0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Къде има Пентаксим в София
« Отговор #20 -: Юни 08, 2010, 15:37:31 pm »
Вчера бях при педиатърката и тя ми каза, че нямали пентаксим. Аз ходя в 3-та градска в София. Знаете ли дали има ваксина? Нали уж имало вече? Не мога да разбера вече защо лъжат така!!! Пак ли ще трябва да ходя да я търся да я купувам?
*
« Отговор #21 -: Юни 08, 2010, 15:44:10 pm »
Туто: според това което прочетох в съседната тема каква ваксина да избера, ваксина има само за децата родени през 2010г и за реваксинация на деца родени 2009г.
Аз си я купих без да знам за по горното и добре че го направих. Ние сме 2008 набор и май нищо не ни се полага както и очаквах.

« Отговор #22 -: Юни 08, 2010, 15:50:34 pm »
Аз имам 2 деца вече. Едното го родих през 2008 и преди 2 дни стана на 2 години, а другото го родих на 7 април преди 2 месеца. Би трябвало за второто ваксината да е безплатна, но педиатърката ми каза, че няма ваксини при тях.
*
« Отговор #23 -: Юни 08, 2010, 15:55:20 pm »
Е нямам думи просто... Полага ви се на 100%, до колкото разбрах всяко тримесечие JP-то / педиатър заявява и получава необходимите ваксини. Поне да ти каже кога ще има и дали е възможно да я отложите с месец два.  8O

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #24 -: Юни 08, 2010, 23:01:24 pm »
Пентаксима вече е безплатен за всички деца независимо кога са родени. Друг е въпросът, че отново ще липсва:)
Втората ваксина имахме късмет да я сложим безплатно но 3 дни след това си купих 3 бр. за третата имунизация, която ни предстои защото дистрибуторката за Варна ми каза, че най-рано ще я има отново при личните ни лекари в началото на август. Юли се очаква новата доставка за БГ. Еми...няма как да чакам  2 месеца, колкото и ненормална да е цялата история.
А педиатрите не лъжат (защо им е да го правят?). На нашата педиатърка и доставиха 30 бр. при положение, че има 3 пъти повече деца за ваксинация. И тя се чудеше как да предложи на родителите да купят нещо, което им се полага безплатно и. което не е никак ефтино.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #25 -: Юни 09, 2010, 09:42:35 am »
Аз пък от нащо Джи-пи разбрах че Пентаксима се полага на деца родени след 2008. 8)

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #26 -: Юни 09, 2010, 13:55:01 pm »
Ако е така излиза, че за едни има, а за други не. Можем да си търсим правата по друг начин.
*
« Отговор #27 -: Юни 09, 2010, 14:00:42 pm »

Днес ходихме при нашата педиатърка. Направихме реваксинацията с Пентаксим. Ваксината беше налична при  тях. Не ми се е налагало да купувам. Константин е роден 2008 и му се полага. За Превенара-а обаче май не стоят така нещата, май нея трябва да си купуваме.

*

evro

• 5167
« Отговор #28 -: Юни 09, 2010, 14:04:00 pm »
Да, и ние го сложихме по Каса миналия месец, но вчера Джи-пито е казала на съседчето че всъщност Касата не поемала за децата от 2008. Както не ни се и полага Симфлорикса, ще си го купуваме (или Превенар или Пневмо 21). В този ред на мисли, тя препоръчва Пневмо 21? Вашето мнение?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #29 -: Юни 09, 2010, 14:31:14 pm »
Евро, поема се от касата пентаксима и за твоето дете. Нали Недда е писала, че и нейното е родено през 2008. Пневмо 23 Бърди не го препоръчва. Превенара според него е по-добре. Пневмо 23 е по-евтино.
http://archives.bg-mamma.com/archive/index.php?topic=377723
това е линк към дискусия по въпроса. Превенар е по-добрия избор. И моята педиатърка ми предлага същото, но аз съм решила-превенар.
*
« Отговор #30 -: Юни 09, 2010, 14:43:24 pm »
Моята информация по въпроса е, че Пентаксима е безплатен само за деца родени през 2010г. (даже не знам дали е за тезпрез първите три месеца на 2010г. - имаше спор). Безплатна е реимунизацията с Пентаксим за всички на които не е направена, която се прави май след навършване на 18 месеца.
*

