Криска, няма как да са се спукали фуликулчетата - нали са ти били блокираща инжекция (овулация не може да има)... По време на стимулация може да понаболи тук-таме, не се притеснявай! Стискам палци за лека процедура до края, качествени яйцеклетки и положителен тест!
Чандра блокиращата инжекция беше отдавна! Можеш да погледнеш в графиката кога е бил последния Золадекс.
Абсолютно нищо не усещам днес вече в яйчника
Криска, нашият лекар ни обясни, че действието на
Золадекса по неофициални данни трае 2 месеца. В клиниката, в която съм, това е най-често изписвания медикамент за регулиране на хипофизата при ин витро - без значение, дали е налична ендометриоза или не... И стимулацията започва късно. Например, на мене ми поставиха
Золадекса на
23.04.10, цикъла ми дойде на
11.05.10, а стимулацията ще започне на
22.05.10 (един месец след поставяне на
Золадекса)... Аз не разбирам много от тези неща
, но се надявам, че всичко ще протече както трябва!
Много повече се страхувам от хиперстимулация и затова на твое място щях да се радвам, че не ме боли яйчника...
Ако много се притесняваш, няма ли на кого да се обадиш и да питаш - хотлайн или мобилен телефон?
Иначе ето какво пише в библиотеката на Зачатие за
дълъг протокол:
"Начинът на процедиране тук е различен. Някои клиники само изчакват кървенето и след това започват със стимулацията на яйчниците на 3ти ден от цикъла. Други изчакват точно определен период от време (често 14 дни) и първо контролират дали подтискането е подействало достатъчно (изследване на LH, FSH и естрадиол). Ако хормоните са достатъчно овладени, се започва стимулация с гонадотропини."
Нещата могат да се погледнат и така - На тебе
Золадекса ти е поставен на 20.04., а си започнала стимулацията на 05.05. - 14 дни след блокажа...
Фаталче, добре дошла тадява!
Много се радвам, че започвате отново и стискам палци да няма никакви усложнения и това най-накрая да е Вашият опит!
За спрейовете аз не знам нищо, но предполагам, че все пак са ги направили за хора, които не са тренирали преди това, не са задължително висшисти
и които евентуално за първи път ще ги ползват...Според мене ако го правиш както пише в листовката, няма защо да се притесняваш от усещанията... Стискам палци!
Пожелавам от сърце на момичетата тук лека стимулация, на някои вече - приятно и безстресово очакване на резултата
и на всиииичкиии