delusion22, да ти кажа, мааалко ми остава да си купя някоя "куча марка" съдомиялна, ама барем да мие и да не ми струва накъм 1000лв., че като стане като със сегашната - "да си чукам чуканките". Реално - не ме бърка като разход, че ще харчи повече ток и вода, уж и аз гледам "екологично" да я карам колкото мога, ама с тази последната ми прекипя, вече над година стана "драми".
А и уж като е марка нали, по-малък шанс да се скапе, ама това на теория...
Всъщност, с друг уред се убедих, че е тъпо да робувам на марки и старите им лаври (както често се оказва). При предишния ремонт - всичко AEG, но аз искам хладилник-фризер тип "двукрилен гардероб". С диспенсър за вода от ВиК мрежата, ледогенератор и пр., да ми е удобно. Иззидана му е на същия специална ниша, кухнята сглобена вече - няма мегдан да мислим друго. Обаче чааак тогава откривам, че AEG - такъв артикул нЕмат. Отделно хладилник, отделно фризер, "гардероби" - йок. Сега вече може и да правят, не съм гледала, но тогава нямаха. Минавам на следващо възможно от тоя вид и хвалено - "Самсунг". Пак луди пари, ама каквото искам го има и се води, че били мноУ добри. Цената беше към 4000лв. Избирам, меря....е, не влиза пущината, за 5 см., ама не влиза в нишата, нищо не мога да направя. И вече избирам по размер съответно - което влезе. Оказва се, че едно LG ми влиза баш. Има същото като "Самсунг"-а за 4 хилки, енергиен клас, бе всичко еднакво, а цената на половина почти. Хванах го за ушите и зачаках да се скапе естествено. Не моЙ то тая ширпотреба налЕ да е ок. Включихме го през декември 2006-а, сега е юли 2014-а - оттогава - не е ИЗКЛЮЧВАН от контакта, размразяван, чисти се докато си бачка. Работи като комсомолец.
Сменя му се само филтъра за вода на година и нещо, което си е консуматив и се сменя на всички от този вид.
Сега като се запремествах, в "Техномаркет" управителя ми вика за такъв тип хладилник - идвай, жестока промоция имаме за такива "Самсунг", към 1000лв. надолу ще ти легне. Викам му: "Мерси, искам LG аз"
И си взех "фейслифта" на предния пу-пу и той се оказва жИлезен. Друг казус за тук - пералнята. Трябваше ми такава, която да е по-малко от 60 см. като дълбочина, за да ми пасне, ама не исках с горно зареждане. Гледах и AEG и Бош, над 1000лв. бяха, ама с горно зареждане и аз не ща и не ща... И управителят ми казва, че щом ми харесва LG - да погледна последната им пералня. 46 см. в дълбочина, предно зареждане, стандартен барабан (5 кг) и с отстъпката....към 600лв. беше. Отделно, че има иновационно задвижване на барабана "дайрект драйв" - почти няма вибрация при центрофуга, шум никакъв и то за тия парииииии. Награбих я, счупвам я от ползване - супер доволна съм и от нея.
Ако жълтурите пуснат съдомиялна - няма да мисля изобщо дали, или, честно ви казвам. Ама гледах , гледах - нямат засега. С тоя ЕС - добрата "западняшка" техника даде фира - лично мнение. Единствено за Miele още бих си заложила главата, ама и там не се знае до кога.
м-и, номера с контакта все още го пробвам при всяко пускане с психопатската надежда, че ще стане, ама не става.
"Калгонит" и "Финиш" са едно и също нещо
Т.е. "Финиш" е новото име на "Калгонит" за цялата им гама продукти за съдомиялни. Аз си ползвам тях от първата машина насам, веднъж взех "Сомат", че нямаха в магазина друго и ми изми прекрасно всичко. Вкл. шарките на чиниите ми изми хахахах ШЕ си купя аз една малка "Мидеа", "Беко" или от сорта някрая и колкото изкара - все файда, като се счупи - друга, пак по-малко ще се набутам отколкото с тия "марковите" пък бъгави