iv соковете направо бих ги пропуснала, кисела също. Ти защо си се консултирала с нея? Рефлуск или алергия както казва
mimi ? В началото въвеждаш едно хранене. Избираш час, който на теб ти е удобен, бебето е спокойно и така около месец. Тогава аз бих добавила второ външно хранене. По принцип се твърди, че до годината не е необходимо да има повече от едно пълно хранене различно от мляко, но най-добре да се водиш по детето.
Зърнените храни могат постепенно да се захранят със зеленчуковото пюре или да даваш каша в с плод или само кашата в часовете за плодови пюрета.
В началото е само захранване и запознаване с вкусовете, а и да провериш за алергични реакции. Не са ти задължителни някакви количества да гониш.
Аз съм захранвала със суров плод пасиран, не знам дали има конкретна причина да ти препоръча суровите плодове чак в 10м.
Месата се захранват в реда, който си написала, просто си ги добавяш към зеленчука.
Като захранваш каши започваш с безмлечни ( ако бебето е на АМ или кърма можеш да добавяш съответното) не е нужно да купуваш млечни, че някой са с прясно мляко.
Вместо при нужда да дохранвам с пюре, бих дохранвала с мляко(АМ, кърма, каквото си даваш) или пък ако не се направи пълното количество за едно хранене бих дохранвала с мляко след пюрето. Коремчетата на бебетата не усвояват добре храните - когато даваш проследими, ще забележиш, че си излизат както са били преди да ги изяде
Аз започнах захранване с оризова безмлечна каша ( моят син не направи и 60мл доста време, може би изборът ми е бил грешен) после я замених със зеленчуци и след около месец (когато се запече) въведох второ хранене с разхлабващите плодове. Сега смятам, че захранването първо с плодове е по-добрия вариант, за да има с какво да разхлабваш, зеленчуците сякаш повечето са запичащи.