0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Скъпи приятели,
Сдружение "Зачатие" отново организира благотворителна инициатива по случай Деня на репродуктивното здраве. Тя ще е в помощ на жените с изчерпан или силно редуциран яйчников резерв или на двойки, които по медицински причини имат шанс да успеят само с процедура с донорска яйцеклетка.
За всички тях не се предвижда финасиране на ин витро процедури от Център "Фонд асистирана репродукция" към Министерство на здравеопазването. Затова Сдружение Зачатие помага именно на тези двойки.

Всеки от нас може да помогне да се роди дете.
Всяко дарение има значение!
Ако желаете да подпомогнете благотворителната инициатива "И аз ще съм прекрасна майка", можете да го направите по банков път на сметката на сдружението до 10 юни 2010 г.:

Сдружение Зачатие
Банкова сметка: ПИБ - клон Витоша
IBAN - BG10FINV915010BGN0JDTK
BIC - FINVBGSF
основание: Дарение - И аз ще съм прекрасна майка

Конкурс за творба и лична история "И аз ще съм прекрасна майка"

Двойките, които ще получат финансиране в нашата тазгодишна инициатива, по традиция трябва да участват в конкурс за творба, изразяваща техните мечти, желания и надежди.

Регламент за участието в конкурса

Могат да участват всички двойки, които отговарят на следните условия:

- партньорката е с доказан редуциран или изчерпан яйчников резерв или се нуждае от процедура с донорска яйцеклетка и не може да се възползва от финансиране от Център "Фонд асистирана репродукция", независимо дали са членове на "Сдружение Зачатие", дали живеят в България или зад граница;

- са регистрирани във форума на сайта на Зачатие с дата, не по-късна от 03.05.2010 г.

- не са печелили досега финансиране от нито една от инициативите на сдружение "Зачатие" в т.ч "Сърце под моето сърце", "Коледно желание", "И аз ще съм прекрасна майка";

- изпратят есе, стих, разказ или лична история, която изразява техните мисли и емоции, попълнен формуляр за участие в конкурса и документи, удостоверяващи изчерпан или редуциран яйчников резерв или необходимост от процедура с донорска яйцеклетка на e-mail: konkurs.zachatie@gmail.com  до 6 юни 2010 г.

---------------------------------------------------------------------
Формуляр за участие:

1. Име, фамилия, никнейм ...............  
2. Телефонен номер ...............
3. Адрес  ................
4. E-mail адрес .............
5. Правим опити за забременяване от ............ г.
6. Нямам деца от настоящия или от друг партньор - да/не: .................
7. Декларирам, че имам нужда от финансова помощ, за да продължа лечението си и ще я използвам по предназначение........
---------------------------------------------------------------------

(Творбите ще бъдат публикувани в тази тема само с никнейма или инициалите ви, за да се гарантира анонимност)

Очакваме вашите формуляри и творби до 06 юни 2010 г.!

Двойките, които спечелят, ще получат ваучъри за подпомагане на тяхното лечение. Жребият ще бъде проведен между всички участници по време на официалното откриване на Деня на репродуктивното здраве на 12 юни 2010 в Пловдив - Новотел Пловдив. Тези, които присъстват на събитието, ще могат да получат ваучърите си веднага.

Сдружение "Зачатие" работи изцяло в помощ на пациентите. Всички приходи от дарения, реклама и благотворителни кампании се използват за подпомагане на нуждаещи се семейства и за организиране на информационни събития като Деня на репродуктивното здраве. За последните две години успяхме да помогнем финансово на над 25 двойки. Част от тях вече гушкат своите деца, родени с помощта на тези кампании и това ни кара да се чувстваме много щастливи и ни дава сили и увереност да продължим да помагаме.

Пожелаваме Ви успех и дано скоро се сбъдне мечтата на всички да бъдат най-прекрасните майки!

