По колко каша и пюре ядете? Аз гледам да е пак не повече от 150мл общо. И на двете яденета яде и каша, и пюре и си допива 30-40мл мляко, което е останало като съм правила кашата.
Боби
Боби, то може да трябва наистина такова количество мляко на ден, но пък има дечица дето не изпиват повече от 120 мл. на ядене, на тази възраст.Вода 150 мл.+млякото, си става около 170 мл., което мисля, че си е ок.за сега.Даже някоя сутрин, като е по-гладен изпива и малко повече, но общо взето и аз гледам да давам по толкова.Каша яде /аз му правя толкова/160-170 мл., даже днес изяде 180 мл. и искаше още, но мисля, да не прекалявам, да не му разширя стомахчето, макар, че всички около мен ми казват, давай колкото иска детето.Млякото ни е три пъти на ден, но аз си броя и кашата за млечно хранене, защото е млечна.За пюрето, за сега и аз процедирам така.Давам от малките бурканчета и дохранвам с мляко.Някак не ми се иска да му замествам още и това хранене без мляко.Макар че имам приятелки с малки бебета, дето малко ми се присмиват, че имало нужда повече от пюрето, от колкото от млякото.Ти като направиш кашата, нивото и се вдига малко, но щом детенце си изпива и остатъка от млякото, значи си го иска, тя иначе ще се дърпа, вероятно, ако е наядена само от кашата.Някъде тук, преди време бях чела, че ядене, което съдържа млечен продукт си се брои за млечно, така че мисля, че си наваксваме млякото.случва се и да си правя сама пюрета и тогава добавям 1-2 лъжички от сухото мляко вътре, ако е станало по-рядко и тогава не дохранвам.