Здравейте,без доверие и вяра в лекарите ,трудно ще се получат нещата.Вътрешния мир и спокойствието на духа са в основата на успеха! Не знам до колко "правото ни на информираност" ,комбинирано с твърде повърхностните професионални познания на повечето от нас,не е по-скоро "лоша услуга" и като резултат се получава дискусия от този тип./не за първи път,мисля/.Combozzola даде един добър пример от нейната история и това може само да ни накара да се замислим върху важността на "човешкия фактор"!! Нали не сме забравили ,че сме в ръцете на хора!?! Като нас!? Между другото,преди месец се появи новина, че от БАН са разработили робот ,който има голяма вероятност да се използва в ЕТ при това с 99.99% точност,но всичко е процес на изпитване, което за нас ,тук,означава ,че едва ли ще се възползваме от възможностите му. До тогава ще вярваме в преценката и сигурните ръце на нашите доктори. Идваме от клиника,където всички трансфери са под УЗ контрол,но и там има успели и неуспели.За съжаление.
А защо не погледнете на ситуацията и от друг ъгъл!!!?? Толкова много двойки с репродуктивни проблеми има,всеки месец идват нови в клиниките,даже и тук се включват нови момичета,нали? Защо тогава ще е необходими на лекарите и клиниките тогава ,да не правят всичко по-силите си за да удовлетворят желанието на пациентите си и по-този начин да поемат следващи нови пациенти.Какво значение има,дали парите ще се получават от една двойка ,която прави трети пореден опит,примерно или от три нови ,от първи опит и положителни резултати??? Дори аз повече залагам на професионалната суета и завист на лекарите ни!!! Все пак всеки сезон се отчита % успеваемост!! А двойки като нас винаги ще има,за съжаление!!!