0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Нередовен цикъл. Моля за помощ!
« -: Май 02, 2010, 12:09:18 pm »
Здравейте.
Преди да забременея пиех противозачатъчни и след като ги спрях забременях. Родих със секцио и гинеколожката ми каза, че е хубаво да ги пия още 1 година и така и направих. Пих ги до сеиптември 2009 година и от тогава за да ми дойде цикъла пия всеки месец Дуфастон 5 дни 3х1.За около 3 месеца качих 10 кг.Имам микро-поликистоза. Преди месец гинеколога ми даде направление за ендокринолог и тя ми пусна TSH и Пролактин. Резултатите са TSH 2.260 mlU/l, Prolactin 143.62 lU/l. Казаха ми, че резултатите са идеални, но се оказа, че имам захар 7 и ми изписа да пия Сиофор 1000 първите 10 дни 2х1/2, след 10 дни 3х1/2 и след още 10 дни да й се обадя да ми каже в каква дозировка да ги пия.
След ендокринолога отново отидох при гинеколожката и тя ми пусна LH, FSH и Estrsdiol. Резултатите отново ми казаха, че са повече от хубави ( LH 4.56 lU/l, FSH 2.88 lU/l, Estradiol 233.90 pmol/l ) изследванията ги правих на 3-я ден от МЦ.
Попитах гинеколожката след като всички хормони са наред какво прави в този случай и тя ми каза, че ще пия противозачатъчни. Попитах я колко време и тя ми каза едва ли не цял живот. След като реша да имам 2-ро дете да ги спра и до 3 месеца ще съм бременна и след това отново да ги започна. Не мисля, че това е решение за проблема. Моля Ви ако някой има такъв проблем помогнете.
Благодаря предварително.

*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Нередовен цикъл. Моля за помощ!
« Отговор #1 -: Май 02, 2010, 22:31:33 pm »
Ако бяха така идеални нямаше да ти се налага да пиеш цял живот противозачатъчни. Освен това, съотношението на LH и FSH, знам че трябва да е около 1, твойто нещо не ми допада. Не си дала нищо за прогестерона, как е той, или не сте изследвали?
Бих те посъветвала да потърсиш и друг лекар.
п.п. Аз съм с поликистозни яйчници, послените ми хормони бяха показали много нисък прогестерон, преди да забременея пиех Дуфастон след овулация, за стимулиране, до колкото си спомням. Сега съм по-зле и от преди да забременея. Пих 6м. Диане и как ги спрях веднага една чудесна киста. Сега пак съм на Дуфастон и чакам да ми доди цикъла. После пак известно време противозачатъчни и мисля след 3-4м. да ги спирам и активно да работим по второто чедо, че ако пак се моткаме две години...
п.п2.: и тази захар 7 е висока. Незнам на колко години си, но хубаво се замисли за някаква диета.
« Последна редакция: Май 02, 2010, 22:35:08 pm от julia_m »
« Отговор #2 -: Май 02, 2010, 22:55:08 pm »
Аз също мисля да потърся друг лекар. И аз съм на мнение, че цял живот не може с хапчета. Прогестерон не сме изследвали и аз не знам защо...  :( А за захарта вече съм на диета...След като започнах да пия Сиофор-а и апетита ми изчезна.
Благодаря ти.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Май 04, 2010, 08:10:33 am »
Нещо не ми е ясно ?! Веднага след като  роди - започна да пиеш противозачатъчни?
Нямаше ли поне 3-4 месеца в които да се нормализират твоите хормони?
Много често при жени с хормонални проблеми /напр. СПКЯ/ след като родят нещата се нормализират

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #4 -: Май 04, 2010, 13:26:49 pm »
Аз съм със СПКЯ. Преди да забременея бях 13 години на противозачатъчни с почивки по няколко месеца колкото да се види, че проблемът продължава. След като родих 3 години не съм имала никакви сериозни проблеми с цикъла. Случвало се е да избърза, да закъснее, но това са нормални неща. За съжаление преди половин година проблемът се възобнови.
Предишният път се справих като пусках почти всеки месец хормонални изследвания. В месеците, когато стойностите не бяха много зле, правех по 2-3-4 фоликулометрии с надеждата, че ще има нормален фоликул и естествена овулация. Знам, че излиза много скъпо - моята заплата там отиваше, но си струва. Успях да забременея преди насрочената лапароскопия.
Колкото и да ви се струва, че сте в затворен кръг, изход има. Хормоните не са всеки месец с константни величини, винаги има шанс един-два пъти годишно да има нормален цикъл и овулация, но трябва да следите непрекъснато.
Това е в случаите, когато няма открит допълнителен проблем - висок тестостерон или другите му производни, нисък прогестерон, висока захар, наднормено тегло и т.н.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

julia_m

• 665
« Отговор #5 -: Май 04, 2010, 14:16:07 pm »
Нещо не ми е ясно ?! Веднага след като  роди - започна да пиеш противозачатъчни?
Много често при жени с хормонални проблеми /напр. СПКЯ/ след като родят нещата се нормализират