« Последна редакция: Май 03, 2010, 23:34:28 pm от Сдружение Зачатие »
*
УЧАСТНИК 01
милото 81
10.05.2010

Моята лична история

Бях толкова млада  когато ми казаха ,че никога няма да забременея , че никога няма да усетя как расте един живот в мен.Толкова много ме болеше болката беше неописуема .И въпреки мненията на докторите аз не се предадох борих се до край със всякакви средства докато накрая се изясни , че единствения ми шанс да имам дете е с ин витро с донорска яйцеклетка. Проблема при мен е много високо FSH и LH стойностите ми са FSH 116.35-/1.00-12.00/ LH 45.18/2.00-15.00/ това е изчерпан яийчников резерв, никакъв цикъл ,никаква овулация и нито един положителен тест.Нямам никакъв шанс да имам бебе с моя яйцеклетка.Като всяка жена си мечтаех за семейство и деца,представях си се като добра и грижовна майка.Омъжих се за прекрасен човек намерих в него любов , щастие и бъдеще да осъществя мечтата си. Щастлива съм много с него ,но ни липсва детето. Аз съм на 28г. а той на 33г.всички около нас са семейни с малки деца познати и непознати минават по тоя път ,а мен ме тъпче мисълта ,че само аз немога да го измина , че не мога да даря мъжът ми с така желаната рожба. До сега не съм правила ин витро поради липсата на  финансови възможности , след 5 години борба с стерилитета бях решила че няма повече шанс за мен да си родя детенце но видях за конкурса които провеждате. Благодаря ви, че ви има и  помагате на двойки като нас .
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
А защо не се публикуват есетата и на останалите участници?

*
УЧАСТНИК 02
dess_dess
27 май 2010

И АЗ ЩЕ СЪМ ПРЕКРАСНА МАЙКА

Винаги съм мечтала и мислела за мига, когато ще мога да гушна своя рожба. За жалост това се оказае една трудно достижима мечта, след няколко неуспешни години на опити за естествено забременяване се премина към помощта на инвитро стимулациите, които обаче не доведоха до така желаният резултат за мен и моето момче , а именно, собствена рожба, а само до узнаване на една тежка истина, толкова тежка, че днес като се сетя за думите на доктора, при когото бях с надеждата да започнем отново опитите, отново се насълзяват очите ми .... не мога да забравÑ
  неговите думи: няма да можете да имате собствени деца!
Шанс, единствено с донорска яйцеклетка или осиновяване ...
Думите бяха силни! Заболя ме много  ... и още ме боли, в очите ми не останаха сълзи, изплакахме ги ... в сърцето ми се отвори една празнина, която само детски плач може да запълни. Не искам да живея, ако няма да мога да бъда мама, за мен това ще е просто едно съществуване, един празен живот, празен, като домът в който се прибираме вечер и пусто е в мен, безразлично ми е, безразличен ми е живота, не мога да се радвам нито на големите радости нито на мига, нито на малките неща ... спрях да се усмихвам, станах по-затворена, по-мълчалива и по-ранима ... тъжно м
 и е, гадно ми е, питам се защо, защо аз, защо на мен, защо от всички точно мен избра господи да дариш с такава мъка ... но в един миг в един ден осъзнах, че аз всъщност не съм единствената благословена ... че има и други ... страдащи, плачещи, тъжащи момичета и момчета ...открих зачатие, открих всички вас и продължавам да откривам и да вярвам защото аз, Вярвам и вяра имам и знам, че и аз, ще съм мама, дори не само на един, а на цели двама, а защо не и трима.
Това е моята мечта, и ще направя всичко, което зависи или не зависи от мен, за да я сбъдна ... Дано бог е милостив, дано е с мен, дано е с нас ...дано ни помогне да сбъднем мечтата си за дете ...по един или друг начин, защото тя е обща ...  тя е мечта за дете, мечта на двама, моята мечта .... Вярвам!
*
УЧАСТНИК 03
swetlina
02 юни 2010

Моята  изповед !

