вчера ходихме пак и на двамата всички изследвания са ок.то спермограми хормони и решихме да се пробваме без инвитро.д-р каза че ми е намалял яйчниковия резерв.от каде разбра?с нормален цикъл,фоликоли,спермограма и при него май всичко е до парите.при щерев незнаеха какво да ни кажат защо не се получава бебе,по естествен път и веднага стимулации инвитро,вече намало смисъл за 4 инсеменация,а казват че 1 2 са почти неуспешни.вече незнам към кои да се насоча.успех на всички.
doreta01, аз малко късно се включвам.
Като теб, в началото смятах, че щом имам редовен цикъл, стандартните хормони са наред, спермограмата е наред - значи всичко е наред... И аз като теб се чудех за какво въобще ми говори доктора, при положение, че всичко изброено по-горе е в нормалните граници. Година и половина вече съм в клиниката и си промених мнението. Дори да предположим, че не ми е поставена правилна диагноза, все пак естествено забременяване не се получава
, а тръбите ми са проходими. В тази връзка, ти нищо не споменаваш - имаш ли ЦС?
Какво всъщност исках да ти кажа. Д-р Владимиров брои АФ на 2-3 ден, тук ще подчертая, че да се поставя под съмнение това не е сериозно. Разбира се говоря единствено на база личен опит, но заставам твърдо зад думите си. Ако твоят преглед е бил на 2-3 ден от МЦ, значи АФ са изброени.
Ще копирам едни стойности за бр. на АФ, които съм взела тук от сайта, но не помня от коя тема:
< от 4 крайно занижени и много лош или никакъв отговор при стимулация.
4-7 занижени и вероятност от занижен отговор при стимулация. Трябват високи дози ФСХ.
8-10 намален - трябват малко по-високи дози ФСХ при стимулация.
11-14 средно нормален.
15-30 нормален (много добър).
>30 ПКЯ
За мен поставянето на диагноза ИЯР или намален ЯР, се поставя въз основа проследяване бр. на АФ, стойностите на ФСХ, АМХ и Инхибин Б. Единствената ми забележка е, че не се прави на база само един цикъл.
Помисли и прецени, ако вътрешно чувстваш, че това не е клиниката, в която искаш да продължиш, няма смисъл да си губиш времето.
sne_do, харесва ми позитивното ти настроение. Продължавам да стискам палци!
petranka2002, обади се на доктора.