Ивана яде шунка почти всеки ден и много я обича. Качествената шунка е чисто месо, дори на кокал се продава. Аз купувам шунка ( не на кокал) от само една фирма, която е чисто месо ,а не някаква композиция от кой знае какво, така че си е чисто свинско. Освен това тази, която купувам, е с ниско съдържание на сол, така че и това не е проблем. Черен дорб съм и давала няколко пъти, но не го обича. Като не иска да го яде, не я карам. И аз не ядях черен дроб като дете, но ме е яд, защото точно за нея е много полезен.
Който иска да си даде на детето карантия, няма никакъв проблем да се дава. Няма такива препоръки от нито една педиатрична асоцияция срещу карантията или която и да е храна след навършване на 1 годинка.
м-и, Ивана се изрина, когато за първи път яде яйце, но след това вече не се е изривала и си и давам. Тя яде обикновено неща правени с яйца, а не директно омелет примерно (макар и онази вечер да яде от омлета ми), но по принцип не давам много яйца, не по някакви специални причини, ами забравям.