Cambozola,
Нека да се уважаваме взаимно, аз имам няколко опита при Владимиров, много добре знам за какво става въпрос. Прекрасно знам и какви са плюсовете и минусите, както при трансфер на трети ден, така и при трансфер на стадий бластоцист.
При трансфер на стадий бластоцист много по-точно можеш да си отговориш на въпроса за качеството на ембрионите, защото въпроса не е да "стигнем до трансфер", а да забременеем и родим здраво дете. За човек с твоя опит в репродуктивната медицина, предполагам, че е очеизвадно, че при наличие само на 3 Я и 2 ембриона има сериозни съмнения за ИЯР. Според мен е много по-важно да си отговори на въпроса какво е качеството на ембрионите и на какво може да разчита, за да начертае бъдещите си стъпки. За 3-ти ден ембрион, разделен само на 4 - как ти се струва, дали е добре?
НО в крайна сметка нито аз, нито ти сме доктори и този спор в момента е на двама лаици.
Знам, много добре, че конкретно при теб Владимиров беше допуснал грешка, но това не означава, че не е прекрасен специалист и че трябва да подлагаме всичките му преценки на съмнение.
Цеци, в крайна сметка, моето мнение е да го попиташ него защо смята, че е добре при теб трансфера да е на пети ден, сигурна съм, че ще ти обясни и ти сама ще прецениш. Защото, ние тук дори и по едно око да си извадиме с cambozzola, това едва ли ще ти реши проблема.
Аз съм от 4 години при него и винаги е имал аргументи за това, което прави и то сериозни.