Аз ги почнах година след като родих, но не че през това време нещата бяха нормални, поне два пъти съм ходила, заради закъснение на цикъла и съм пила и аз така Дуфастон 5 дни 3х1, за да ми дойде цикъла. Ноември почнах Диане-то и на своя глава след шестия цикъл го спрях, заради напрежение в едната гърда, но се появи кистата :(
Опреелено сега имам чуството, че са по-зле нещата от преди да забременея, за мое най-голямо съжаление. Преди това пак ми се е случвало веднъж два пъти най-много да ми се загуби лелката, а сега почти през месец :(
Ще взимам сериозни мерки, няма къде да се вайкам. Започнах и диета, че от раждането насам съм си все едни килограми, а определено като бях по-слаба поне цикъла си ми беше редовен.
« Отговор #6 -: Май 04, 2010, 23:16:24 pm »

1 месец след като родих и започнах да ги пия. Никой не ми каза, че трябва да изчакам 3-4 месеца. Гинеколожката каза "За да ти е мирна главата, така като роди със секцио по-добре започни да пиеш противозачатъчни."
Вместо да се оправят нещата станаха много по-зле.

*

julia_m

• 665
« Отговор #7 -: Май 05, 2010, 10:36:58 am »

1 месец след като родих и започнах да ги пия. Никой не ми каза, че трябва да изчакам 3-4 месеца. Гинеколожката каза "За да ти е мирна главата, така като роди със секцио по-добре започни да пиеш противозачатъчни."
Вместо да се оправят нещата станаха много по-зле.
Определено сменяй лекаря!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #8 -: Май 06, 2010, 13:36:23 pm »
Според мен е добре да се консултираш с някой добър АГ-Ендокринолог.
Има си причина за ПК и трябва да се разбере каква е.
Не съм лекар, но не мисля, че изследванията ти са повече от хубави :)
Вярно е, че само по едно изследване изводи не може да се правят :) /това се отнася и за лекарката ти /
Пиши ако отидеш на лекар и ни разкажи какво е казал.
Вярно е само това, че ако пиеш ОК и ако го спреш има шанс да заченеш

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #9 -: Юни 23, 2010, 16:35:39 pm »
Здравейте, от 3-4 месеца имам проблем с цикъла. Идва ми от 36 до 44 дни като досега ми идваше на 28-30 дни. На какво може да се дължи това? Има ли момичета като мен със същия проблем? Моля за вашето мнение.Благодаря!

« Отговор #10 -: Юли 01, 2010, 18:28:47 pm »
Здравейте имам проблем моля за съвет, правих инвитро неуспешно дойде ми както си беше нормално, но сега е вторият път след инвитрото трябваше да ми дойде на 28 юни дойде ми вчера като 2, 3 капки като боза и днес пак така също 2, 3 капки същото нито ми боли корем нито ми върви само това какво да правя незнам.
*
« Отговор #11 -: Юли 02, 2010, 08:50:11 am »
vvvikcheto, има темичка за цикъл след неуспешно Ин витро. На много момичета им закъснява, понякога дължината на цикъла се удвоява. На момичета с 30-дневен цикъл им идва на 60-ти ден. Моят цикъл вече беше станал 40-45 дни и ми дойде на 90-ти ден, като в този период ми зацапа на 2 пъти за по 2-3 дни.
Можеш да се обадиш на лекаря си, обикновено предписват хормонални хапчета за регулиране.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=37491.new#new
*
« Отговор #12 -: Юли 02, 2010, 10:47:16 am »
Здравейте, от 3-4 месеца имам проблем с цикъла. Идва ми от 36 до 44 дни като досега ми идваше на 28-30 дни. На какво може да се дължи това? Има ли момичета като мен със същия проблем? Моля за вашето мнение.Благодаря!

