0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Стерилитет и личен хороскоп
« -: Май 06, 2010, 10:50:31 am »
Здравейте, аз съм жена, която, заедно с съпруга си,от години се бори с присъдата безплодие. Минали сме през операции, инсеминации,  неуспешно ин-витро-все неща,преживени от повечето   момичетата тук. Една моя позната,която се увлича от астрология, погледна наталната ми карта и заяви,че е много "интересна" като имало нещо,което не можела да ми каже. Спомена   ретроградния Сатурн в пети дом. Аз съм лаик в областта на астрологията,но с помощтта на нета, открих,че всъщност тази позиция лишава притежателите си от родителство, а ако все пак деца има, те ще са с увреждания или пък асоциални.Всичко това се дължало на кармична обремененост.Може да си представите как се сви сърето ми след тълкуванията на тази позиция!
Има ли  сред вас такива, които са правили хороскоп с цел обяснение на безплодието, или които като мен случайно са попадали на такива? И какво мислите въобще за връките между планетите и съдбата ни?
Поздрави и Весел Гергьовден:)!!!

*
Re: Стерилитет и личен хороскоп
« Отговор #1 -: Май 06, 2010, 11:00:15 am »
Къде си правила операциите и какви са? Какви изследвания сте правили и къде? Един неуспешен опит ин витро не е причина да се отчайваш и обезверяваш! Повечето от нас сме правили по няколко. Науката, която се занимава с лечението на безплодието се нарича медицина!
Можеш да разчиташ и споделяш с нас всичко. Ще успееш, не се предавай!
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #2 -: Май 06, 2010, 15:42:03 pm »
Ако позволиш на тялото и разума ти да повярват в тези предсказания и тълкувания, то тогава се въвличаш в оня непрестанен водовъртеж на фатализма и лека по леко това ще обсеби ежедневието ти и съсипе ония утрини пълни с надежда. Не позволявай на страховете ти да намерят утеха в нещо толкова абстрактно и глупаво тълкувание.

Заповядай на нашето събитие в Пловдив на 12 юни, водещи специалисти ще провеждат консултации по документи, може да откриеш разковничето! Кураж!
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=977&Itemid=31

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #3 -: Май 06, 2010, 20:56:09 pm »
Съгласна съм абсолютно с написаното от вас, но се съгласете,че това е най-слабото ни място и когато някой случайно, без да знае за проблема ни, заяви,че стерилитетът ни е бил предопределен, боли толкова силно,че разумът не е в състояние да въведе ред. Това изпитах първоначално: шок,болка,паника.Още повече ,че астрологията винаги ми е била интересна и съм й гласувала доверие. Но след като го споделих , се чувствам в пъти по-добре. Прави сте, не трябва да допускаме отчаяние! Иначе  ми предстои трета бопсия,последвана,надявам се, от ново инвитро,което, вярвам, ще е успешно:)!На 12 юни съм на сватба, иначе срещата нямаше да мине без мен:). Разговорите тук  ми  действат отрезвяващо! Благодаря.
« Последна редакция: Май 06, 2010, 20:58:36 pm от sara11111 »
*
« Отговор #4 -: Май 06, 2010, 23:33:58 pm »
Съгласна съм абсолютно с написаното от вас, но се съгласете,че това е най-слабото ни място и когато някой случайно, без да знае за проблема ни, заяви,че стерилитетът ни е бил предопределен, боли толкова силно,че разумът не е в състояние да въведе ред... Още повече ,че астрологията винаги ми е била интересна и съм й гласувала доверие...  Разговорите тук  ми  действат отрезвяващо! Благодаря.

Аз мисля, че астрологията е интересна от гледна точка на история на науката. Иначе е просто стройна система от небивалици, чрез която мошеници доят пари от хора, които предпочитат да повярват сляпо на небесни карти с врели-некипели, отколкото да си припомнят уроците по общообразователни предмети от училище.

Астрологията в Асирия, Месопотамия, Египет, древен Рим, а после и средните векове е поставила наченките на модерната наука, а именно събиране на факти чрез наблюдение.

Зародила се е от знанията на шепа хора, привилегировани откъм време и умения да наблюдават движението на небесните тела. Била е подхранвана от религии и митологии като тези на Гърция и Рим. После пък е била в разрез с християнството, и това я е правело мистична и популярна.

Само че оттам до ден днешен, когато инструментите и методите за наблюдение, а оттам и напредъка в природните науки (физика, химия, астрономия), има голяма разлика. И въпреки знанието и разбирането за материалния свят на модерния човек, астрологията си запазва атавистичната привлекателност на алтернативно обяснение какво и защо ни се случва.

