0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Колегите...
« Отговор #80 -: Август 18, 2010, 19:41:58 pm »
Блу скай ме е изпреварила, но аз още вчера ти казах, че имаш защита от уволнение до теста. Това първо.
Второ - не могат да те уволнят дисциплинарно току-така. Има си процедури. Най-малкото трябва да си направила сериозно нарушение. Това, че не си била на работа в момент, в който си била нужна, не е нарушение, тъй като си била в отпуск, ПОЗВОЛЕН И РАЗПИСАН от шефа ти. Край, точка. Няма какво да се коментира повече! Да не говорим, че има още една поправка в Кодекса, според която, работодател НЯМА ПРАВО ДА ОТКАЗВА ПЛАТЕН ОТПУСК, когато той се ползва за лечение на стерилитет. Не се притеснявай, поне до теста, законът те защитава отвсякъде.
След това, ако недай Боже /категорично не ти го пожелавам/ е отрицателен, винаги могат да намерят начин да те махнат, но не и с дисциплинарно уволнение. Могат да те съкратят поради липса на работа /макар че както разбрахме, ти си незаменима :D, според тях :lol:/ или да поискат по взаимно съгласие. По втория начин могат единствено и само с твое съгласие. Ако ти не разпишеш, не могат да те мръднат :lol: Консултирала съм се с юристи по този въпрос, понеже съм имала подобни проблеми. Съветвам те да идеш в Инспекцията по труда и да направиш една консултация. Едва ли ще ти вземат повече от 20 лв.
Друг е въпросът дали си струва да работиш в такава среда. Но като забременееш, ще ти трябва стаж за майчинство. Защо си плащала 7 години пълен размер осигуровки и данъци? Ей така за бог да прости ли? Не се отказвай. Имаш сериозни права в случая, търси си ги. И в никаъв случай не се поддавай на яда и обидата, да не вземеш да се прецакаш. Разсъждавай и действай хладнокръвно. Ако трябва ще ги разчекнеш от съдилища, законът е на твоя страна, а те си го заслужават. И все пак, говори с баш големите шефове, както казаха момичетата. Може да се изненадаш. Нали знаеш лафа - "царят дава, пъдарят не дава". Дребните шефове често се вживяват повечко....
Стискам палци за теста!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #81 -: Август 18, 2010, 21:27:17 pm »
sixsens е напълно права-не се отказвай-само напред.И дано скоро да ни се похвалиш с две хубави новини! :crossfingers: :babbycarrage:
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #82 -: Август 18, 2010, 21:33:02 pm »
stoeka71 забравих да те питам на кого е мисълта,кято си написала под поста си,много ми е позната,но не мога да се сетя в момента-много хубави думи!
*
« Отговор #83 -: Август 26, 2010, 21:51:53 pm »
delfinche, когато попаднах на тази мисъл в интернет, беше подписана така както я виждаш Х. Дж, какво ли не направих за да разбера, но все удрям на камък! Ако ти разбереш пиши. Но мисълта е страхотна, изцяло отразява моите разбирания.
Малко късно ти отговарям, но .......
*
« Отговор #84 -: Август 26, 2010, 22:19:01 pm »
stoeka71, успех на теста утре!

*
« Отговор #85 -: Август 26, 2010, 22:34:26 pm »
delfinche, когато попаднах на тази мисъл в интернет, беше подписана така както я виждаш Х. Дж, какво ли не направих за да разбера, но все удрям на камък! Ако ти разбереш пиши. Но мисълта е страхотна, изцяло отразява моите разбирания.

КЪМ РОДИТЕЛИТЕ
Халил Джубран,”Пророкът”
http://zashto-kak-podkrepata.hit.bg/podkrepa.htm

Дано тестът утре е положителен!
*
« Отговор #86 -: Август 26, 2010, 22:42:25 pm »
 цигу osi_9 osi_9 Благодаря, стигнах до името но не бях сигурна, а и като не знаех от кое произведение е...
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #87 -: Август 26, 2010, 22:52:27 pm »
Да благодарим на Цигу :D
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #88 -: Август 27, 2010, 18:54:21 pm »
Днес отново яхнах метлата :witch: една приятелка се обади да ми каже ,че сестра и е родила  :)супер ,много се зарадвах ,честитих.Но продължението чуите- "Хайде стига сте се мотали с мъжа ти." Както се бях успокойла и пак.....Знам ,че се дразня без причина ,но издивявам като се изказват така-търпението ми свършва момичета-не знам кога ще ми кипне и така ше се разфуча.Засега мълча,но не мога повече-простотия какво да ви кажа,мислех ,че съм ги прецивяла тези гадни подмятания,но .... :D :D
*

Zai

• 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
« Отговор #89 -: Август 27, 2010, 22:47:57 pm »
Оф, какво им е на тия хора, не мога да разбера. Не могат ли просто да си затворят устите и да ни оставят на мира. Аман от тоя смотан манталитет да се подпитва и намеква, ей така да си наврат пръста в раната!
Според мен трябваше да й отговориш. Аз още не съм успяла да срежа някой, не ми идва от вътре, но поне след като ми скапаха рождения ден с подобно пожелание, успях поне да си кажа, че ме дразни.

Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #90 -: Август 27, 2010, 23:01:54 pm »
Проблема ми е ,че ги изживявам нещата адски  :(и ми е толкова кофти-не мога да ги отрежа  :oops:просто в такива моменти ми се завръзва езика и край :oops:не ми стига болката,която аз си я знам,ами и тези хорица. Две седмици бях отпуска и се бях успокойла,но... :)сигурно съм слаба,не знам- няма да го мисля повече-да си приказват.Нали някои се хранят с нещастието на другите и са изкусни лицемери :? :balk_144:
« Отговор #91 -: Август 28, 2010, 09:30:29 am »
Ами май ще трябва да се научим да отговаряме на такива!нищо че има хора които не възприемат от намеци и не се усещат.Мисля че при мен проблема е същият, и аз си замълчавам, но не на всички.поне съм благодарна че моите родители и майката на мъжа ми не ни питат айде какво чакате!Просто защото знаят проблема!

url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=mimito_ge][/url]
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #92 -: Август 28, 2010, 23:32:49 pm »
Гадното е ,че колежките знаят проблема ми-и продължават да не пропускат удобният момент да подпитват какво става и т.н.не съм им разказвала подробно -а и мисля,че няма нужда.Прави ми впечатление,че хората адски са изнагляли-то бива,бива ама има една дума,която се нарича деликатност-но уви,трябва да свиквам :)
« Отговор #93 -: Август 29, 2010, 09:34:08 am »
Ами аз си мисля че е по-добре да се правим че не сме чули техните намеци,ей така все едно имаме тапи за уши!И когато не им се обръща внимание на тези им намеци поне ще спрат да подпитват!
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=mimito_ge][/url]
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #94 -: Август 29, 2010, 17:10:54 pm »
Ами аз си мисля че е по-добре да се правим че не сме чули техните намеци,ей така все едно имаме тапи за уши!И когато не им се обръща внимание на тези им намеци поне ще спрат да подпитват!
Хммм, не винаги. Обикновено тогава намеците и подмятанията се засилват, защото се усещат, че има нещо и нарочно си мълчим. Това засилва любопитството. Такива хора не се усещат от намеци. Те не го правят от злоба или умишлено, правят го от простотия и липсва на възпитание. Което категорично не ги оправдава. Но за жалост, с тях начина е един - директен. Запушваш им устите с едно изречение - грубата истина. Става им тъпо, усещат се, че са се изложили и млъкват. Обикновено работи. Друг е въпросът, че вече им се открива една обширна тема да си клюкарят зад гърба ни, но поне не подпитват вече така нагло.
Абе много е трудно. Всички са различни и това изисква различен подход за всеки.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #95 -: Август 29, 2010, 21:55:25 pm »
Принципно съм съгласна с вас ,но аз продължавам да си страдам.Не знам,много ми е трудно да съм груба,пък и не мисля да обяснявам на никой-просто го изживявам. :D
*
« Отговор #96 -: Август 29, 2010, 22:40:31 pm »
Попитай ги защо питат. Защо се интересуват. Защо искат да разберат подробности за нещо, което изобщо не ги касае - не могат да помогнат, нито да попречат, нито да спечелят или загубят.

Без да обясняваш имаш ли проблем изобщо, без да ги режеш грубо, задай им простия въпрос защо е толкова важно да са наясно с нещо, което изобщо не ги касае.
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #97 -: Август 29, 2010, 22:56:51 pm »
Мдааа, вариантът на Цигу е много добър :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
« Отговор #98 -: Август 30, 2010, 13:30:55 pm »
Съгласна съм и този вариант май по ми харесва :D
*
« Отговор #99 -: Август 30, 2010, 15:13:50 pm »
Аз пък им казах, че обяснение ще давам само на спонсорите си. Ако имат желание да финансират процедура - ще получат отчет за всичко и касова бележка/фактура дори.