Лиси, да ти е честита новата придобивка, ще се родиш. Както ШНХ каза - това е най-полезната покупка, която някога сме правили!
И моите наблюдения от едногодишно ползване:
За тефлоновите:
- старата ми БГ тефлонова тенджера - почна да се бели, но тя и преди това беше тръгнала да дава фира.
- старите тефалски тигани (от преди 10 години) - прекалено им изсъхва покритието, преди ползване или веднага след вадене от миялнята трябва да ги импрегнирам с мазнина, за да не залепват след това
- грил тигана (на Сапфир) - даде фира
- новия тефалски (преди една година) и италианския уок с незалепващо покритие - не са мръднали
За стъклария и принтове: само едини чаши за вино малоценки малотрайки от Кауфланд се надраха, нищо друго не е мръднало. Йена тендерите лъснаха така, че човек ще си помисли, че са нови
За почистването на машината: веднъж месечно ползвам препарата за почистване на машината на Калгонит и съм супер доволна.
Иначе бухам вътре всичко, дори и тенджерата под налягане, за която изрично е споменато, че от миене в машината може да се образуват петна - нищо й няма
Мия с таблетки All in one на Калгонит, икономичния пакет от 100 бройки. В началото миех с Финиш (тези филмираните, които директно се слагат в машината), но нещо скъповато ми се връзваше...