...В избора на яйцеклетката се крие дълбок смисъл. При въртенето си тя допуска онзи сперматозоид, който носи информацията, необходима за създаването на определен човек... При оплождането ин витро сперматозоидите и яйцеклетката са в стресова ситуация...
Ами разбира се,че са в стресова ситуация.Майката на яйцеклетката я е подготвяла,че тя ще е най-голямата ,най-умната и най-хубавата.И надъхана тя решава да се поогледа(в периода на стимулация) и вижда още доста големи къщички(фоликули) като нейните.И се пита"брех ма'аму ко стана ся?Уж щях да съм само аз ,пък още колко има покрай менеее..."Разочарована тя решава да следва естественният път на нещата и успява да се придвижи до книгата на родовата памет.Е да ама трябва да се нареди на опашка и да си чака реда.Най-накрая стига до нея,прочита всичко
включително и как да разиграва мъжете,но да не им се предава и в момента в който се е изтегнала удобно доволна от наученото и преговаряйки картата на пътя който трябва да изминесъс всичките му слабости се появява една тръба и я всмуква.След което най-безцеремонно й разрушава къщчиката и я слага в един студен прозрачен басейн.Оглежда се горката наоколо,ама няма ухажори ,няма с кого да флиртува,a пътя е един и същ-все в кръг се върти.
Сперматозоидите се подготвят здраво-учат се от батковците си-бягат скачат,плуват
,а по-умните дори и се учат да медитират.
И идва решаващият ден в който трябва да излезат навън.Е да,ама този ден е малко по-особен,щото техният носител няма да го направи по естествен път.Отива в стаичката ,пуска си видеото,почва да се наслаждава на гледката,ама войниците се излежават викат"ааа,за толкова посредственно лице няма що да си даваме зор".Айде пак се почва-отпускане,гледане с премрежен поглед и аха аха да стане ама сега пък идва другият проблем-не можем да завършим започнатото(щото малките много харесаха каката и се втурнаха всички вкупом напред.И няма мърдане -ни напред ни назад).Следва поредната благословия по адрес на майката на всички(жената,доктора,актрисата).Ръцете се тресат,чашките падат,целият му свят е крив,а тия
отвътре срешават да се прегрупират защото жената от телевизора им намигна подканящо
.
Както и да е прави пореден опит,който се оказва успешен.Нашите приятели се тупат в гърдите и викат "аз съм най-добрият ,виж ме колко съм готин и какви мускули имааам.Избери мене и няма да сгрешиш".И в следващият момент осъзнават че са сами,че няма дама пред която да се показват.Ах ако знаете какъв шок е това за тях....
След което настъпва масовото преброяване и отстраняване.И те си казваат-ааа явно ще има нещо специално тук
,я виж колко драстично намаля конкуренцията тук.И пак започват да се надуват и пъчат мускули(някои за последен път)и следва голямото разочарование-ДЪЛБОКО ЗАМРАЗЯВАНЕ с последващо размразяване.Естественно това го преживяват само отличните в медитацията.Протягат се оглеждат се и започват да се броят колко са останали.И пак започва поредният стрес-"мен,мен,вземи мен".
А яйцеклетката стои и се оглежда докато не види една голяма спринцовка която се насочва към нея.Няма целувки,няма галене няма ухажване.Директно й забиват иглата в нея.Тя стресната започва да се противи,но чува острият глас на лекаря:"Хайде без глезотии!Този партньор съм ти избрал ,ако си умна и искаш да живееш по-дълго ще го приемеш.Ако ли не само ще си удължиш мъките."И тя горката се чуди какво да прави
-голям стрес е това за нея да знаете-дали да продължи да носи на гърба си "натресеният й партньор" и да създаде нов живот или да завърши самостоятелно и егоистично скучният си живот.
Та с пожелание да имаме повече умни и отговорни яйцеклетки приключвам с моите щури размишления.