0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Къде има Пентаксим в София
« -: Май 05, 2010, 14:01:05 pm »
здравейте!!!
Някой знае ли от къде в София мога да си намеря Пентаксим. Трябва ми за втората ваксина на 10.05.
Re: Къде има Пентаксим в София
« Отговор #1 -: Май 05, 2010, 16:12:05 pm »
Звънни във фирма Либра, сега те са дистрибутори и ги питай с кои аптеки работят.
Или отиди в някоя аптека и ги помоли те да се обадят до либра и така ще разбереш дали ще намериш Пентаксим.
Иначе най-късно до края на м.Май трябва да има вече и при личните лекари, но всичко е божа работа.
Най-добре провери чрез Либра. Пиши какъв е резултата.
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #2 -: Май 05, 2010, 16:27:36 pm »
Записвам се да следя, защото и ние вече закъсняваме с реимунизацията, кой ще ги чака до края на май. Има деца отложени с по два три месеца. Направо не ми го побира главата. Като няма пари в държавата, защо приеха промените, да се чуди човек. Поне щяхме да можем да си я купуваме от аптеките, а сега всички се скатават, защото като се появи при джи-пи-тата никой няма да я купува вече :(  :x
« Отговор #3 -: Май 05, 2010, 18:03:36 pm »
Julia_m, за скатаването не си много права. :balk_163:
Още в края на Март, ваксината беше изтеглена от склада на дистрибутора от самата фирма производител,защото се чакаше промяната.
Но после стана рокадата на министрите и целия Април нямаше здравен министър, който да разпише заповед за новия конкурс.
Защото както се сещаш всичко става с назначаването на обществена поръчка и конкурс коя фирма ще го внесе и предложи на по-ниска цена на министерството, по която цена то съответно да я закупи и предостави на личните лекари.
Ето това създаде хаоса. Сега новият дистрибутор е Либра, а преди това беше Търговска Лига.
Първо трябва да се поръчат количествата за държавна поръчка, а после да се види какво количиство ще остане за свободния пазар, защото вече тук си права, тогава няма кой да я купи в аптеката, след като ще е безплатна при джи-пи-та-та.
Нали така?
*
« Отговор #4 -: Май 05, 2010, 18:04:17 pm »
Внос ще има след 15 май :x Това е отговорът от Либра.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #5 -: Май 05, 2010, 19:54:19 pm »
е направо нямям думи, и най-вероятно много други са като мен. Как ми се иска някой да осъди държавата. Не може да е такова отношението към здравето на децата ни. Това никъде го няма!!!!
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #6 -: Май 05, 2010, 21:00:40 pm »
И ние сме така:(. Отлагаме втората имунизация вече втора седмица и тук във Варна в аптеките ми казват, че ще я има около средата на май. Дано.
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #7 -: Май 05, 2010, 22:09:15 pm »
Ние вече захванахме втори месец.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
« Отговор #8 -: Май 05, 2010, 22:58:51 pm »
Нашата педиатърка каза 13 ти май.
*
« Отговор #9 -: Май 05, 2010, 23:42:06 pm »
Ами аз нали се сдобих с една от 2000 бройки внесени през април  :oops:.
Даже на 28.04 я слагахме.
И последно аптекарката от която я купи брат ми казала, че сме извадили късмет.
Та пак по нейна информация средата на май се чака новия внос. Наистина съжалявам, че не мога да помогна на никого. Дава ли са по 1 или 2 бр на аптека.

Надявам се, че има Превенар или Синфлорикс, че мисля това да слагам началото на юни. Още не мога да реша коя от двете да сложа.

*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #10 -: Май 06, 2010, 08:48:19 am »
Незнам от коя фирма но тук в Ямбол пуснаха известно количество преди 10дни и успях със записване и предварително плащане в аптеката да си взема.Така че търсете ако трбява и по други градове но имаше нашата имунизация беше вчера на 5май и ги поставихме навреме.
*

Crystal

« Отговор #11 -: Май 06, 2010, 14:46:33 pm »
В края на април купихме Пентаксим от аптеката до болница Шейново. И в други аптеки се е намирала, най-вече в такива към поликлиниките. Може пък да е останала някоя бройка.
« Отговор #12 -: Май 12, 2010, 16:12:05 pm »
Здравейте,
аз пък се сдобих с повече Пентаксим. Купих си и трите дози, но за съжаление се разболяхме - изкарахме тежък бронхит и бяхме в болница. Като резултат ни отмениха засега имунизациите, а след 2-3 месеца предполагам ще я има при педиатърът вече. Така че ако все още някой търси прословутата ваксина може да пишете на лични.
« Отговор #13 -: Май 12, 2010, 19:14:06 pm »
От вчера ваксината я има и се раздава на всички ОПЛ, които са я заявили.
*

evro

• 5167
« Отговор #14 -: Май 12, 2010, 23:03:31 pm »
От вчера ваксината я има и се раздава на всички ОПЛ, които са я заявили.
Утре бегом при ОПЛ. :lol:

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
« Отговор #15 -: Май 13, 2010, 08:53:43 am »
Преди малко в сутрешния блок министър Борисова каза, че ваксината вече е внесена и е по аптеките :)
*

evro

• 5167
« Отговор #16 -: Май 13, 2010, 09:03:28 am »
Аз даже разбрах че е при джипитата, в 28 града.

Те осмислят живота ни!

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #17 -: Май 15, 2010, 07:40:28 am »
Вчера ми се обади педиатърката да отидем, ваксината наистина е доставена.
« Отговор #18 -: Май 15, 2010, 09:29:37 am »
Вчера и ние ходихме при педиатъра да се ваксинираме. Втора пентаксим и първа Синфлорикс (приемам отзиви за нея). А вярно ли е че ваксините при педиатрите са само за деца родени след 1ви февруари?
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #19 -: Май 15, 2010, 11:01:44 am »
А вярно ли е че ваксините при педиатрите са само за деца родени след 1ви февруари?
Доколкото разбрах ваксините при педиатрите са за всички деца, независимо кога са родени, коя поред ваксина е и т.н.
Поне нашата педиатърка каза да отидем за ваксината, но не ми каза да я купувам, а на Виктория това е последният Пентаксим /четвърти/.