Абсурдната статия си стои, но има вече и опровержение, в което са блокирани коментарите. Само на мейла може да се коментира. А относно статията аз се чудех дали няма начин да се осъди тази женица. Та определението
'децата ин витро' (ситирано от изречение от статията: "
Нормалното раждане е много рисково за децата ин витро, затова е желателно те да се родят по оперативен път...
Майката трябва да е подготвена психически да приеме всички усложнения, свързани с раждането на дете ин витро " ) ми звучи, меко казано, като дискриминация. Какво значи този термин? Г-жо Манева, има метод на зачеване Ин витро, но децата, заченати по този начин, са си нормални, като другите и няма смисъл да им се слага етикет. Това е некоректно, още повече написано от човек смятащ себе си за доктор.
Пиша тук, защото зная, че следите публикациите в тази тема.
1. Та относно опровержението и упоменатият ви опит, имате го, но като
педиатър и неонатолог, а не специалист по стерилитет.
2. От приложения от вас цитат на статистика, става ясно, че децата, заченати чрез метода ин-витро по есто се раждат с цезарово сечение, но никъде не виждам да пише, че са с аномалии
3. Относно забременяването с две запушени тръби, което не може да бъде обяснено. Защо не се разходите до някоя болница по стерилитет и не направите своя статистика. Колко дойки са забременели чудотворно и колко с помощта на лекари по стерилитет? Мисля, че веднага ще ви стане ясно, че заченалите по естествен път са единици и това наистина е чудо, ще повторя ЧУДО. А чудесата не стават всеки ден.
4. Цитирам "
поводът за въпросната публикация беше едно проблемно бебе, заченато по метода ин витро, което пристигна същия ден в УМБАЛДБ.'. Вие по едно дете ли съдите? Аколко са нормално заченатите деца, които, за съжаление, също се раждат болнички? Тогава да кажем, че и естественото забременяване е рисковано. По вашата логика така излиза.