0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Аз да допълня - увеличаваш количеството докато заместиш едно хранене, съответно ако на детедо му харесва ако не, не го насилваш след няколко дни време пробваш пак.
Здравейте ние сега започнахме със захранването.Моята педиатърка препоръча захранването да започне с каша оризова.Аз взех първа бебешка на Хип.Заместих обедното с нея и така 10 дена.После започвам с картоф и така докато заместя обедното с пюре.И така 10 дена с картоф и док каза след това да започвам с всички зеленчукови без боб и леща.
Но имам едно питане като започна с другите зеленчукови колко време трябва да има от един вид до друг?

Благодаря Ви!Може ли още един въпрос?Пюрето преди кърмата ли се дава или един час след кърмене?И намаля ли се количеството на млякото ако давам шише?
Сигурно ще имам доста въпроси докато вляза в час,извинявам се предварително!

Огромно благодаря на доктор Стаменов!
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Захранване и хранене на нашите дългоочак&
« Отговор #403 -: Октомври 23, 2011, 14:51:44 pm »
На храненето което си избрала да заместваш (обедно примерно) предлагаш първо пюре и после продължаваш с мляко. Понеже аз хранех с АМ, Николета бързо, бързо си замести хранене - просто отказваше млякото и си дояждаше пюрето с удоволствие.
Нови неща въвеждай преди или по обяд, за да може да реагираш, ако случайно има нежелани реакции.
*
Хайде и аз да се запиша в темата.Тео захраних на 4навършени месеца и си хапва всичко ,засега.От месата само пуешкото не му хареса.Питанката ми е кога се въвежда черен  дроб?Аз и шунка не съм давала.И още даването на жълтък задължително ли е?
Аз давах като навърши 6 месеца,давах два пъти и толкоз.Но други мами се възмутиха защо не съм давала през ден .Та чудя се дали трябва да го давам  :ask:
Ние с оризовата каша имахме проблем,винаги я повръщаше

*
Аз не давам желтък, мисля до годинката поне. Яде си месни пюрета.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Доколкото съм чела е добре карантията да се отложи за по-дълго време, ама точно колко незнам  :oops: И досега не съм давала нищо от сорта. Иначе у дома често готвя Пилешки дробчета с ориз и гъби, Диляна е опитвала от ориза  :wink:
По-опитните да споделят ,моля  :)

А за шунката, по-добре давай на детето чисто месо, шунката не е подходяща за толкова малко дете, според мен, пълна е с какво ли не! Още повече, че е толкова солена!

Жълтък въведох на 10 месеца, 7 дни. В началото по 1/4, по-късно по 1/2, а малко след годинката започнах да давам по цял. В началото през ден, пасиран в зеленчуковото пюре. После по 2 пъти давах седмично, сега сме на детска кухня от 3 седмици, гледам слагат в супичките  :)
Задължително няма, има препоръчително, важно е какво харесва детето  :) Друг е въпроса, че жълтъкът е много полезен и е добре да присъства в менюто му!  :)
*
Аз знам субпродукти след 3 години. Все още не съм дала.
*
Въпрос:заради баткото,който е алергичен към яйца,не готвя нищо с тях,а тъй като Митко яде от нашето-съответно и той не приема.Все забравям да му сваря отделно :oops:.Проблем ли е ако не яде?

*
Стига ве, чак пък проблем :) Баткото като не яде, к'во му е :wink:
*
Знаеш ли Стефи,опасявам се че като го лишавам,ако се наложи някой път да дам,дали няма да се изрине и той?

*
Мисля, че не е логично да се изрине ако не е  алергичен просто няма да е опитвал и да познава вкуса.
*
Абе,и аз мисля,ама пусти страхове...

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Захранване и хранене на нашите дългоочак&
« Отговор #413 -: Октомври 28, 2011, 19:04:10 pm »
Ивана яде шунка почти всеки ден и много я обича. Качествената шунка е чисто месо, дори на кокал се продава. Аз купувам шунка ( не на кокал) от само една фирма, която е чисто месо ,а не някаква композиция от кой знае какво, така че си е чисто свинско. Освен това тази, която купувам, е с ниско съдържание на сол, така че и това не е проблем. Черен дорб съм и давала няколко пъти, но не го обича. Като не иска да го яде, не я карам. И аз не ядях черен дроб като дете, но ме е яд, защото точно за нея е много полезен.

Който иска да си даде на детето карантия, няма никакъв проблем да се дава. Няма такива препоръки от нито една педиатрична асоцияция срещу карантията или която и да е храна след навършване на 1 годинка.

м-и, Ивана се изрина, когато за първи път яде яйце, но след това вече не се е изривала и си и давам. Тя яде обикновено неща правени с яйца, а не директно омелет примерно (макар и онази вечер да яде от омлета ми), но по принцип не давам много яйца, не по някакви специални причини, ами забравям.

« Последна редакция: Октомври 28, 2011, 19:07:03 pm от Bobbie »

*
Ами благодаря за отговорите.Попитах защото на бурканчето ,което съм взела пише от 5 месец/черен дроб със зеленчуци/,но май ще почака още малко:)

*

fifonqk

• 175
  • вярвах и чудото стана
оффф това захранване,такава мьгла ми е че не може да бьде:))) Хайде и аз да попитам нещо по опитните мами,тьй като ние сме близнаци,изцяло на АМ кога долу -горе мога да започна захранването и има ли значение ,че синьт ми вьрви доста по добре на килограми от колкото дьщеря ми. Тя милата постоянно поврьща и вече на 4 месеца а още няма 5 кг. А мьжьт вече 6,5 кг. Трябва ли пьрво него да захраня,а нея да забавя,или заедно??? И това поврьщане има ли отношение сьс захранването??? мале много вьпроси станаха:)))
*
Моят син е с рефлукс препоръчаха ми да захраня по късно, аз и не смятам да го правя преди 5.5-6м килограмите му са като на твоя-6.500, но пък имам позната, чието бебе се роди в 7-ми м. сега направи 4м и тя го захранва. Така че каквото решиш. Аз ако бях с близнаци щях да захранвам заедно  :)
*
фифоняк , моите близнаци ги захраних на 5 м. и 11 дни , естествено заедно . момченцето имаше рефлукс и давахме фризовом , после като отшумя му давахме 50:50 фризо 2 и фризовом , за всеки случай .
*
Естествено, че заедно ще ги захраниш, иначе знаеш ли в какъв филм ще се вкараш...
Килограмите нямат нищо общо със захранването, а месеците. Аз захраних на 5м и 8 дни - родиха се на 36г.с. били са на 5м 7300; 7400кг
*
Вчера купихме киви, вече го има на пазара за моя радост  :D. Много го обичам, а и е много полезен плод.

Мога ли захраня вече Диляна с него? Знам, че е алерген, но кога може да се дава незнам  :oops:
И ако да, с какво количество да започна?