Винаги съм била дискретна по отношение на себе си. Но предаването по БТВ - История с продължение за  тъмнокосата  чаровна дама  сериозно ме разтърси. Това се случи  след проваления ми опит. ... От друга страна допуснах и грешки, от които всеки с подобна съдба може да се поучи.
  Започвах работа в смутно време.Закриваха се предприятия, създаваха се нови фирми които бяха нестабилни. Ние младите специалисти  търсехме дълго своето място . Това се отразяваше на  самочувствието, на житейските ни планове. Бях неспокойна. Когато намерих стабилна работа, на която съм и до днес вече бях прехвърлила 30-те. Случаен профилактичен преглед при гинеколог. Думите му ме стреснаха: какво чакаш - след 30 децата стават  по-трудно ! Тогава нямаше видеозон , днес  всеки кабинет е обзаведен с  ехограф. Позакъснях с намирането на партньор. В началото той не искаше дете, гледаше болен роднина.. След загубата на  роднината искаше да си отживее. Зарязах го, въпреки чувствата. Минавах 35 г.  Насочих се за изкуствено осеменяване в частна клиника . В последния момент се уплаших, нямах им доверие. Бизнесът с ин витро прохождаше. Ориентирах се към АГ. Там известна доцентка ми отказа - та вие не сте омъжена. Отвърнах й че да отгледаш сама дете се иска повече смелост, но тя се изсмя. И това ми било жена, и то лекар! Само след 5 години статистиката отчиташе че всяко четвърто дете е извънбрачно. Тогава го преживях тежко, но вече съм имунизирана срешу нетактични думи . Словото лекува, но не всеки лекар го прави.
     Подадох  молба за осиновяване. Дадоха ми да разбера че семейните са с предимство. Натъжих се . Чула бях че се чака около 2 г., тъкмо да подготвя близките си. След 3 месеца ми предложиха  дете от ромски произход . Отказах, да ме прости Господ не съм съвършена. Може да ме упрекнете, но съм искрена с вас, не скривам нищо. Реших да изчакам.
   Наближавах 40-те. Соло,без мъж , без дете. Как да не изпаднеш в паника! Обществото незаслужено подценява 40 годишните жени. Животът е от мъжки род и за нас той се  явява  като  мъжко  присъствие.   И тогава на бял кон моя бивш партньор ме потърси, вече узрял за баща . Не бързаше, искаше да навакса пропуснатото. Но аз бързах. Тестове за овулация, мерене на температури, графики. Сълзи при поредната менструация. Моето напрежение се предаде и на него. Попита ме - ти мен ли искаш или детето ? Свари ме неподготвена. Паднах в капан, който сама изградих. Не го правете поне вие ! 
   След 2 години отидох на лекар. Успокои ме -  няма причини, освободи си психиката. За съжаление не потърсих друго по-квалифицирано мнение. На петата година реших да отида в специализирана клиника. Само да мине лятото. Ударих спирачка на тестове, графики, температури. Започнах да се радвам на всеки миг, да греба с пълни шепи от живота. За първи път заживях в мир със себе си. В края на септември се почувствах особена, одухотворена . Направих си тест, 2 черти ! Не повярвах. Втория бе кръвен , и той положителен!. Безумна радост! Само за 5 седмици. Поне я изпитах, защото може да не ми се случи пак! Оше пазя тестовете. След кошмара направих хормонални изследвания и сама директно се насочих към репродуктивна клиника. Лекарката ми препоръча ин витро , предвид възрастта ми с донорска яйцеклетка. Това бе за мене мираж, а за донорска яйцеклетка не бях чувала . Няколко месеца терзание. Но времето неумолимо напредва.
     Регистрирах се във форумите, помогнаха ми много. Информация, кураж, подкрепа. Потърсих  си чрез тях донорка. В началото никой не откликваше, поотчаях се. Но млада майка ме свърза с нейна позната .Започнаха изследвания, нови за мен. Наложи се дилатация. Излязох от упойката, до мен лежаха в стаята две момичета Те бяха за аборт по желание. На вълнолома дадох воля на сълзите си.Аз отчаяно се боря за дете, а те правят аборт.Знам че вие ме разбирате.Първия ми опит завърши с фиаско.Чела бях че рядко успяват от раз. Подложени сме на психически и физически стрес от изследвания, чийто резултат крие неизвестни. Страх как ще преживеем неуспеха. . Когато си над 40 мечтите не са така достижими....... Намерих топла подкрепа и кураж да продължа.
    Не направих голяма кариера. Освен обстоятелствата, съзнанието ми бе подтиснато  от нереализирано майчинство. Сега това отчитам за грешка. По-високата позиция дава увереност, контакти, пари, които на нас са особено нужни. Дава и удовлетворение. Така че работете върху себе. Борете се с депресията които ни обзема и движете и другите си житейски  задачи  паралелно.
     Не отлагайте дълго майчинството. Парите никога не стигат .Дори и при добра професия, потребностите нарастват.При проблеми търсете веднага специализираните  клиники.
   Не позволявайте желанието за дете да скапва .връзката ви. Жените са по-гъвкави. Компенсирайте с други съвместни преживявяния  които да ви  доставят радост.
     Ние с подобна съдба преминаваме през  период на черна дупка, който трябва със всички сили да преодолеем, защото в живота има повод и за други радости и красоти, които не бива да се пренебрегват. От позицията на преживяното съжалявам че толкова време бях като кон с капаци за тях.Така че вземете се в ръце! и се наслаждавайте на природата, на музиката, на любовта във всичките и измерения. Това ше ви даде сили да се борите за основната си мечта! Щастието иска нагласа, не зависи само от това което ни се случва.
*
На 12 юни 2010 г. по време на официалното откриване на Деня н реподуктивното здраве бяха изтеглени участничките, които ще получат ваучър на стойност 2200 лв за подпомагане на процедура за асистирана репродукция.

