0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Микоплазма - моля за мнението ви!
« -: Май 11, 2006, 09:14:27 am »
Моля най-вече и за мнението на Мели.

При микробиологията преди цветната ми снимка е направен и тест за микоплазма.
Прочетох за микоплазмата но не мога да разбера какво означава този резултат:

"Тест за микоплазма - с антибиограма:
Изолира се на 48-ия час с ниско микробно число < 10 000 единици в материала Ureaplasma urealyticum"

Опасно ли е това съдържание и дали много мъже и жени имат тези бактерии? Може ли да се излекува с един курс лечение?
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #1 -: Май 11, 2006, 13:57:31 pm »
Стефани, микоплазмата и уреаплазма са микроорганизми от едно семейство, преходни форми между вируси и едноклетъчни. Трудно е да се каже колко често се срещат като инфекция, защото протича безсимптомнно в огромния процент от случаите. Освен това за да се диагностицират са необходими специални среди, които не са много евтини и по тази причина не се намират във всяка лаборатория.

Тези микроорганизми предизвикват възпаление по хода на пикочополовата система и при двата пола - влагалище, матка, тръби, уретра, простата, тестиси, пикочен мехур. Освен това при мъжете намалява подвижността на сперматозоидите, а в по - тежки случаи води и до унищожаването им.

Хубавото е, че се лекува лесно, с 1 курс на лечение и с популярни и не скъпи лекарства.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
« Отговор #2 -: Май 11, 2006, 15:14:14 pm »
Благодаря Мели,
А аз исках да знам още и какво точно означава резултата, който ми е написан в изследването. Има референтни граници и каква е степента на моето заразяване. Дали има вероятност и да се предава по други пътища освен полови.
Дано слънчо огрее и моят дом ...