0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Киста - моля за мнения
« -: Април 26, 2010, 09:02:36 am »
здравеите може ли да се вклуча по вапрос за кистата(спукана).откриха ми я  ,исписаха ми вибрамицин  и спазмалгон,боликите спряха и кистата се бе смалила,но след две седмици се появиха отново,може ли да ви попитам да ли се нуждая от операция,генеколога не ми каза ништо за операция но се притеснявам
*
Re: Киста - моля за мнения
« Отговор #1 -: Април 26, 2010, 19:18:31 pm »
Имала съм 2 кисти макар и под 30 мм- 24 мм и 28 мм , съветът ми е отиди на лекар за да се види кистата колко е голяма , и не позволявай операция , повечето лекари това прилагат. Аз мойте кисти ги лекувах с хормонален препарат така че и това ти препоръчвам.
« Отговор #2 -: Април 28, 2010, 18:59:22 pm »
какав е този хормонален препатат.от началото на месеца ходя при гениколога и не ми казва нищо саществено,само че щяла да се смали сама и ми изписа някакви антибиотици(clindamyc )или нещо такова,немога да го прочета.взеха ми крав и после тои като видя изследжанията ми каза че сам имала сащо и васпаление
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #3 -: Април 28, 2010, 21:53:43 pm »
какав е този хормонален препатат.от началото на месеца ходя при гениколога и не ми казва нищо саществено,само че щяла да се смали сама и ми изписа някакви антибиотици(clindamyc )или нещо такова,немога да го прочета.взеха ми крав и после тои като видя изследжанията ми каза че сам имала сащо и васпаление

Аз също имам киста, и то доста голяма - оказа се около 5х6см., не е спукана, в момента пия Дуфастон, за да ми дойде цикъла, а след това ще пия противозачатъчно(от 3 до 6месеца) ще решим сигурно след като ме прегледа след цикъла. Мойта лекарка каза, че съществува вариант да се спука като ми дойде цикъла и да се изчисти, но ако не се случи това, целта на противозачатъчните е точно да я смалят. Но ми забрани всякакви по-резки движения, за да не се спука и да стане по-неприятна историята.
п.п. До сега не ми се е случвало да лекувам киста с антибиотик.
« Отговор #4 -: Април 29, 2010, 13:10:29 pm »
незнам вече какво да правя,не сам сигорна в моя лекар но като нямам средства да замина да се изследвам другаде се надявам макар и маничко да се оправя
*

julia_m

• 665
« Отговор #5 -: Април 29, 2010, 16:00:18 pm »
незнам вече какво да правя,не сам сигорна в моя лекар но като нямам средства да замина да се изследвам другаде се надявам макар и маничко да се оправя
Ако не си сигурна в лекаря си, здъжително намери начин да потърсиш по-добър специалист! От къде си, за да може да ти дадем съвет къде да търсиш специалист?
Това не е шега работа, сигурна съм че го разбираш добре. Успех!
*
« Отговор #6 -: Април 30, 2010, 17:45:34 pm »
Аз също си мисля че е по добре да потърсиш и друго мнение , неразбрах защо са ти взимали кръв, за какви изследвания?
Според мен е не е редно една кистада се остави сама да се пукне , съществуват най-различни хормонални препарати.- аз и на 2та пъти пих Оргаметрил.Аз за 1 път чувам за лечение на кисти с антибиотик. Опасно висля че е...
« Отговор #7 -: Май 01, 2010, 19:03:17 pm »
ами исписами антибоитицте защото на резолтатите за крав показвало че имам вазпаление,не рабрах нищо еазпаление ли е или киста :? :balk_149:
*
« Отговор #8 -: Май 01, 2010, 20:54:16 pm »
Първо се научи да пишеш грамотно защото едвам разчитам написаното. И второ най-добре говори с лекаря си защо са ти взима ли кръв, за какъв тип изследване, просто го попитай, задължително. И да си имала киста надявам се вече да се е пукнала без усложнения и всичко да е наред...
« Отговор #9 -: Май 02, 2010, 02:21:34 am »
аз искам да споделя че също имам кисти на яйчниците, които ту се появяват ту се пукат сами когато си решат... лекаря ми каза че няма нужда да се лекуват с лекарства нито да се оперират. също че не ми пречели на вероятно забременяване(което наскоро разбрах), а също че не били и причината за последвалия аборт... общо взето има различни видове кисти.. :?
:)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #10 -: Май 02, 2010, 08:18:41 am »
аз искам да споделя че също имам кисти на яйчниците, които ту се появяват ту се пукат сами когато си решат... лекаря ми каза че няма нужда да се лекуват с лекарства нито да се оперират. също че не ми пречели на вероятно забременяване(което наскоро разбрах), а също че не били и причината за последвалия аборт... общо взето има различни видове кисти.. :?
Спор няма че има различни видове кисти. Но всяка една киста е признак за проблем.
Вярно е също че ако си със ПКЯ може да забременееш, но то ще е случайно, в някой МЦ когато има О. и ...може да е както след 1 месец, така и след 2 години.
Освен това ако си със СПКЯ с времето, освен че няма да се излекуваш от самосебе си, но може състоянието ти да се усложнява.
Смяняй лекаря.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #11 -: Май 02, 2010, 15:03:35 pm »
аз не съм човек, който вярва на лекарите, така че това не е мнението само на един лекар.. а и вече разбрах че моето е на нервна основа и когато съм спокойна нямам кисти, а се появяват когато съм много изнервена.. :? извинявайте ако съм ви досадила..
*