А това са:

милото81
dess_dess
swetlina

Всички те ще получат ваучърите си, след като бъдат уведомени по е-мейлите, с които са участвали в конкурса за допълнителни подробности.

Уведомяваме всички спечелили финансиране от сдружение Зачатие, че процедури и изследвания направени в КИРМ Плевен или верига от лаборатории Рамус няма да бъдат поемани.

Пожелаваме и на трите участнички успешни процедури и здрави усмихнати бебета :)
« Последна редакция: Август 29, 2010, 22:21:29 pm от Сдружение Зачатие »
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
Благодаря Ви! Благодаря ви от цялото си сърце 8)

*

altea

• 214
  • щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване.
Честито на спечелилите, дано "Зачатие" ви донесе късмет и успех. Стискам палци.
*
Честито на спечелилите.Дано скоро ни зарадвате с хубави новини...
Благодаря на Зачатие ! Мислех си че ше съм отпадналата, зашото никога не съм печелела от лотария. Даже не ми се вярва.Тъй като учаястничките са малко взехте НАЙ-СПРАВЕДЛИВОТО РЕШЕНИЕ !
Благодаря и аз на зачатие !Дано и трите се сдобием   :bfp: preggo  :bori_003:
Честито на спечелилите, дано "Зачатие" ви донесе късмет и успех. Стискам палци.

Прегръщам те,мила!Най-после се престраши да си сложиш и линийка))))Супер ти стои!Пожелавам ти всичко за напред да е рози без бодли!

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
Успех момичета и на финал  :bori_007: :bori_004:
От твоите уста в божиите уши !
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Алтея, много ти е хубава лентичката
всеки път като я видя настръхвам и се усмихвам  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
Успех момичета и на финал  :bori_007: :bori_004:
karticheДано сте ни като орисници  :D