0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: пролетни инсеминации април-май 2010
« Отговор #40 -: Май 14, 2010, 15:12:34 pm »
Да, те определят, но се чувсвам вече малко зле и взех, че доста се притесних. :oops: Аз изцяло им вярвам, при прегледите хаза, че всичко е ок и правим следваща. Това ще е и последната докато чакам одобрение от фонда. Пожелавам на всички успех в процедурите.
*
« Отговор #41 -: Май 14, 2010, 15:20:55 pm »
Щом всичко е под постоянен контрол, не се притеснявай.
Дано 6 е щастливото ти число  :crossfingers: yahoo_17
« Отговор #42 -: Май 14, 2010, 15:51:40 pm »
Мерси, Snegina  :bighug:
*
« Отговор #43 -: Май 14, 2010, 17:12:33 pm »
Да, те определят, но се чувсвам вече малко зле и взех, че доста се притесних. :oops: Аз изцяло им вярвам, при прегледите хаза, че всичко е ок и правим следваща. Това ще е и последната докато чакам одобрение от фонда. Пожелавам на всички успех в процедурите.

Валка, аз се почувствах зле от Кломид-а след 3 месеца, какво остава за 6. Стига да те следят редовно на вагинален ехограф, за да проследяват броя и растежа на фоликулите, и да следят отблизо нивото на хормоните, не вярвам да има проблем.

Интересно ми е какви дози приемаш и как реагираш на стимулацията тези 6 месеца. Би ли споделила? (При мен имаше по 2-4 фоликула, но за сметка на прогресивно повишаване на дозата всеки месец.)
*
« Отговор #44 -: Май 15, 2010, 11:13:29 am »
Цигу,
Спомням си твоята стимулация, дозите бяха наистина впечатляващи 8O

Мен продължава да ме боли корем и да е подут, може да е от естрофема ...
« Последна редакция: Май 15, 2010, 11:25:56 am от Snegina »
*

Чоки

• 713
  • Аз ще успея защото се боря!
« Отговор #45 -: Май 15, 2010, 21:12:42 pm »
Здравейте момичета, аз съм нова тук - в тази тема, но реших да се присъединя към вас защото и ние от този месец започваме процедура по инсеминация.
Изписаха ми Клостилбегит, от утре /5-ти ден от МЦ/ трябва да започна да го взимам. Ще видим как ще ми повлияе. Също така ми изписаха и Аспирин протект, успоредно ще ги пия и двама медикамента.
Кои са най-често срещаните странични ефекти на клостилбегита? Какво да очаквам?
Много неща не ми са ясни.
Предполагам, че доста често ще се обръщам към вас за помощ и инфо.
Желая на всички успех, да сме силни и да се подкрепяме. Сигурна съм, че ще успеем  :D
*
« Отговор #46 -: Май 15, 2010, 22:19:19 pm »
Привет, Чоки, много ми е драго!

Честит ти старт!

С каква доза започваш клостила?
Пила съм го на няколко пъти, не съм имала никакви странични ефекти.
Моята първа и единствена бременност за сега, се получи именно след прием на клостил - през третия месец.

Пожелавам ти и на теб късмет!
*
« Отговор #47 -: Май 16, 2010, 00:37:22 am »
Еее, Чоки, най-накрая успяхте да стигнете до процедура, много се радвам. Успех!

Прегледай листовката на лекарството, за да прочетеш регистрираните странични ефекти. За себе си отчетох нарушен сън и емоционални сривове, но все пак си имам едно наум - може да не е била виновна стимулацията.
*

Чоки

• 713
« Отговор #48 -: Май 16, 2010, 08:20:15 am »
 :balk_64: Привет приятелки любими.
Аз сама си форсирах нещата и реших да се хвърлям в джаза. Да направим опит, а пък кавото стане.
Вие знаете от колко време само си правим изследвания. За сега не е изкочило нищо кой знае колко обезпокояващо. Не исках да губим повече време затова казах на доки, че искам да опитам с инсеминация. Разбира се имам много изследвания, които все още не сме направили, но реших нещата да вървят успоредно.
Дано не греша и да не си вкарам таралеж в гащите.
Малко се страхувам от хиперстимулация /защото според мен аз нямам проблеми със овуто/, но ще рискувам.

