Хайде и аз в тая тема вече,
но с въпроси от началото на захранването.
Не знам дали сте чели по другите теми, но заради отказ да суче и пие от шише, ненаддаване, неакане и т.н. започнах захранване на 4м. и половина.
Започнах така:
1-ва седмица пюре от тиква в 12.00 часапърво мислех да дам 5/6 лъжици, но на него му хареса и си искаше, така че още първия ден дадох 10/15 лъжички, а на втория ден 1/2 от малките бурканчета на Хип, смесено с малко кърма
2-ра седмица пюре тиква+картоф в 12.00 часа
3-та седмица пюре от пащърнак в 12.00като пащърнака е половин бурканче от малките на хип смесено с кърма и додавам половин бурканче тиква или тиква с картоф пак смесено с кърма.
Преди пюрето му давам да суче малко - изсуква около 40/50мл и не знам дали да не го махна това кърмене.
А забравих - преди пюретата съм давала около седмица безмлечна оризова каша на хип - по 1/2 лъжици смесени с кърма.
Та се чудя как да продължа:
- да въвеждам ли и другите зеленчуци - спанак, броколи, карфиол?
- да въвеждам ли вместо тези зеленчуци горе, плодове?
- да продължа ли да давам оризова каша или някаква друга например на следобедното хранене?
- да заменям ли обедното ядене да бъде изцяло на пюре, без да му давам да суче?
- докога да смесвам пюрето с кърма?
- не съм въвела морков умишлено, защото знам че запича, а имахме проблем с неакане, та се чудя ако го въведа по малко заедно с тиква дали ще е проблемно? Откакто започнах захранването Жорко ака всеки ден сам, преди това само с дуфалак или свещички.
Ето засега какъв е режима ни на хранене:
9.00 кърма (суче докато е сънен, после предлагам кърма от шише - отказва я)
12.00 кърма + пюре (ако суче добре пюрето е 1/2 от малките бурканчета, ако откаже да суче му давам още 1/2 от въведени вече зеленчуци)
16.00 кърма (суче докато е сънен понякога и от двете гърди, ако се събуди предлагам кърма от шише и понякога си я изпива)
19.00 кърма (отново суче сънен)
22.00 кърма/АМ (тук вече не е сънен и отказва гърда, затова му давам АМ и си изпива по 100-тина мл)
Ще съм ви много благодарна ако споделите вашия опит.