Лиско, в съдомиялна можеш да миеш кафеварка, тави и всякакви изделия, които са хром-никел. Тези, които стават на петна в съдомиялна машина са или чист алуминий, или с високо съдържание на същия т.е. съдове от този вид си мий на ръка най-добре, че после стават грозни...не, че нещо друго им има. Аз така си измих решетката на абсорбатора вътре и стана на петна, но пък се почисти идеално - не беше драма, защото не се вижда все пак, но съдове които са "на показ" - ще те е яд да ги съсипеш така.
То е близко до акъла, ама все пак да кажа - глинени съдове също не се слагат в машината. Споменавам го, защото имам приятелки...коя гърне за боб мила вътре, коя сач, коя гювече - голям рев беше после.
За стъкло и кристал - имам същите наблюдения като
Джам. На кристала - нищо не му става, имам един сервиз дето 7-а година го "стържа" в миялна - не е мръднал, няма надраскано и пр. За този период 3-4 комплекта стъклени чаши смених обаче, точно защото с времето се надраскват и става много дразнещо да ги гледаш от един момент нататък. Всичките си сервизи, с всякакви декорации мия в машина - нито са се надрали, нито имам избледнели декорации, но това зависи от вида на декорацията, както и от ползвания препарат. Чашите на "Зачатие" ги мия редовно в машината и то на 65 градуса - никакви щети нямам по тях.
Таблетки "всичко в едно" - не съм ползвала никога. Зареждам всичко поотделно и ползвам само "Калгонит", сега го прекръстиха на "Финиш".