*
« Отговор #49 -: Май 16, 2010, 10:09:58 am »
Чоки,
Няма от какво да се притесняваш, щом са проверени тръбите. И аз съм ЗА да започвате с опитите.
Пък през това време си прави други изследвания, щом трябва.
И аз имам спонтанно ову и съм без стимулация този път.
Ти не каза с какви дози започваш? По-добре наистина лека стимулация, да има повече от един фоликул и съответно повече шансове.

Титката,

Вече много те мислим ... Много си мълчалива, дано да е на хубаво  :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17

Валка,

Как си?
« Отговор #50 -: Май 16, 2010, 10:16:53 am »
Благодаря, по-добре. :) Чакам. В понеделник съм на преглед - да определим дата за инсето. Клостила го пиех сутрин и вечер по еда таблетка - радвам се, че свърши. В петък бяха последните две.
*
« Отговор #51 -: Май 16, 2010, 10:33:44 am »
Благодаря, по-добре. :) Чакам. В понеделник съм на преглед - да определим дата за инсето. Клостила го пиех сутрин и вечер по еда таблетка - радвам се, че свърши. В петък бяха последните две.
:crossfingers:
*

Чоки

• 713
« Отговор #52 -: Май 16, 2010, 20:45:30 pm »
Чоки,
Ти не каза с какви дози започваш? По-добре наистина лека стимулация, да има повече от един фоликул и съответно повече шансове.

Клостила ще го приемам по 1 таблетка дневно + Аспирин протект 1 таблетка. Неофолика ми е повечко защото имам отклонение на MTHFR с намалена ензимна активност от 35%. Ох..... дано да се получи  :?
*
« Отговор #53 -: Май 17, 2010, 09:17:39 am »
Дано, дано  :crossfingers:

Аз продължавам да водя графиката.
Чудя се с този коктейл от естрадиол+прогестерон дали ще показва вярно?
Според мен - все пак да.
Даже се замислям дали изобщо да правя тест, ако БТ започва да пада ...
« Отговор #54 -: Май 18, 2010, 08:42:11 am »
:balk_64: 

Малко се страхувам от хиперстимулация /защото според мен аз нямам проблеми със овуто/, но ще рискувам.

Аз съм ЗА да се прави лека стимулация при инсетата. Не се притеснявай за хиперстимулацията. Аз също си имам спонтанна ову, но и също правя стимулации с клостил. Не се притеснявай - все пак ще си под наблюдение как се развиват фоликулчетата. Последния път направих 4, от които 3 доминиращи. Другото е Божа работа!

Успех ти желая!
*
« Отговор #55 -: Май 18, 2010, 14:29:49 pm »
:balk_64: Привет приятелки любими.

С 50 мг кломифен на ден е малко вероятно да получиш химперстимулация. Ако не следят хоромните и нарастването на фоликулите, настоявай да го направят.
*

Чоки

• 713
« Отговор #56 -: Май 18, 2010, 19:23:43 pm »
О, да, да, ще следим нарастването на фоликулите, за хормоните нищо не ми казаха. В четвъртък съм на ФМ и ще попитам.  :D
Малко се шашкам защото ми е за пръв път. Ще ме извините.  :wink:
« Отговор #57 -: Май 19, 2010, 11:41:45 am »
Здравейте!
Ще съм благодарна да споделите по какъв протокол прави стимулацията инсеминацията д-р Александров - Варна?
Успех на всички!
*
« Отговор #58 -: Май 20, 2010, 11:24:41 am »
Спокойно, Чоки, всичко ще се проследи от професионалисти (дай Боже:-)и ше мине напълно безболезнено.
Стискай си палци и опитай (знам, че звучи голословно, но няма друг начин на казване) да не луднеш в следващите 2 седмици. Ако инсеминацията е вашия метод, все някога ще стане. Успех!
*
« Отговор #59 -: Май 20, 2010, 11:38:50 am »
Някой май пита за мен :)
Ми омълчах се, защото имах боли а М. се забави няколко дни и в момента в който си пуснах един кръвен тест (за по-сигурно) докато чаках, резултата го видях - зацапване. Излезе отрицателен теста.
Следващите дни ще сме на преглед за 4-тата по схема инсеминация, а от там нататъка не знам...
Снежи, Чоки, Цигулкарче, voltage, valka79 и ако съм испуснала някой стискам ви палци :D
В природата оцеляват силните. Само трябва по-често да си припомняме, че и ние хората сме част от природата...
За нашите четири звездички на небето - обичаме ви.