Аз съм имала много проблеми с моят Мц. До 20 годишна възраст се движеше се в интервала горе долу от 21 до над 40 ден до 60. При положение че преди си имала редовен цикъл 28-30дни а сега е 36 - 44 ме навежда на мисълта за някакво хормонално нарушение, хормонален проблем и съветът ми на 3 ден от следащият цикъл пусни хормони задлжително- ФСХ,ЛХ,Естрадиол,Пролактин. Според мен някъде в тях е проблема.
« Отговор #13 -: Юли 03, 2010, 13:01:32 pm »
Здравейте! Извинявам се, ако съм объркала темата, в която искам да задам въпроса си. Та значи, на 20 години съм, с долу горе редовен цикъл в интервали - 29-34 дни. Миналият месец ми дойде на 24 май съвсем по нормално му. Средата на юни бях малко болна и пих антибиотик, хапчета за кашлица, витамин ц..Очаквах пак някъде около 24 юни да ми дойде, но не дойде. И така този петък леко ми зацапа, при което се зарадвах, тъй като ще ходя на море след 5 дена, и така преди да ми дойде леко зацапва, ама този път като се събудих вчера сутринта нямаше нищо. Сега пак едно леко кафеникаво и то по 3 капки на ден, чувствам лека тежест в стомаха като при цикъл, гърдите също са ми напрегнати. Да отбележа, че секс не съм правила от началото на май месец. Дали може да се дължи това леко зацапване от антибиотиците,които пих?Благодаря предварително за отговора :)
« Отговор #14 -: Юли 14, 2010, 13:41:52 pm »
Здравейте,
На 22 години съм. Имам нередовна менструация от малка. Преди 3 години имаше период от 3 месеца, в който не ми дойде. Лекарят ми изписа Ясмин, пих ги 8 месеца, но от тях ми се появи фиброаденом в гърдата. Оперираха ме ( преди година ми бяха оперирали и другата гърда, защото и там ми се беше появило). Иначе докато си пиех Ясмин, всичко беше наред с менструацията ми, но като ги спрях си продължи да ми е нередовна. Идва ми на около 38 дни. Последният път ми дойде на 10 юни, а на 28 юни започна да ми тече кафеникаво даже има и малки съсиреци и така е досега вече 2 седмици. Имам поликистозни яйчници и се чудя дали е възможно кистичките да се пукат и затова да ми тече? или може би не е от това. Понякога изпитвам болка при полов контакт. Много се притеснявам. И също искам да попитам дали ще имам проблеми със забременяването, защото до 1-2 години мисля да ми се случи.
Благодаря Ви предварително за отговора.
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #15 -: Юли 23, 2010, 00:06:36 am »
Привет и от мен! Доколкото знам на цикъла могат да повлияят доста фактори- например смяна на климат,стрес,антибиотици,други лекарства,организма реагира на тези влияяния отвън. Имах едно лято за три месеца ми дойде само веднъж-отидох на лекар и ми обясни точно това- аз лятото не се бях спряла-море,планина,чужбина :?.
Последните два месеца ми идва с един ден разлика - първият ден е като ръждиво течение,от втория нататък се отпушва положението! Не знам при вас как е ,но мъжът ми трудно ме издържа преди цикъл :witch:знаете за какво става въпрос,като ми дойде съм кротка като агънце!
« Отговор #16 -: Юли 23, 2010, 01:09:15 am »
Привет и от мен! Доколкото знам на цикъла могат да повлияят доста фактори- например смяна на климат,стрес,антибиотици,други лекарства,организма реагира на тези влияяния отвън. Имах едно лято за три месеца ми дойде само веднъж-отидох на лекар и ми обясни точно това- аз лятото не се бях спряла-море,планина,чужбина :?.
Последните два месеца ми идва с един ден разлика - първият ден е като ръждиво течение,от втория нататък се отпушва положението! Не знам при вас как е ,но мъжът ми трудно ме издържа преди цикъл :witch:знаете за какво става въпрос,като ми дойде съм кротка като агънце!

Хихи и аз съм така мила, преди цикъл никой не трябва да ме закача, защото лощо му се пише  :balk_198: , но приятеля ми вече е свикнал да прави само каквото кажа в този период :wink: :wink: :wink: и като ми дойде се успокоявам  :D
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #17 -: Юли 23, 2010, 12:08:24 pm »
Последните 6 месеца се старая колкото може по-малко да пия лекарства,е не става въпрос за тези които си пия за стимулацията.Има и нещо друго сигурно сте забелязали, че започнете ли да следите тялото си разбирате защо нещата са подредени така.Всичко в организма на жената са химични реакции,взаимодействия ,връзки и като се тъпчем с какво ли не не си правим добра услуга.Какво ли не правих да убедя мъжа ми да ядем повече плодове и зеленчуци,а той месо ,та месо.Знаете как са мъжете! През зимата обикновено боледувам доста често,забелязах последния път, че повече мие шашкането, отколкото болежките.Така че го давам сега по яваш яваш.И да не забравя -мисля си положителни неща!
 :lol:
« Отговор #18 -: Юли 23, 2010, 12:38:01 pm »
Съгласна съм с всичко, което каза delfinche, но ако не пия нещо, няма да ми спре кървенето. Чаках вече 3 седмици и затова съм принудена да пия. По принцип и аз избягвам лекарствата, дори когато съм болна пия рядко. Но в този случай за съжеление се наложи. Много ме е страх да не се случи нещо по-лошо без тях, защото не спря да ми тече кафяво. Сега ще ги пия втори ден пък дано да спре  :balk_144: Съгласна съм и за хапването на повечко плодове и зеленчуци, не съм и привърженичка на месото...
 :balk_600: :balk_600: :balk_600:
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #19 -: Юли 23, 2010, 12:42:19 pm »
Гери а какво ти каза лекаря ти ?На мен също ми е текло такова нещо когато ми е последния ден от цикъла 1 най-много 2 дни? :?