 2013, 23:45:44 pm от blue_sky »

*
Пу пу м-и, само да го приспя и отивам да си направя харакири каква съм ужасна майка  :lol: Приеми го като завист към себе си колко си перфектна и добра ти ;) Поклон!

П.П. Записвам си за брашняната каша, вЕрно е по-бързо, че и еФтинко. А аз досега се набутвах да го храня с KFC...
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
е днес същото пюре на ДМ, дет ревахме и двамата вчера, го яде  :wink: 5-,6 ч.л. ама бе зор, само с по някоя лъжичка вода от време на време. Но седнал гушнат в мене, а не на столчето. Иначе ДМ се водят био уж, без сол, захар, нишестета, т.н. дано на бил моментен каприз и да яде.
Има и вариант, продукти има, мерак и време се намират - ама няма кой да яде маминото пюре :( За него варя всеки ден да е прясно, цапам една камара съдинки и накрая си го ям аз, щото си е вкусно, даже и без сол. Ама трябва да свиквам и да не се ядосвам, че кой знае как ще е нататък  :P

пп днес докато избирах по пюренце от фирма, видях Ганчев БИО ;) не знам как се разрешава тая думичка в етикетите. Ябълката и крушата им вярвам, че може да са контролирани, ама банан - тази малка фирма в малка България, да има банани от контролирано производство? Иначе много искам да купувам българското и не заради цената. Ще пробвам Слънчо.


Аз захраних с елда. Аледв седмица вкарвам зеленчук. Нямах мн време да му мисля.
И...гери пак се подриска.таман вече да започна лечебната хумана,и що да видя-има си зъбче детето :P оттогава ака нормално...засега
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
Аз захраних с елда. Аледв седмица вкарвам зеленчук. Нямах мн време да му мисля.
И...гери пак се подриска.таман вече да започна лечебната хумана,и що да видя-има си зъбче детето :P оттогава ака нормално...засега
А аз се хабя да пиша ЛС!  osi_2 osi_4  Ивайло винаги се продрисква около седмица преди да изкара зъб. Винаги. Тя лечебната Хумана не вреди, не виждам ко толко си размишлявала... :lol:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

Аз никога не съм си мислила, че ще предложа пюре на Ганчев, Мия не е помирисвала такова, но Явор отказваше да яде, а не наддава и нищо. Посъветваха ме да пробвам с Ганчев, защото са правени с нашенски продукти и вкусът е по-близък до това, което детето опитва чрез кърмата. Има логика в това твърдение и пробвахме и зеленчуково, и месно и плодове -ами нищо не хареса. Имат серия Био плодове, на която си пише, че има само 100% плод, но дори тях не ядеше. Ами сега вече му взимам храна от Хер бебе  -харесва му, яде я и пак продължава нищо да не наддава. Така, че в нашия случай дали изяжда или не определено количество, се оказа, че не се отразява особено на теглото ни. Спрях да се тревожа, че не наддава и това е. Живи и здрави да са децата, това е най-важното.
<br />[link=http:
*
Мешко, откакто мъжът и педиатърката започнаха да ми пилят на главата колко е слабо това бебе, просто се опитваме да й даваме мааалко по-калорични продукти. Каши не иска да яде. Единствено гриса на Хип одобрява (нито домашен, нито от каша, никакъв друг). Естествено банан. Почна и хляб и сухари да гризе. Качила е половин кило за месец, което си е цяло постижение за нас.  :lol: И вече не е на единия перцентил, а на десетия. Яде по пет пъти, от които двата са АМ, един грис, плод и зеленчук. Понякога, ако се събуди през нощта, също пие мляко. Пак казвам, не давам съвети, защото всяко дете е различно. Просто казвам какво ни помага на нас.

Стефке, от каква възраст можеха да пият от чаша със сламка?

*
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=13025&cat=91

Предполагам е индивидуално, но тази е първата, която ми излезе и пише 9м.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
На мен пък ми хресваха някои от пюретата на Ганчев и за 3те седмици, в които бяхме в София, докато още бяхме на пюрета,съм давала поне половината от времето негови пюрета. Аз чета всичко и съм чела съставките им и не намерих, поне в тези, които давах, нещо притеснително. Почти всички са без добавена захар и изрично пише, без консерванти и без стабилизатори и без оцветители. Въобще нямат Е-та, не знам какви сте купували, тези, които аз купувах нямаха. Има ги съставките на итнернета, можете сами да ги видите http://ganchev.bg/bg/products/bebeshki-hrani/pyureta.
« Последна редакция: Декември 01, 2013, 08:17:45 am от Bobbie »


  
*
Само ви чета ама ще се включа и аз .Теди ядеше предимно на Ганчев и си ги харесваше детето.После съм давала и на Гербер и на Бебевита.Така че ...въпрос на вкус.
Блу Теди така и не искаше да пие със сламка.Купувах какви ли не чаши ,пропи със сламка към 2 год.  :D

А това че вчера им дадох да смучат ябълка,счита ли се зазахранване с нея? Демек мога ли да дам каша от ябълка спокойно днес?
*

    Бубулина

  • *
  • 1352
  • Благоденствие да сполети тази къща!
А това че вчера им дадох да смучат ябълка,счита ли се зазахранване с нея? Демек мога ли да дам каша от ябълка спокойно днес?
Ше отнеса некой бан заради такива въпроси, ама свирката изневяра ли е?  :lol:
"Това,което не ни убива, ни прави по-силни!"

 :D понеже имам особено мнение по въпроса,да считам значи,че не е захранване :lol:
Майтапя се,ясно...бях длъжна да питам. Днес сварих малко ябълка и ще я пюрирам и сложа в елдата тогава...
*
хм, помня ли, моята еленка пропи директно с обикновена слампка, някъде към 1.2 г., а ония бебешките баш със сламките не ги искаше. Но мисля, че към 8-9 м. схващат за какво иде рече :)
*
Благодаря за отговорите! Ами, като не ще да пие от шише, а майката иска да го отбива в някакъв момент, не се сетих за друго освен за чашата със сламка. От чаша с накрайник също не иска да пие младежът.

*
Позната история е това с чашите и шишетата с накрайници.Моите така си и останаха не употребени.Теди направо пропи от обикновена чаша.Нищо не искаше освен биберон.
Бубулина как успяваш да ме разсмиваш значи ......и в най-кофтито ми настроение....  :lol: