0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Къде има Пентаксим в София
« Отговор #40 -: Юни 10, 2010, 15:31:25 pm »
И моята педиатърка ми я предложи още преди година вместо превенар. Тук явно се поставя. И каква ваксина да поставя на дете навършило 24 месеца?
« Последна редакция: Юни 10, 2010, 15:33:54 pm от Tutto_bene »
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #41 -: Юни 10, 2010, 15:34:21 pm »
И грешно се поставя  - ефект до 2-2.5 годинки >> НУЛЕВ
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #42 -: Юни 11, 2010, 09:55:55 am »
Да споделя нещо интересно за Синфлорикс.
Другият месец трябва да поставя последната доза Пентаксим и исках да я комбинирам със Синфлорикса, който вече ми се полага по здравна каса. Личната категорично ми отказа да ги сложи двете наведнъж. Каза, че Превенар и Пентаксим слага заедно, но Синфлорикса и е дал много странични ефекти, и вече не ги слага.
Предложи да ми я сложи 30 дни след Пентаксим.
Аз реших да си купя Превенар.
Интересното е, че това е втори лекар, който изказва отрицателно мнение за тази ваксина.
« Отговор #43 -: Юни 13, 2010, 00:33:52 am »
Аз така и не разбрах защо не приеха превенар, а направо синфлорикс. Навсякъде се поставя превенар и с тази ваксина няма опит. На нас ни поставиха само синфлорикс, а пентаксим не. Трябва да питам педиатърката дали е имала проблеми до сега като е поставяла и двете заедно. Аз звънях в министерството да питам за пентаксим и ми казаха да не купувам и, че към края на месеца ще има нова доставка пентаксим.
« Отговор #44 -: Юни 13, 2010, 07:48:45 am »
Да споделя нещо интересно за Синфлорикс.
Другият месец трябва да поставя последната доза Пентаксим и исках да я комбинирам със Синфлорикса, който вече ми се полага по здравна каса. Личната категорично ми отказа да ги сложи двете наведнъж. Каза, че Превенар и Пентаксим слага заедно, но Синфлорикса и е дал много странични ефекти, и вече не ги слага.
Предложи да ми я сложи 30 дни след Пентаксим.
Аз реших да си купя Превенар.
Интересното е, че това е втори лекар, който изказва отрицателно мнение за тази ваксина.

Добро утро!! Миналия месец бихме на бебка втория Пентаксим заедно с първия синфлорикс. Нямаше никакви странични ефекти , даже и температура не е вдигала, дори не беше кисела. Следващата седмица ще бием третия пентаксим и втория синфлорикс. А при първия пентаксим вдигна малко температура 37,4