Питам се, кое кара хората да си четат хороскопа и да следват препоръките му, но не и да послушат лекаря си да спрат цигарите и да се хранят здравословно? За какво ни служат последните 2-3 хиляди години цивилизация?
*
« Отговор #5 -: Май 06, 2010, 23:36:55 pm »
Питам се, кое кара хората да си четат хороскопа и да следват препоръките му, но не и да послушат лекаря си да спрат цигарите и да се хранят здравословно? За какво ни служат последните 2-3 хиляди години цивилизация?
Това мога ли да го цитирам - много е добро!!! osi_9
*
« Отговор #6 -: Май 06, 2010, 23:55:12 pm »
Това мога ли да го цитирам - много е добро!!! osi_9

Разбира се, но аз само си мърморя osi_13 Да живее науката! :D
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #7 -: Май 07, 2010, 00:06:01 am »
Цигуларче, напълно съм съгласна с написаното от теб. Много точен анализ!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
« Отговор #8 -: Май 07, 2010, 00:13:30 am »
Да може да надникнем в бъдещето, това е отколешно човешко желание. То ръководеше и мен, когато дадох  наталната  си карта на колежката. И това, което "видях" , докара излишен стрес на и без това изпилените ми нерви.Прочитайки астрологичната си "присъда", че никога няма  да имам деца или ако имам ще са с недъг, писах и на на  и-мейла на астроложка,имаща статия по темата, която  отговори,че е абсурдно да се каже нещо такова, особено на жена с репродуктивни проблеми.Можела съм да имам деца!Все пак  ми препоръча личен хороскоп, който е платен, и който щял да ми спести нерви,време и пари по неуспешни процедури.  Отговорих,че в момента съм на прага на ин-витро, а тя писа, че вижда бременност  след две   години, да не се отчайвам,в слчай на  провал!Уточи ,че това е само  прогноза на базата на  повърхностно разглеждане на хороскопа. Жената беше мила и отзивчива, но горчилката стои в устата ми, въпреки, всичките логични аргументи, с които се опитвам да я отмия. Ще си позволя и един съвет към тези, които като мен се опитват да потърсят надежда в астрологията или други окултни методи:сега не е момент за това, шокът от изводи като моя при по-чувствителните и суеверни от нас е голям. Нека си я дадем  с мисълта за  бебетата, които чакат да им дадем шанса да се родят, скоро, а не след две години:)!
*
« Отговор #9 -: Май 07, 2010, 00:23:00 am »
Ще си позволя и един съвет към тези, които като мен се опитват да потърсят надежда в астрологията или други окултни методи:сега не е момент за това, шокът от изводи като моя при по-чувствителните и суеверни от нас е голям. Нека си я дадем  с мисълта за  бебетата, които чакат да им дадем шанса да се родят, скоро, а не след две години:)!

По-хубаво не можеше да го кажеш. Пожелавам ти от сърце успешен опит!
« Отговор #10 -: Май 07, 2010, 00:30:11 am »
Ще си позволя и един съвет към тези, които като мен се опитват да потърсят надежда в астрологията или други окултни методи:сега не е момент за това, шокът от изводи като моя при по-чувствителните и суеверни от нас е голям. Нека си я дадем  с мисълта за  бебетата, които чакат да им дадем шанса да се родят, скоро, а не след две години:)!

По-хубаво не можеше да го кажеш. Пожелавам ти от сърце успешен опит!

Благодаря, мисля,че пожелания като твоето имат по-голяма сила от всички астрологични тълкувания! Успех и на теб:)!
« Отговор #11 -: Май 07, 2010, 00:30:29 am »
... Нека си я дадем  с мисълта за  бебетата, които чакат да им дадем шанса да се родят, скоро, а не след две години:)!

Е, това вече е една нормална здравомислеща жена, която не се поддава на врели-некипели на този или онзи шарлатанин. Романтиката в стил "Ода Мей Браун" /филма "Ghost"/ завладява, но нека тя да не е водеща при решаването на проблема "дете". Да се доверим на специалистите.
Успех от все сърце, Сара. Ти знаеш какво искаш и осъзнаваш как ще го получиш.
Вярвам, че ще успееш много, много по-скоро, отколкото си мислиш.
« Последна редакция: Май 07, 2010, 00:42:05 am от Tsveti75 »
*
« Отговор #12 -: Май 07, 2010, 00:34:20 am »
Sara, не се смущавай и от тази дето вижда бременност чак след две години, аз я "виждам" много по-рано, да знаеш! Слушай си лекаря, информирай се и вярвай в успеха си :) Ние сме с тебе :)