evro

• 5167
« Отговор #31 -: Юни 09, 2010, 14:51:16 pm »
Евро, поема се от касата пентаксима и за твоето дете. Нали Недда е писала, че и нейното е родено през 2008. Пневмо 23 Бърди не го препоръчва. Превенара според него е по-добре. Пневмо 23 е по-евтино.
това е линк към дискусия по въпроса. Превенар е по-добрия избор. И моята педиатърка ми предлага същото, но аз съм решила-превенар.
Не съм решила, аз мисля да сложа 1 след 24 месец. Не цената е водеща при избора ми, ще го мисля.
А за Пентаксима - това е казала жената вчера. Не знам къде е истината, а и честно не ме касае, дори и да бяха ми поискали пари - щях да дам. Просто казвам че Касата са и казали на нашата педка че се слага на деца от 2009 насам.

Те осмислят живота ни!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #32 -: Юни 09, 2010, 23:45:16 pm »
Не съм решила, аз мисля да сложа 1 след 24 месец. Не цената е водеща при избора ми, ще го мисля.
А за Пентаксима - това е казала жената вчера. Не знам къде е истината, а и честно не ме касае, дори и да бяха ми поискали пари - щях да дам. Просто казвам че Касата са и казали на нашата педка че се слага на деца от 2009 насам.
НЕ след 24м възраст! Лош избор е това... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #33 -: Юни 10, 2010, 08:24:17 am »
Цитат
Докторе, кое е лош избор след 24 м, че се породи спор по случая  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #34 -: Юни 10, 2010, 08:30:03 am »

Днес ходихме при нашата педиатърка. Направихме реваксинацията с Пентаксим. Ваксината беше налична при  тях. Не ми се е налагало да купувам. Константин е роден 2008 и му се полага. За Превенара-а обаче май не стоят така нещата, май нея трябва да си купуваме.

Превенар така или иначе не се полага по каса, а Синфлорикс
Има разпореждане, ако има майки на които се полага Синфлорикс /на деца родени след 1.01 тази година/ но са почнали ваксинациите с Превенар също да не им се предоставя Синфлорикс, тъй като не могат да се комбинират за ваксинация. Пневмококова ваксина по ЗК се полага само на деца, неваксинирани с различна от приетата от ХЕИ и родени след 01.01.2010
И ние реваксинирахме Преславка с ваксина от ХЕИ, незакупена този път от нас. Родена е началото на 2009
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #35 -: Юни 10, 2010, 09:02:56 am »
Моята информация по въпроса е, че Пентаксима е безплатен само за деца родени през 2010г. (даже не знам дали е за тезпрез първите три месеца на 2010г. - имаше спор). Безплатна е реимунизацията с Пентаксим за всички на които не е направена, която се прави май след навършване на 18 месеца.
Miriam, нашите деца са родени 2009 и пентаксима ни се полага безплатно, но във Варна вече липсва при голяма част от педиатрите. Това за децата родени след април 2010 отпадна и го разрешиха за всички.
Може би трябваше да уточня че става въпрос за Варна. Възможно е за София да има по-голямо количество и все още да го има при всички лични лекари и дано е така:).
*

evro

• 5167
« Отговор #36 -: Юни 10, 2010, 09:18:07 am »
Док, кажи защо, моля те. :D

Те осмислят живота ни!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #37 -: Юни 10, 2010, 10:02:23 am »
Защото:

*тежките и важни инфекции са до две-три годинки
* колкото по-голямо детето-толкова възможностите на собственият му имунитет в конкретния случай са по-големи
* ако се създаде хроничен отит, или проблеми ДО 2г възраст от тях, какъв е смисъла от Превенар на 2г възраст.

Основната схема Превенар е 2,4,6, 12-15м възраст!
« Последна редакция: Юни 10, 2010, 10:04:11 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #38 -: Юни 10, 2010, 15:18:53 pm »
Бърди, а това означава ли, че в случая когато детето е навършило 24 месеца по-подходяща ваксина е пневмо 23, защото тя се поставя до 5 г.? Съвсем се обърках вече.. Бърди не препоръчва никъде пневмо 23.
« Последна редакция: Юни 10, 2010, 15:30:20 pm от Tutto_bene »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #39 -: Юни 10, 2010, 15:27:56 pm »
Не.
Пневмо 23 НЕ е рутинна детска ваксина.
Sir Alec Guinness