julia_m

• 665
« Отговор #12 -: Май 02, 2010, 22:20:44 pm »
аз не съм човек, който вярва на лекарите, така че това не е мнението само на един лекар.. а и вече разбрах че моето е на нервна основа и когато съм спокойна нямам кисти, а се появяват когато съм много изнервена.. :? извинявайте ако съм ви досадила..
Че стресът влияе върху организма ни - влияе. Един от важните полови хормони е пролактина, който най-силно се вляе от стреса, и все пак това че ти се появяват кисти, съвсем не е за подценяване. Аз също те съветвам да потърсиш добър специалист, и да не разчиташ толкова на това, че когато си спокойна няма да образуваш кисти. Все пак с оглед на обикалящата ни среда незнам как въобще успяваш да си спокойна :)
*
« Отговор #13 -: Май 13, 2010, 12:10:14 pm »
Моля, ако някой може да ми отговори.На втори ден от МЦ при мен се видя функционална киста 27мм, образувала се е в последния цикъл.Уж питах каквото се сетих на самия преглед и ми стана ясно , че не е ясно кога може да се спука една такава киста.Но сега си мисля ,че доста неща има написани за пукане на такава с идването на цикъла, т.е. че настъпваща менструация благоприятства това да се случи.Въпроса ми е - щом на втори ден я има, съществува ли вероятност менструацята през останалите дни да спомогне за нейното спукване,ако някой е проследяван с киста и след края на менструацията или може да предположи.
« Отговор #14 -: Май 13, 2010, 18:21:30 pm »
здравей zanza!
аз искам да споделя че все пак има значение каква ти е кистата..
моите се пукат преди цикъл, т.е. самия цикъл ги предизвиква по някакъв начин немога точно да го обясня, и дори ми е закъснявал цикъла с по 1 седмица заради кистите. все пак не съм достатъчно компетентна да кажа но мисля че трябва да се спука преди цикъла и ако не сега, значи на следващия цикъл..
надявам се да разбереш какво се опитах да кажа защото прозвуча доста объркано.. :)
*
« Отговор #15 -: Май 13, 2010, 20:36:51 pm »
Благодаря за отговора, разбрах те.Въпроса ми е свързан с надеждите да имам овулация този месец, въпреки кистата,затова и предпочетох да не вземам лекарства , с техния прием тя би била невъзможна.Явно щом с настъпването на цикъла не се е спукала,от неговото продължение е много малко вероятно.Още веднъж - благодаря !
*

julia_m

• 665
« Отговор #16 -: Май 14, 2010, 10:14:28 am »
Моята не се е спукала, както казах по-горе, беше 5х6см, сега се е смалила, но си е още там. Продължавам да си пия противозачатъчните :(
Доки каза да се видим след 6 месеца :(
Zanza, съветвам те преди да мислиш за забременяване да изчакаш да се изчисти(спука или редуцира) кистата. Не ми се струва удачно да забременяваш с нея, особено ако е функционална, възможността да се спука в неопределен момент и да навреди ми се вижда неприемлива :(
*
« Отговор #17 -: Май 14, 2010, 11:26:38 am »
Благодаря за съвета!Преди два месеца имах отново и със следващия цикъл беше изчезнала.Вероятността да имам овулация с нея е нищожна, така че ....Аз знам, че е опасно киста на жълтото тяло да се спука при бременност /начална/ , мислех си, че това не важи за фоликуларните, но явно греша?
« Отговор #18 -: Юни 04, 2010, 08:01:12 am »
Здравейте!
През януари ми откриха киста,фоликуларна,тънкостенна в ляв яйчник,6см.Лекарката,като ми каза,много се бях притеснила,за първи път ми се случва.С идването на следващия мц се сви с три сантиметра и интересното беше,че другия яйчник овулира същия месец.Пих противозачатъчни едни месец и кистата се сви.
« Отговор #19 -: Юни 10, 2010, 08:37:10 am »
Аз също имам кисти на яйчниците... След като изтърпях достатъчно болки, се реших да отида на гинеколог..Той ми обясни, че имам кисти, които се пукали от самосебе си...Бях откачила от притеснение... Изписа ми Джаз. След това пък се реших да отида в Тутракан- и там Д-р. Бойчев ми каза същото. Наистина няма как да се лекуват кистите, но с тези хапчета се изчиствали ( поне така ми обясни гинеколога).